Príspevok pre maloletú mamičku
Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať či tušíte o aké finančné príspevky mám nárok (akéhokoľvek druhu) , keď mám termín mesiac pred osemnástkou, a tretí ročník mám individuálne štúdium. A ak viete, ako by som to mala vybaviť. Veľmi by nám to pomohlo 🙂. Ďakujem dopredu.
@littlesecretbi vyznelo to naozaj blbo a tragedia to urcite nie je... ja som pisala ze nadsena by som pri dcere nebola ale urcite by som jej nekazala ist na potrat alebo ju vyhodila - dieta sa vychova... ono by bolo akurat fajn keby sa s priatelom osamostatnis inak sa ti lahko moze stat ze namiesto dietata budes mat doma surodenca... a to moze hlavne neskor dost vadit
@9lf9 ona je neplnoleta a pokial nie je vydata tak neexistuje dovod preco by stat vnimal nejakeho chlapca ako otca dietata... neviem ci sa chapeme - tym ze su jej zakonni zastupcovia tak automaticky aj dietata kedze ona je neplnoleta... ten chlapec ziska prava na dieta bud sobasom s matkou alebo jej potvrdenim ze je otcom... narok na davky bude mat opat ona ako matka pokial sa nerozhodne ich presunut na otca...
@bluka2 no tak to je ozaj strasne takto sa nudit nezavidim vam,musi to byt hruza strasne😂😂😂 necudo ze sa tu potom normalne zeny maminy boja aj daco opytat ked vy tu potom z jednej otazky mate diskusiu o nekonecnom vesmire a otom ake ste mudre a dokonale,,, poznam tvoje prispevky a nezajem bo sa to tieto spekulacie mimo veci nedaju citat!!! Nic mladej som sa zastala a vy si tu uz rieste svoje dokonale nazory😁A ci zajtra budete nudit viac alebo menej😂
@dai ziadne automaticky nie je take zakon nepozna, pozri si kto moze byt zo zakona opravena osoba pri ziadostiach na davky, to ze je niekto strany rodic ho neopravnuje na poberenie davok na vnuca, ak je rodic neplnolety. Pokial otca uvedie do RL, nemusi byt ziadny sobas aby ziskal prava rodica. Ona bude mat bez priznania rodic. prav a povinnosti narok na davky az posiahnutim plnoletosti, obdobie do dosiahnutia jej niek nedoplati kym si ich nevybavi sudnou cestou. A ci ho so RL uvedie alebo nie je na nej, ak nie tak je jediny rodic neplnolety a musi ziadat sud o rodic. prava.
@littlesecretbi okrem vyssie spomenuteho mas narok aj na pridavky na seba. Ja som mala dieta v 20 tich a kedze som studovala VS poberala som okrem ineho aj pridavky na seba. neboj zvladnes, ja ked sa spatne divam tak ako 20 rocna som mala viac energie a sily a vysku som zacala uz ked bol maly na svete.
Dievčina dala jednoduchú otázku ohľadne financií a na tú dostala odpovede.
Z akého dôvodu sa tu rýpe do toho, koľko má rokov a ako dieťa počala a prečo a čo - .. to od dospelých žien, ktoré predpokladám vedia čítať s porozumením - fakt nie je potrebné.
Keby sa pýtala "čo hovoríte na moju situáciu, čo si o nej myslíte?" Tak potom kvákajte svoje názory o živote niekoho cudzieho.
a Ty sa radšej obráť na príslušný Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, podľa tvojho bydliska, alebo napíš žiadosť o poskytnutie informácie podľa zákona č. 211/2000 Z.z. o to, aké príspevky sa ťa ako neplnoletú matku dotýkajú, pričom rozpíš svoju situáciu a pošli mail na infozakon@upsvr.gov.sk s tým že žiadaš o odpoveď v zákonnej lehote.
Síce sú to bežne dohladateľné informácie, ale oni sú zvyknutí a odpovedia ti zrozumiteľne. Majú tam takých žiadostí kopec.
alebo mrkni sem, máš to krásne rozpísané
@littlesecretbi v pohode stane sa neries .. sustred sa na najblizsie veci .. na co mas narok sme ti napisali ...
otec dietata si moze este po porode uplatnit danovy bonus na dieta ak budete zit spolu ...
Všetko sa da zvladnut a cakat dieta rozhodne nie je tragedia ... tragediou je o neho prist...
postupne sa vsetko podda a pojde to ...
ziaden sud nemusis riesit ak budes mat mesiac po porode 18 nast to je uplna strata casu .. proste prispevky dostanes az po 18 nastke co aj tak by skor nebolo lebo je to mesiac spatne.
@littlesecretbi ahoj ..neviem ci sa budete brat a ako to mas s otcom dietata, ale myslim, ze zo zakona ma otec dietata povinnost postarat sa aj o teba a tym padom ma voci tebe vyzivovaciu povinnost, kedze si brana ako slobodna matka... len neviem tako to je ked si brana ako maloleta a teda vyzivovaciu povinnost maju voci tebe rodicia. To by si trebalo zistit. Presnejsie to definuje zakon o rodine.
tu mas presnejsie vsetky penazne prispevky
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
este chcem podotknut, ze ten bonus danovy ma narok asi otec, no je aj taka moznost, keby ze nahodou nebudete spolu, ze dostanes od statu nejakyhc 11 e. Ale dobre vediet, kedze ty si nepracovala a bonus moze s dostavat otec, ked pracuje,ale nikdy nevies co zivot prinesie, tak nech mas nejake peniazky naviac ty . Nie je to tolko kolko bonus, ale aj to potesi. 11 eciek si kupis aspon par oblecka pre babo z pepca nie 🙂 😀
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
@littlesecretbi inak nech je uz akakolvek tato situacia, tak je super, ze si babatko nechala 🙂 SI mlada a konecne po dlhej dobe na konovi aj napriek situacii nejaky mlady clovek, ktory vyzera byt v pohode a nema to v hlave neusporiadane, fakt prijemne osviezenie 🙂
Ked ti mozem poradit,a mas moznost dostuduj, aj ked to nebude lahke. Ono aj profesori ti pomozu, ono stalo sa to, isto nikto nie je nadseni , ale tak daju ti skolu dokoncit a maturitu a dnes sa vela vysiek studuje aj externe a aj dost kvaitnych odborov, takze neries momenatlne pracu atd. Sustred sa na tehotenstvo, skolu a neskor porod a vychovu a popritom si dorob skolu. Dobra skola, je zaklad a je jedno aky start si mala, na to nikto pozerat nebude. Dolezite je, aby si sa casom uplatnila a uzivila seba a dieta. Drzim palce. Vyzeras inteligentna podla toho co pises , nebudes to mat lahke, ale myslim ,ze to zvladnes. 🙂
@littlesecretbi upokojím ťa 🙂 otehotnela som v 17 rodila som v 18+4 m dnes mám 28 mesačnú dcérku. Budeš mať nárok na všetky hore uvedené príspevky. Do pôrodu som bývala s mamou dostávala som 16€ mesačne žiaľ neviem ako sa ten príspevok volal, priateľ tiež o 6 rokov starší mi pomáhal finančne a samozrejme aj mama. Odvtedy bývame spolu, priateľ pracuje, dieťa je spokojné. Myslím si že aj v tvojom prípade to bude takto. Držím palce.
P.S: radšej mať dieťa v mladom veku ako si ho dať zobrať a neskôr sa môže stať, že ďalšia dieťa nebude.
P.S.S: máme ozaj podobné životy 😲 😀
jedno je isté otec bude uvedený na rodnom liste aj keď nie sme zobratý 🙂 @alexandramaria a @zibi ďakujem budem mať si čo študovať...veľmi ste mi pomohli, chcela som to mať od ľudí čo s tým majú skúsenosti lebo to je pre mňa ešte neznáme územie... 🙂 @zibi veľmi pekne ďakujem.. teraz je viac ako isté, že škola a malé budú mojimi prioritami 🙂 @angelikaaa123 ja mám tak zapeklitú situáciu že 15.október je termín a 7.novembra osemnástka, síce necelý mesiac ale aj tak mi to skomplikovalo dosť toho 🙂 Aj môj priateľ pracuje, dokonca doteraz pracoval v cz a kvôli nám si našiel niečo na slovensku a je rozhodnutý sa postarať len by som mu to radšej trošku uľahčila, predsa sme v tom dvaja nie len on 🙂 inak gratulujem, určite maličká stojí za to všetko a držím palce tiež aby to pokračovalo len k dobrému 🙂))
To co tu pre pana riesite?mlada chcela pomoc a vy tu riesite uplne od veci a diskutujete o nesmrtelnosti chruste co by ste vy robili keby ste vy mali tehotnu maloletu dceru....myslim ze to jej vazne nepomoze a radsej ste sa mali ponuknut s pomocou darovanim oblecenia ci hraciek pre babatko lebo ak slecna chce ja jej mozem poslat nejake oblecenie ktore nam je uz male ja mam 5 mes.babo.
@extempore joooj generaciu dve dizadu rodili 16 17 rocne, a tu su aj ony aj ich deti aj vnucata, kde je pisane, ze dokoncena skola je vrchol zivota? Da sa aj potom dokoncit. Pracovat uz mize od 15 tak ked mozu 15 rocni pracovat preco by nemohli rodit. Ked su pomery v rodine ok a tesia sa tak co teraz.. kurna mne zas rozum stoji ked idem po meste a kolo mna tehotne baby vo veku mojej mami, no nech sa nehnevaju, ale mna az zatrasie, no hoavne ze su zabezpecene a zodpvoedne, co ze su stare, tak toto je lepsie myslis? Mat babu mamu? :D ale je to ich volba, a my s tym nic nenarobime. Tak komentovat to je zbytocna strata casu.
manzel na teba moze poberat pridavky ako na nezaopatrene dieta. potom dostanes na dieta "porodne" a rodicovsky príspevok do 3 resp. 6 rokov dietata.
@ebi88 veru niekto ma stastie v 18tich niekto az po 30tke ako ja...hlavne je myslim to ze dieta je lubene a on postarane na veku nezalezi
@vanesanova no ano tak asi. Ked to pomery umoznuju preco nie aj skor. Ja tiez budem mat 30 a teraz mam prve (ale keby bolo na mne mam uz davno) Skor som myslela zeny vo veku uz napr. mojej mami. Ze uz to tiez vyzera divne...pritom mnoho je takYch co nemalo zdravotny problem, len kariera bola na prvom mieste... ale to sa treba tiez rozhodnut ci kariera ci rodina. Nie potom na stare kolena rodit. Proste to uz tiez nie je celkom v poriadku. Mimo temu* viem. Autorke zelam vela stastia a zdravia.
@vanesanova veľmi pekne ďakujem 🙂 nebudem mať problém prijať akúkoľvek pomoc, ja len nerada by som Vás akokoľvek zaťažovala 🙂 žiadna matka by tým nebola nadšená, dokonca ani ja sama ale máte pravdu, keď si pomyslím, koľko ľudí s tým má problémy, tak mám ozaj šťastie a bude láskou obklopené z každej strany to je viac ako isté 🙂 @ebi88 ďakujeme 🙂
@lujza123 plne stebou súhlasím je to veľmi nezodpovedne ostať 17tich tehotná 😱..
@ivanka12311 nikto tu nepovedal že je to zodpovedné, ale myslím, že každý človek robí chyby, ako som už písala mám čisté svedomie 🙂 a myslím, že keď sa to už stalo, spravila som len dobre keď som si to nechala 🙂 určite to má nejaký dôvod

@modra1 to som jej uz vyssie pisala ze pokial neuzatvori pred 18r sobas musi sud poziadat o priznanie rodicovskych prav a povinnosti. Bez toho nie je zakonny zastupca dietata - ani ona ani jej rodicia iba plnolety otec dietata, ktory by si mohli narokovat na davky