icon

Reťazová materská

22. máj 2023

Ahojte,ak je tu niekto kto sa v tomto vyzna alebo niekto z vas si zvysil matersku takymto sposobom tak prosim o radu 🙂 vychadza mi retazova materska a chcela by som ju samozrejme zvysit. Zamestnavatel by ma mozno prijal aj na zaskok pocas leta ked si zamestnanci beru dovolenku. Nahadzal by mi tam aj odmeny atd. Kolko dni minimalne musim odrobit aby sa mi vypocitala materska z tych dni? Dakujem 🙂 premudrele mi pisat nemusite, bolo by to normal odrobene 🙂

lucka_ke
22. máj 2023

ak nastupuješ na MD tento rok a pracovný pomer nie je nový, materská sa ti bude počítať z minulého roka, čiže už ju nezvýšiš
v tvojom prípade teda materská nebude nižšia ako bola predchádzajúca, keďže ide o reťazovú MD

klarissa25
22. máj 2023

No záleží kedy nastupujes na md

autor
22. máj 2023

@lucka_ke to je blbosť, mam to zistené,že keď prerušiš rodičak,nastupiš do prace na par dni a zas nastupiš na rodičak tak sa počita materska z tych par dni.. to mam zistene len neviem na kolko dní to je

lucka_ke
22. máj 2023

Zákon o sociálnom poistení
SPOLOČNÉ USTANOVENIA O NEMOCENSKÝCH DÁVKACH
§ 54 Rozhodujúce obdobie na zistenie denného vymeriavacieho základu
(1)
Ak nemocenské poistenie trvalo nepretržite najmenej od 1. januára kalendárneho roka predchádzajúceho kalendárnemu roku, v ktorom vznikol dôvod na poskytnutie nemocenskej dávky, do dňa, v ktorom vznikol dôvod na poskytnutie nemocenskej dávky, rozhodujúce obdobie na zistenie denného vymeriavacieho základu je kalendárny rok predchádzajúci kalendárnemu roku, v ktorom vznikol dôvod na poskytnutie nemocenskej dávky.

autor
22. máj 2023
autor
22. máj 2023

@lucka_ke uz som si to zistila,staci jeden den alebo ta dovolenka ;)

lucka_ke
22. máj 2023

v rozhodujúcom období - čiže ak nastupuješ na materskú v roku 2023 rozh. obdobie je rok 2022 keďže u teba sa nejedná o nový pracovný pomer, ale však skús a uvidíš

klarissa25
22. máj 2023

Ale rozhodujúce obdobie je pre teba rok 2022. Takže si si mala vyčerpať napríklad tu dovolenku v roku 2022 keď si plánovala ísť ma matersku v roku 2023. Ale @alenah31 ma možno opraví

autor
22. máj 2023

@klarissa25 citala som knihu od Mihala a vraj je to aj ked si predosly rok nepracovala