icon

Rodičovský príspevok na školský rok 2020/2021

viera
14. sep 2020

Chcem sa opýtať ......Niekde som čítala davnejsie, ze rodicovsky prispevok je dobrovolny prispevok a nie je povinny...Co je na tom pravdy?...

Strana
z2
kubkovamama
14. sep 2020

@sara07 aj u nás je to trošku také...nie som s tým celkom o.k.V škôlke platím mesačne 70€.Zrps 30€ a každú aktivitu,divadlo atď nosíme platíme.Takisto hygienické veci,veľký balík vreckoviek,10toaletakov,náplne tekutého mydla,balík kuchynských vreckoviek,ovocny čaj.Pri predstaveniach a besiedkach máme odkaz upiecť koláč,sušienky,doniesť pohostenie.Pride mi to trochu cez.Ale všetci nosia,pofrflu si,ale donesú a sú ticho.Ak ma nejaká rodina finančné problémy a viac detí,je to podľa mňa už dosť mimo od škôlky to pytat

veronikaszabova
14. sep 2020

@sara07 inak u nas napriklad ani triedna ucitelka nevie, kto zaplatil a kto nie. U nas sa posiela na ucet, nevybera tr.ucitelka.

sara07
14. sep 2020

@sandrika1986 jasne napíšem ti to a potom mi to daju vyžrat doslova , ano uplne mi stačí že som si dovolila sa stažovat pisomne, som umravnená určite aspon na 5 rokov aj ked som bola v prave

sara07
14. sep 2020

@kubkovamama fuch tak to nosite a platite ešte viac ako my 😢

maciatkolulu
15. sep 2020

@sara07 tak ono keď máte finančné problémy, mali ste doložiť papiere a bolo by...

sara07
15. sep 2020

@maciatkolulu nie to platí len ked si v hmotnej nudzi, máš si odložit

maciatkolulu
15. sep 2020

@sara07 však, ale pokiaľ nemáš reálne 20,30 eur na rok pre dieťa do školy, musíš byť minimálne v hmotnej núdzi...

sara07
15. sep 2020

@maciatkolulu ale tu nejde o to či maš alebo nemáš , tu ide o princíp
platíme dost vysoké dane, odvody, dph, poistenia a to sa prerozdeluje aj na takéto veci
minule z EU komisie vyratali že na to čo platíme zdravotne odvody tak nedostavame vôbec adekvatnu starostlivost ,platíme velmi vela a nedostavame nič
a to je aj v tomto v oblastí školstva
ja mám 3 deti a ked si odložím postupne tak ano mám cez september spolu poplatky + pomôcky komplet naraz vycalujem 368€ ale bez odloženia by sme to nedali
30 € pre jedno dieta z vyplaty dám ale nie všetky naraz poplatky aj pomôcky krát 3 deti

ckatka
18. mar 2024

Obnovujem

Aká je situácia vo vašich škôlkach?
Koľko platíte?
Platíte vôbec?

Ja som sa rozhodla neplatiť, pretože 75€ na polrok mi príde choré, prihliadnuc na to, že moje dieťa chodí do skolky od polovice februára,po 4 dňoch ostal chory...., cely marec sme v kúpeľoch a aj tak tam chodí len na doobedia. A ste je maličký takže na žiaden výlet ani nikam ho s nimi neplánujem púšťať. Mikuláš tento polrok nie je a ani nič podobné. Na všetky sviatky nosia veci a pohostenie rodičia.
Ale samozrejme v Edupage mi to svieti krásne tých 75€ už dvakrát...

Strana
z2