icon

Rodičia predali dom súrodencovi. Mám prispievať?

5. jún 2024

Zienky, prosim o radu. Rodicia odpredali cely svoj dom mojmu surodencovi kedze uz od detstva ho preferuju a to aj napriek tomu ze cely zivot som rodicom pomahala, starala sa o nich atd...ani len ten predaj mi neoznamili ale urobili to na hulvata za mojim chrbtom, dozvedela som sa o tom nahodou...jeden z rodicov ide do domova pre zly zdravotny stav a je odomna ziadane ze mam prispievat polkou na uhradu, kedze nema taky vysoky dochodok...je moznost sa proti tomuto nejak branit? Rodicia na mne spachali velku krivdu ze vsetok majetok predali bratovi ale nadalej odomma vyzaduju starostlivost...

Strana
z3
drahomirrra
5. jún 2024

Kúpna zmluva sa dá napadnúť, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o disimulovaný právny úkon, v zásade zakrývajú darovanie. Súd skúma všetky okolnosti. Je mi ľúto, ako si dopadla. Neprispievaj na dom dôchodcov nič. V prípade, ak bude brat pýtať peniaze, pohroz mu napadnutím KZ. Máš na to plné právo a v tomto prípade (snaha o účelovosť a snaha o vyšachovanie dediča z hry) si trúfam úfať, že by súd tento právny úkon zrušil.

ahhola
5. jún 2024

AUTOR

Dnes o 13:20
@matullienka ja som tu kupnu zmluvu nevidela...neviem co sa tam pise a pravdu mi nikto nepovie

Tuknut vyhladavanie
Tuknut stavba - mesto-cislo, mas tam dovod nadobudnutia, podla cisla ti notar z notarskeho uloziska moze vytiahnut zmluvu, tu pekne daj rodicom, ze Jozo dostal dom a oni prachy, nech si starobinec platia sami... ze im dakujes za vydedenie a nech sa preoadnu do pekla. Neviem, co je brat zac, ale z Darovacky by sa mohli domahat vratenia daru, takto mas od lotraen oci pre plac. 🗣️

tetapetra
5. jún 2024

@bublinka1426 došla som na to ja. Bolo mi divné, že po smrti svokra stále nebolo dedičské. Svokra im už pred pohrebom dala niečo podpísať, vraj bude vyplatená poistka a oni jej ju maju potom dať. Ja som to neriešila. To bolo v roku 2009. Keď zomrel v roku 2012 môj dedo a mama mala dedičské do pol roka, spomenula som to. Samozrejme,že som dostala krik, veď čo ja viem. A keď sme v 2014zacali stavať dom a ja ako tajný agent FBI,som na katastri zistila,že svokra "predala" dom synovi ešte v roku 2012. Čiastkové pozemky, zdedila len a len ona. Keďže ubehli viac ako 3r bolo to už v pase. Škoda,že sa na to vybodol, pretože mohol napadnúť už to dedičské. Ale vravím,nie je to moja starosť

bublinka1426
5. jún 2024

@tetapetra smutne :((((

tetapetra
5. jún 2024

@bublinka1426 to teda je. Verím tomu,že svokra,aby "zalepila" oči, dala nejakú čiastku aj dcére. Môj muž s druhým bratom dostali veľké guľové. Keď to muž povedal bratovi a ten volal svokre, tak bola najprv v šoku a potom mu zadrela, že keď xyz splatí hypo, všetko sa vráti naspäť 🤣🤣🤣. Na dom sú 3exekucie 😉

bublinka1426
5. jún 2024

@tetapetra ja raz nechapem, toto cele. ved sa bavime o rodine

tetapetra
5. jún 2024

@bublinka1426 majetky robia divy.🤷🏻‍♀️

sisska96
5. jún 2024

Však nedaj nič a dovi dopo. Nie si povinná nič platiť

bublinka1426
6. jún 2024

@tetapetra ano lepia oci usta usi a lamu srdcia :(