RD, zrušenie pracovného miesta
Ahojte, v maji som planovala nastupit do prace, dcerka bude mat dva roky, ale dozvedela som sa, ze moje miesto bude 100%zrusene, pri nastupe dostanem pravdepodobne vypoved. Chcela by som sa informovat, ci mam "nejake vyhody", ak by som nastupila do prace este pocas RD, teda ci som este v nejakej ochrannej dobe.
Dakujem.
Oni ta tak ľahko prepustiť nemôžu, musia ti ponúknuť 2 pracovné miesta, a ty keď ich odmietne tak až potom ta môžu prepustiť, alebo ti musia dať odstupné ak máš odpracované
@romea prosím ťa odkiaľ máš info o ponuknutí 2 pracovných miest. Ak nemajú prácu, tak s nou môžu ukončiť PP, ak nastúpi do práce. Nemá žiadnu ochranu lebo poberá RP.
Zákonne môžu skončiť PP výpovedou, alebo dohodou. Aj bez ponúknutia iného miesta.
A súhlasím nárok na odstupné má, ak ju prepustia či už výpovedou alebo dohodou ktorú iniciovali oni.
Dakujem, aj som si myslela, ze bude jedno, ci nastupim pocas, alebo po RD. Na odstupne narok nemam, nemam tolko odpracovane. Informujem ich teda o nastupe, nech mam formality vybavene a mozem hladat nove zamestnanie.
autor si na rd dva roky , tj. zamestnaná si dlhšie a nárok na odstupné máš ak ťa oni prepustia. Nedaj sa oklamať.

nie je ziadna ochranna doba po nastupe po RD