icon

Reverz z pôrodnice a príspevok po narodení dieťaťa

lenusska72
15. jún 2023

Zdravím, chcem sa opýtať, či nevie niekto poradiť, ako to je aktuálne s reverzom z pôrodnice a získaním príspevku po narodení dieťaťa. Ďakujem

stanislavicenka
19. jún 2023

@elvia ty by si asi v tak bezprecedentnej situacii presne vedela, co robit. O tom, ze sme tu mali vladu s neschopnym hlupakom na spici, pomlcim. Co by si robila, keby si tieto tvoje zvasty hovorila zdravotbikovi, ktory denne videl umierat ludi v tazkych stavoch.
@autorka, tebe som uz odpovedala. Ked je vsetko ok, verim, ze mozes kludne opustit brany nwmocnice. Za inych okolnosti nas lekari pustaju z nemocnice este skor, ako je potrebne, len aby sa nedrzalo lozko. Ak si dobre pamatam, pocet dni v porodnici limituje zdravotna poistovna, ze to musia byt minimapne 4 dni inak poistovna nepreplati nemocnci ukony. Netusim, co je na tom pravdy. Mne to v porodnici hovorili. Uz som dokonca zazila situaciu, kedy dcere neosetrili zub, aj ked sme boli objednane, pretoze na ten den zubarka robila dcere preventivnu prehliadku

sofia1979
19. jún 2023

@lenusska72 a to už jeden deň nevydržís nechápem

mamelka
19. jún 2023

Mne robili v utorok o 11:30 sekciu a štvrtok o 18tej som išla domov(zahraničie). A naozaj som si oddýchla až doma, nie každá potrebuje byť v nemocnici. Mária mala vsetky vyšetrenia za sebou, bola v poriadku a ja tiež.
Toť niekedy stačí len,že keď niekto nechce v nemocnici ležať tak proste nech nechce keď mu je dobre a ten kto to potrebuje nech leží.
Ešte musím napísať,že naozaj jedlo bolo super, manžel za mnou mohol vždy prísť. Ale doma je doma.

vladi4444
19. jún 2023

Tiež prispejem, podpísala som reverz po týždni hospitalizácie, nemala som z toho žiadne opletačky, jedine že je to zaznačene v karte dieťaťa. Všetky testy boli v poriadku, dieťa zdravé, ja som bola zdravá, ale malá jednoducho priberala pomalšie (aj keď papala pekne). Druhý krát by som bez premýšľania reverz podpísala pokiaľ by boli všetky testy v poriadku, nakoľko kvôli tomu, že ma tam úplne zbytočné držali, pchali sestričky malú umelým mliekom len aby pribrala rýchlejšie, nech nedržím miesto v pôrodnici ostatným (lebo podľa všetkých ma tam doktorka držala zbytočne dlho). Podpísala som reverz, rozbehlo sa mi mlieko, malá pekne pribrala, všetko bolo v poriadku. Druhý krát bez rozmýšľania, naozaj mám z pôrodnice len traumaticky zážitok.

elvia
19. jún 2023

@stanislavicenka čítam od teba samé pre mňa nezmysli 🤷‍♀️
Ja v sebe nepestujem žiadne strachy ani ohľadom zdravia ani všeobecne ohľadom života ,čo sa má stať sa stane .. je to ťažké chápať však?Ja viem ale ja som jednoducho takto nastavená a áno som presne tá čo ide sama za seba ,mám svoj rozum ,svoj názor ,svoj uhoľ pohľadu a keď mi niečo nedáva zmysel nezvyknem splynúť s davom a ver že niesom sama.
Ľudia sú večne s niečím nespokojní a sami si komplikujú životy ,nechávajú sa ovládať atď.. ale každý na tomto svete tu je v prvom rade sám za seba a nech to znie akokoľvek sebecky je to tak ,my niesme klonovaní.
Nemá zmysel sa tu hádať.

beronsche
19. jún 2023

@nykkushka napr., ze sa budu snazit ta bezdovodne drzat oddelenu od dietata..

lalala94
19. jún 2023

@elvia "ušomrané slováčky", "handra na ksichte", "ovečky". Preboha žena, ty už nič nepíš, lebo každý rozumný a inteligentný človek už presne vie v akej si kategórii a nikto s tebou nebude viesť diskusiu. 😂 Fanúšička bádateľa, infovojny, Harabina, fašistov a ešte sa hrá na múdru. Skús nám ešte napísať niečo o očkovaní a vojne na Ukrajine, určite máš zaručené a pravdivé informácie. Skús podvihnúť úroveň tomuto ako si to ty nazvala "slepačincu", nech sme osvietené!

Irony off, radšej nepíš nič. Bože, a toto má volebné právo. 🙄

elvia
19. jún 2023

@lalala94 preboha žena ešte niečo mi chceš napísať?
Hrdinka s dierou v tvári ma chce usmerňovať.. no koniec 🙈🙈

stanislavicenka
19. jún 2023

@elvia si nechutna. Skutocne nechutna. A zial, aj matka 3 deti. Verim, ze nidky nebudez potrebovat pomoc nikoho, kedze vsetci by sme mali byt sebecki. Alebo vlastne ano, aby si zistula, ze nie vsetci su tak hlupi a zadubeni a sebecki ako ty

zuzanaete
19. jún 2023

@elvia Teraz si odporujes. Vyhlasujes, ze mas vlastny rozum, ides iba za seba….. To iste robia zeny, ktore chcu odist skor z porodnice a znevazujes ich nazor. Trochu telorancie by to chcelo.

asenet
19. jún 2023

@lenusska72 Ty si už asi aj doma, ale pripojím svoju skúsenosť, možno pomôže iným ženám.
Odišla som z pôrodnice na reverz dvakrát, naposledy minulý rok. Príspevok pri narodení dieťaťa som v oboch prípadoch dostala, keďže som mala riadne všetky papiere (prepúšťacie správy atď.). Nedostaneš ho vtedy, ak z pôrodnice "utečieš".
Prvý raz žiadosť o odchod na reverz spôsobila v nemocnici menší chaos, keďže "na to nemali vypracované postupy" a pýtala som sa domov po 30 hod. od pôrodu. V priebehu hodiny sa mi v izbe vystriedalo asi 20 ľudí od vrchnej sestry novorodeneckého oddelenia po lekára, ktorý mi taktne ponúkal možnosť konzultácie so psychologičkou 🙃 Najprv mi tvrdili, že odísť môžem iba ja bez bábätka, ale jednoducho som slušne, no neoblomne trvala na tom, že pôjdeme pekne spolu. Podpísala som reverz za seba, za dieťa a bolo. Druhý raz už s reverzom nebol najmenší problém a všetko išlo hladko (asi stihli vytvoriť procesný postup 😏).

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elvia
19. jún 2023

@zuzanaete ja proti sebe nejdem ale to by si musela byť chytrejšia aby ti to docvaklo.
Mne je šuma fuk kto kedy odíde z pôrodnice 🤷‍♀️ .. keby tam aj vôbec nešli tie čo nechcú.
Vyjadrila som sa iba k tomu že nerozumiem aký majú problém s jedným dňom navyše tak mi prosím nevnucuj svoje myšlienkové pochody.
Hľadať problém tam kde nieje to také naše slovenské.

elvia
19. jún 2023

@stanislavicenka veľmi sa na tebe smejem .. nuž aj pre jednoduchších slnko svieti.. nádych ,výdych.. nech si neprivoláš zdravotné problémy ty sama tou svojou zlosťou a sypením na MK s nakreslenou tvárou. . lebo
buď sa hanbíš za seba alebo za to čo vypisuješ 🙈

stanislavicenka
19. jún 2023

@elvia cudujem sa, ze sa nehanbis ty. A tipnem si, ze tvoje vzdelanie kopiruje tvoje nechutne myslienky.
Ja sa za svoje postoje nehanbim. Predstavujem si teba, ako akoze sa ohanas, ze nebudes nosit rusko, isto, tu na internete, ale v reality urcite nie.
Ani raz si nevysvetlila svoj zvrateny pohlad, iba sa tu akoze na vsetkych "smejes". Ale vo vlastnej hluposti to ani nejde, dalej, ako vo svojej praude nevies zit. Predpokladam, ze sledujes vsetky konspiracne weby, co su este v ponuke, a tie ta krmia tym, comuas verit. Cuz

elmivelmi
19. jún 2023

@elizabet173 Napis mi kde v ucujem moje nazory?Ja sa len cudujem.

elvia
Odpoveď bola odstránená
prdolatanacestach
19. jún 2023

@nykkushka ja som ten reverz z pôrodnice podpísala... Dieťa bolo prepustené po 3dnoch, ostávali sme tam kvôli môjmu tlaku. Po ďalších dvoch dňoch toho už bolo na mňa dosť. Doma staršie dve deti, v pôrodnici mi akurát odmerali 3x do dňa tlak a keď bol vyšší ako mal dali tabletku. Pri všetkej úcte k lekárom (a to ďakujem, že mala sa narodila zdravá), odmerať tlak a dať si tabletku viem aj doma. Takže napr toto je jeden z dôvodov, prečo.

stanislavicenka
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elmivelmi
19. jún 2023

@elizabet173 ved si citam a nestacim sa cudovat,to ale neznamena ze niekomu vnucujem svoj nazor.Tak prosim Ta ukaz kde ,komu co vnucujem.

lienka.7
19. jún 2023

@lenusska72 ide ti o skorsi odchod z nemocnice alebo o príspevok?
Inak dufaj, ze nebudeš potrebovať žiadne ošetrenie, resp.tvoje malé, lebo ta to ze nevieš vydržať 1 deň môže vyjsť velice draho asi vás tam nejako mucia alebo co. 🤦‍♀️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
19. jún 2023

@elizabet173 keď to píšeš ty, tak to musí byť zarucene len a len pravda 👌🤣

vevesh
20. jún 2023

@lienka.7 preco by mal vyjst skorsi odchod velice draho?😳😳normalne v pripade problemov (ak by nejake nastali) kontaktujem detskeho lekara -dokonca aj zltacka sa da liecit ambulantne, pokial sa chce...

abbey1
20. jún 2023

@lienka.7 Matka i dieťa majú zdravotné poistenie. Čo ich bude stáť navyše? Myslím, že nemáš veľmi poňatie, o čom píšeš. V tom prípade by bolo fajn, nezavádzať iné ženy.

lienka.7
20. jún 2023

@abbey1
@vevesh pokial podpíšes reverz a odídeš z nemocnice, v prípade nutnosti ta môžu odmietnuť opätovne hospitalizovať. To ze mas ZP s tým nič nemá, to asi nevieš, že?
@abbey1

vevesh
20. jún 2023

@lienka.7 nemozu. Ak "tvoje naliehanie" nebude surne, akurat sa tak hospitalizacia posunie o par dni. Ale ak pojde o zivot, hospitalizacia a zachrana zivota su nadradene nejakemu podpisanemu reverzu, ktory s danym stavom ani v najmensiom nemusi suvisiet- a toto si na triko nikto nezoberie (a v danom casovom horizonte ani nemaju sancu zistit, ci dany stav je alebo nie je nasledok podpisania reverzu)- bdw. s tak chorym "liecitelnym" dietatom, pokial nejde o paliativu, ani neodides z nemocnice. Stale sa tu bavime o zdravom novorodencovi s maximalne zltackou a "netabulkovym priberanim" ( cize ziadne hadicky, vyvody a podpora dychania a pod.)