icon

Rada s rodičákom

moni2522
14. sep 2021

Ahojte, prosímo radu... neukameňujte ma prosím... ide o to, že celé tehotenstvo som plánovala, že pôjdem na utajený pôrod, myslela som si proste, že to nedám a takto to bude lepšie... pri pôrode som však všetko odvolala a bábätko som si nechala, nedokázala som ho dať preč.
Nárok na materskú mám, ale nechcem na ňu nastúpiť, ani som vlastne nenastúpila, pracujem na HO a proste chcem pracovať, chcela som si vybaviť RP ale pani na úrade mi povedala, že nemôžem keď mám nárok na MD. Chcem sa opýtať, či teraz do 3 rokov dieťaťa nebudem poberať nič, len preto lebo som nenastúpila na MD, alebo po nejakom čase môžem požiadať? Vôbec sa do toho nevyznám. Ďakujem...

denda007
14. sep 2021

A prečo nechcete materskú, nerozumiem. Netreba vám peniaze?Však môžte poberat materskú aj pracovať na HO. Materská je 6 mesiacov potom prejdete na rodicak.

moni2522
autor
14. sep 2021

@denda007 Popri materskej predsa nemôžem pracovať. Mne ide iba o to, že ak tú materskú nevyužijem, či niekedy budem mať nárok na RP alebo nie

sasanka605
14. sep 2021

@denda007 na rovnaku zmluvu nemoze, iba na novu atym padom sa to zamestnavatel dozvie

loginexistuje
14. sep 2021

musis ist na matersku na sest tyzdnov zamestnavatel ti vie dat na ten cas dohodu napr a potom mozes ist spat pracovat a na RP ale teda rozumnejsie je ist na materske a uzavriet novu dohodu so zamestnavatelom a pracovat dalej
drz sa

ukulela
14. sep 2021

@moni2522 pripravujes sa o dobre prachy. Ja som nastupila na matetsku a cely cas som robila na dohodu. Materska je aktualne skoro cely plat predsa . Ved sa dohodni so zamestnavatelom. To sa da vyriesit lavou zadnou.

mogaa
15. sep 2021

@moni2522 normálne povedz zamestnávateľovi že máš malé dieťa a chceš naďalej pracovať HO.....