Rada s rodičákom
Ahojte, prosímo radu... neukameňujte ma prosím... ide o to, že celé tehotenstvo som plánovala, že pôjdem na utajený pôrod, myslela som si proste, že to nedám a takto to bude lepšie... pri pôrode som však všetko odvolala a bábätko som si nechala, nedokázala som ho dať preč.
Nárok na materskú mám, ale nechcem na ňu nastúpiť, ani som vlastne nenastúpila, pracujem na HO a proste chcem pracovať, chcela som si vybaviť RP ale pani na úrade mi povedala, že nemôžem keď mám nárok na MD. Chcem sa opýtať, či teraz do 3 rokov dieťaťa nebudem poberať nič, len preto lebo som nenastúpila na MD, alebo po nejakom čase môžem požiadať? Vôbec sa do toho nevyznám. Ďakujem...
@denda007 na rovnaku zmluvu nemoze, iba na novu atym padom sa to zamestnavatel dozvie
musis ist na matersku na sest tyzdnov zamestnavatel ti vie dat na ten cas dohodu napr a potom mozes ist spat pracovat a na RP ale teda rozumnejsie je ist na materske a uzavriet novu dohodu so zamestnavatelom a pracovat dalej
drz sa

A prečo nechcete materskú, nerozumiem. Netreba vám peniaze?Však môžte poberat materskú aj pracovať na HO. Materská je 6 mesiacov potom prejdete na rodicak.