Príspevok pri narodení dieťaťa v roku 2014
Záhorie maminy,v roku 2014 sa príspevok na dieťa zlučuje s tým príplatkom k príspevku na 829 euro myslím,chcem sa spýtať,či je toto výsledná suma alebo sa to ešte zdaňuje?dik za info.
@lubosz85 No veď v tom tlačive - dala som link - je aj uvedené a lekár to potvrdí od kedy je poskytovaná ambulantná starostlivosť dieťaťu......No ale asi záleží od "tetušky" na úrade - nakoľko tieto tlačivá majú na vlastnej stránke - čiže tiež sa netreba niekedy dať "buzerovať" - oni to veľmi radi robia - aspoň ja mám také skúsenosti. 😉
http://www.upsvar.sk/prispevky/socialne-veci-a-... tu je link na stranku kde je citovany aj zakon- kde sa jasne pise §3 ods. 3 pis.a) ze pokail dohoda nie je tak narok nevznika takze je potrebne ju dolozit, zakony sa novelizuju takze to co sa pytalo pred 2 rokmi pri podani dnes nestaci, je to uvedene aj ako potrebna priloha na zadnes strane zaidosti, takze sa to nelisi od okresu a ani to nezalezi od tetusky na urade je to dane zakonom ako jedna z podmienok naroku.
@evittam ludia nehovoria toho vela, to ze niekto tvrdi ze danu vec nedokladal este neznamena ze to tak aj skutocne bolo. Ta priloha je dana zakonom a ziadost prechadza cez 3 ludi je nemozne aby to tam nemali a aby im davka bola vyplatena, takze pochyujem ze tri tetusky sa podpisu pod vyplatu 829,86e ktora je nezakonna. Takze neverim ze taka situacia niekde nastala, aj keby to nahodou prva prehliadne co by bola jej nepozornost/nekompetentnost/nevedomost, riesia to nasledne dalsie dve kym peniaze odidu.
@evittam tlacivo na kotre si dala odkaz ty je uz spojene s tou dohodou v jednom, takze pokial vypisal lekar v danej verzii tlaciva aj dozitie dietata 28dni tak je tam dalej kolonka kde lekar potvrdzuje od kedy je dieta u neho v lekarskej starostlivosti- cize kedy si dieta vzal k sebe do starostlivosti a tym padom su na tlacive 2 peciatky a 2x podpis a nemusi sa nosit tlacivo doziatia a dohoda zvlast. Takze satale sa dokladuju obe veci len zalezi na tlacive ci z obsahuje obe veci alebo nie pokial nie je nutne ho dokladovat zvlast....takze nic nezalezi od tetusky ale od zakona
@9lf9 No veď áno - a píšem niečo iné? Napísala som, že mne stačili tieto tlačivá - viď link....čiže áno na tom tlačive to je. A ak niečo tvrdím tak si za tým stojím a je to pravda - ja som tým kamarátkam osobne vytláčala a pomáhala vypĺňať tieto tlačivá, tak preto aj viem, že im stačili a nie preto lebo mi to len povedali. 😉
A ako som už aj napísala - veľa záleží aj od danej "tetušky" - či ti to normálne ukáže, povie a podobne alebo ťa s radosťou preženie aj 3x - a toto druhé je u nás bohužiaľ pravidlom - nakoľko zmenili systém na UPSVaR a tie dotyčné pracovníčky veľakrát vedia ešte menej ako ten čo si to príde vybaviť - a to je tiež moja osobná skúsenosť! Preto som napísala, že sa netreba dať "buzerovať".....Vieš, je zaujímavé, že ak človek ukáže, že tomu rozumie tak nemá žiadny problém ak tam príde človek čo nevie ani to čo ona tak s radosťou a s úsmevom na tvári ťa preženie. Chcela aj mňa - v prvom rade bola "vykukaná", že ako je možné, že mám už všetky potrebné doklady so sebou-vyplnené, potvrdené...ledva si ich pozrela a že "dovi" - tak som sa jej slušne spýtala, či je to všetko a či je to v poriadku - odpoveď - "uvidíme" - tak som jej slušne ale dôrazne a jasne vysvetlila, že mňa nezaujíma jej "uvidíme" nech si riadne pozrie či je tam všetko a tak ako má byť, nakoľko ja nie som žiadny dôchodca,nezamestnaný, sociálny prípad a neviem čo, aby so mnou "zametala" podľa toho ako sa vyspala a preháňala ma s mesačným dieťaťom. Si mala vidieť ako rýchlo brala do rúk tie doklady a kontrolovala. Proste len neznášam "lacný prístup" , niektorých úradníkov-česť výnimkám. 🙂
@9lf9 Napríklad kamarátke som to všetko pomohla vypísať, presne mala všetky potrebné doklady ako aj ja - ja som nemala žiadny problém. Ona tomu vôbec nerozumie, tak je radšej ticho a dotyčná pracovníčka ju volala 3x, že je tam niečo zle, niečo chýba a podobne - a nakoniec bolo všetko v poriadku......Ale zase sa jej pracovníčka ospravedlnila. 😉
Ahojte,prosím vás,kto potvrdzuje vyhlásenie o bydlisku- príspevok pri nar.dietata. mestský,obecný úrad?dakujem
@imfka No veru je to ako u debilov napisane

no u nas chceli tlacivo o doziti + to ze lekar sa bude starat o dieta nechapem