icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

siiisi
21. mar 2018

@balkica je mi to jasne, len som chcela vediet, ci nieko nemal podobnu situaciu. Ked aj dnes muzovi povedala uradnicka, ze je to platba za februar 🤷🏻‍♀️

lenka_h
21. mar 2018

@siiisi dobrý večer, a na aké číslo voláte? Na SVA?Všade sa dá dovolať, chce to len trpezlivosť a nechať zvoniť, až pokiaľ nedôjdete na rad vy 🙂

siiisi
21. mar 2018

@lenka_h dnes sa uz muz konecne dovolal, takze s tym nemame uz problem

balkica
21. mar 2018

@siiisi na uradnicky sa tiez neda v tomto spolahnut :-/ Aj to je mozne ze Vam pride papier a bude to tam cele zle vypocitane a budete musiet tie peniaze vratit a zase cakat kym to vypocitaju spravne..no tazko povedat, skusenosti je vela.., mate prefoteny antrag co ste posielali ?

siiisi
21. mar 2018

@balkica tak to neviem ci mame prefoteny antrag, papiere nam pripravolala jedna pani

balkica
21. mar 2018

@siiisi Tak by to malo byt dobre..A ako ziadatel je muz alebo vy?

siiisi
21. mar 2018

@balkica ja som ziadatel

balkica
21. mar 2018

@siiisi no zvedava som co bude v tych papieroch :-O

siiisi
21. mar 2018

@balkica dam vediet

miriam001
22. mar 2018

Zdravím, viete mi prosím poradiť? Už 2x mi vrátili E401, (žiadam o rodičovský príspevok) že ho mám zle vyplnený a neakceptuju ho. Chcem sa spýtať, prosím vás kde ste si tento formulár dávali overiť? V mieste bydliska alebo na úrade? (poradkyňa mi vravela, že to má byť potvrdenie o spoločnom bývaní). Ďakujem

balkica
22. mar 2018

@miriam001 na upsvar to potvrdzuju

drobcek88
22. mar 2018

@miriam001 potvrdenie o spoločnom bývaní nám vydali nám mestskom úrade za poplatok 5€ 😉

bosorkabb
22. mar 2018

@miriam001 na mestskom úrade. Stalo to tuším 5 euro.

dada200
22. mar 2018

@miriam001 aj nám na mestskom / obecnom úrade vystavili potvrdenie o spoločnom pobyte . Ako už baby uvideli stalo to 5€ .

balkica
22. mar 2018

@drobcek88
@bosorkabb
@dada200 E401 Vam potvrdili na mestskom/obecnom urade ?????

jessennykvet
22. mar 2018

@balkica nie, e 401 a e411 potvrdzuju na UPSVARe

jessennykvet
22. mar 2018

@miriam001 e401 na upsvare. Potvrdenie o pobyte samostatne na mestskom úrade

bosorkabb
23. mar 2018

@balkica nie. E401 na úrade práce, o pobyte na mestskom úrade.

miriam001
23. mar 2018

vdaka baby, skusim teda teraz na upsvare. Sa mi zda, ze ta poradkyna, ktora mi pomaha vo vybavovani rodic.prispevku,mi trosku zle poradila. Vravela, ze pri E401 treba v tomto pripade vyplnit prve 2 strany a staci potvrdit na obecnom urade - ze je to vlastne potvrdenie o byvani... E401 som si uz raz davala potvrdit na upsvar pri rod.pridavkoch na deti...

jessennykvet
23. mar 2018

@miriam001 ale neviem,ci ti to takto potvrdia. Lebo je nejaky novsi zakon,ze to.ma ist cez nich, v realy tak,ze ty vyplnis,posles do rakuska a oni si toto sami poslu na upsvar z at. My sme to tak robili uz pred dvoma rokmi aj s finanzamtom aj s rodicakom na poistovnu

dada200
23. mar 2018

@balkica a kde píšeme niečo o E401, že potvrdzujú na MESTSKOM / Obecnom urade? Každá napísala potvrdenie o spoločnom pobyte !!!

balkica
23. mar 2018

@jessennykvet
@bosorkabb ale pani sa pytala na e401 tak neviem preco jej vsetci, pisu mestsky urad 🤔🤔🤔

balkica
23. mar 2018

@dada200 pani sa pyta na E401!!!!

dada200
23. mar 2018

@balkica Pani sa pýtala na E401 , že je ho 2x vrátili , že to mám zle vyplnené a poradkyňa jej povedala, že to má byt potvrdenie o spoločnom pobyte a to sa potvrdzuje na mestskom / obecnom úrade !!!

bosorkabb
23. mar 2018

@balkica tak ako píše
@dada200 pani chcela vedieť kde sa potvrdzuje pobyt. To je na mestskom úrade. Formulár E401 sa rieši na úrade práce.

balkica
23. mar 2018

@bosorkabb pani sa v celej otazke na niekolkych riadkoch pyta na formular E401, pyta sa kde si ma potvrdit formular(E401) ci na upsvar alebo na obecnom urade..A vsetky jej odpovedali ze na obecnom urade, co je teda hlupost!! V zatvorke len spomenula nieco co jej povedala nejaka poradkyna a vsetky jej odpovedali na pobyt ale princip otazky je E 401 a, odpovedat treba na to, lebo potom vznikaju nedorozumenia a zeny behaju po Uradoch hore dole lebo tu im poradia hlupost 👍👍 TAKZE ODPOVED JE UPSVAR..ziadny obecny ani mestsky uraddu, lebo tak otazka neznela

balkica
23. mar 2018

@dada200 E401 nie je potvrdenie o pobyte 😂😂😂😂 poradkyna povedala hlupost a Vy nasledne tiez

balkica
23. mar 2018

@miriam001 poslite mi ten formular, pozriem sa co tam mate zle..

dada200
23. mar 2018

@miriam001 prosím vás , môžete nám vysvetlit vašu prvú otazku este raz, lebo @balkica z nás urobila nechápavé hlupaňe čo posielajú potvrdzovať ženy papiere na mestský úrad 😂😂😂

dada200
23. mar 2018

@balkica a len tak mimochodom všetky sme písali, ŽE POTVRDENIE O POBYTE !!!! Nie E401 , ale v pohode. 😂