Reťazový pôrod a ukončený pracovný pomer
Ahojte, prosím potrebujem poradiť s našou situáciou. Starší syn sa narodil v júni 2020. POčas mojej materskej dovolenky mi skončil pracovný pomer k 31.8.2020. Od 1.10.2021 som začala u pôvodného zamestnávateľa pracovať na dohodu. Teraz som zistila, že som tehotná a v máji má k nám pribudnúť ďalší člen rodiny. Chceli by sme využiť manžela na materskú dovolenku od januára so starším synom. Zmluvu na dohodu mi chcú vo firme predĺžiť. Bol prosím niekto v podobnej situácii? Neviete, či by som musela byť evidovaná na úrade práce aj počas dohody? Už sme zúfalí lebo nevieme, či sa manželovi na materskú oblatí ísť.
ďakujem za akúkoľvek radu a pomoc.
Keď chce ísť manžel na materskú, ty nemôžeš poberať rodičovský príspevok. Čiže ty zrušia rodicak a budete mať jeho materskú a tvoju výplatu z dohody. Ak budeš spĺňať podmienky, nastúpis potom ty na materskú, manžel môže zobrať svoju materskú (súbeh dvoch materských je možný). Keď dovedie materskú manžel, vráti sa do práce - ostane vám tvoja materská a jeho výplata a keď doberies materskú ty, požiadas o rodičovský príspevok a môžeš ďalej pracovať na dohodu,čiže budete mať ako teraz rodičovský príspevok, tvoju aj jeho výplatu

@klio123 nerozumiem celkom, však muž nech ide na matersku, a ty budeš pracovať....a potom nastupis na matersku....kazdopadne u teba nepôjde o retazový porod