Rodičia predali dom súrodencovi. Mám prispievať?
Zienky, prosim o radu. Rodicia odpredali cely svoj dom mojmu surodencovi kedze uz od detstva ho preferuju a to aj napriek tomu ze cely zivot som rodicom pomahala, starala sa o nich atd...ani len ten predaj mi neoznamili ale urobili to na hulvata za mojim chrbtom, dozvedela som sa o tom nahodou...jeden z rodicov ide do domova pre zly zdravotny stav a je odomna ziadane ze mam prispievat polkou na uhradu, kedze nema taky vysoky dochodok...je moznost sa proti tomuto nejak branit? Rodicia na mne spachali velku krivdu ze vsetok majetok predali bratovi ale nadalej odomma vyzaduju starostlivost...
Tak sa bratovi teraz vysmej do oci ty a nech si poradi. Nic nemusis vysvetlovat, on bude dobre vediet preco.
@kristinka92 jasne, skúmal by, a tam by autorka argumentovala tým, že predali, tak majú, ak predali pod cenu, nech brat doplatí bežnú cenu na trhu, a budú mať. Len sa nesmie dat zahnať do kúta.
Povedala by som im na rovinu ze nech sa stará brat
Je mi na grc z takýchto rodičov. Toto by pre mňa bola veľká rana pod pás, veľmi pravdepodobne by som im nijako nepomohla a aj by si vypočuli, prečo.
nerozumiem tej logike rodičov. jedno dieta si zoberie hypoteku aby malo bývanie. druhé je lenivé, nezabezpečilo si prakticky nic, tak tomu chudacikovi dajme my…. ale keby sa tomu prvému niečo stane a zo zdravotných dôvodov nedokáže platit splátky, tak skončí ako bezdomovec, lebo veď banku by to nezaujímalo, to nic? to že ma niekto hypoteku, ešte neznamená že niečo reálne aj vlastní na 100%. veď hypotéka je na 30rokov, dovtedy sa môže stat hocico a môže skončiť na ulici. nehovoriac o tom, že nie je fér aby jedno dieta z každej výplaty muselo davat na splátku, a druhé ma celu svoju výplatu pre seba a aj dom.
@kristinka92 ano takto to chodi, lebo to druhe dieta JE CHUDACIK CO SI TO NEMOZE DOVOLIT TAK TOMU POMOZEME.
takto to zial chodi.
@kristinka92 presne takto som argumentovala...ja som si uvedomila zr vlastne mne rodicia len vyuzivali
Nič by som nedala nech platí ON. A aj mám tiež takú situáciu. Takých ako si TY je veľmi veľa aj tu na MK.
@alickapusinka je to naozaj velmi smutne...ked vlastna rodina ti takto ublizi
A kto žiada od teba aby si doplacala? Rodičia alebo brat?
PRAVE VLASTNA RODINA ti dokaze viac ublizit ako najhorsi nepriatel. :(
Skús to poriešiť s právnikom, to že ťa odrbali už nerieš, rieš už len to či musíš prispievať. Môj muž dopadol rovnako. Svokra"predala" dom miláčikovi a môj muž a jeho brat nedostali nič.
@tetapetra je to zle, mal by to zakon nejak riesit lebo to totalne ide proti dobrym mravom ale samozrejme chapem ze ludia maju pravo predat si majetky komu chcu
@tetapetra a ako to riesil prosim pravnik? da sa predajna zmluva za 1 euro napadnut? hlavne ked v case podpisania bola majitelka liecena na psychiatrii?
myslim, ze brat za dom ani neplatil, niekto im odporucil urobit kupnu zmluvu.. Proste by som neplatila, nech to riesi brat a nicoho by som sa neobavala. Na sude by som vytiahla kartu predaja za symbolicku cenu, ucelovy, pribliznu cenu domu vies hadam odhadnut aj od lokality atd. By ma zaujimalo ci vobec bude existovat nejaky doklad o platbe tej symbolickej sumy. Rovnako to, ze ja som sa stara o rodicov dovtedy a teraz nech to riesi brat teda, ked na rodicoch zarobil.
Mne to vychádza tak, že za života si môžu robiť so svojím majetkom čo len chcú. Bohužiaľ ak preukazu, že sa nedokážu o seba postarať nastáva situácia popísaná v linku vyššie.
Inak rodicia ti co povedali? si sa s nimi rozpravala preco to spravili?
Poradila by som sa s právnikom.
@simca06022011 Už to autorka písala. Lebo ona bývanie má (brala hypotéku) a on, chudáčik, nemá, tak aby mal. 🙄😠
aj moji súrodenci mi urobili to iste.
@h2 aha, uz aj slepa som.. a este som to schvalne hladala ci nieco nenajdem :D
Dobre na figu dovod... co uz
@simca06022011 Ono to nebolo tak od slova do slova napísané, písala to, ako reakciu na iný príspevok, kde to tak bolo, že aj u nich presne tak isto. (13:26)
Moji argumentovali tym, že ja mám, brat nemal, ja som si zabezpečila sama, jemu dali oni a že sme teda obaja "rovnako na poriadku" ...ťažko vysvetliť takýmto ľuďom :-/
@suzitok presne rovnako aj mne povedali a ze teraz je to spravodlive lebo obaja mame ..s rozdielom ze on zadarmo a ja s hypo do 70tky
toto poznam velmi dobre.
stale si nenapisala kto pyta prispiet
@autorka
podľa tejto logiky rodičov im veľmi názorne vysvetlí situáciu- “ja z každej výplaty davam na splátku hypotéky príklad 500€ a dúfam, že sa mi nič nestane, aby mi to o 30rokov patrilo, brat neplatí nič, ten už nehnuteľnosť ma od vás, tak nech vam on tých 500€ zo svojej výplaty dáva na starostlivost pretože ja som bývanie nedostala zadarmo”

Aj my sme tak..hypoteku, spotrebne uvery na prerabku...brat bol v podstate cely zivot pri mame a nemusel nic...ženil sa v 40 rokoch a podmienka, ze prerobi dom bola, aby bol jeho...tak mu to proste dali, lebo on nemal...o tom, že oba dochodky idu do stavby, radsej pomlcim...rodicia sú už 70+ ale stále aktívne vedia obaja aj robit, postarat sa...no skoda slov....