icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

siiisi
28. feb 2018

Ahojte, baby nepamatate si kolko trvalo vyplatenie prispevku od posledneho dolozenia vsetkych dokumentov? V decembri som odovzdala posledny papier co odo mma chceli a pani uradnicka povedala, ze buduci mesiac vyplatia, odvtedy ziadna odovza. Uz som pisala email aj volala (neodpisuju/nezdvihaju).

dada200
28. feb 2018

@siiisi skús ešte počkať, 8.3. nabiehajú platby na účet , možno už pošlú . Ak by im niečo chýbalo , tak ta vyzvú aby si to doložila, inak asi neostáva nič iné iba čakať. Ja som iný prípad, mne platia všetko mesačne a od podania a odloženia všetkých papierov nečakáme nikdy dlhšie ako mesiac.

siiisi
28. feb 2018

@dada200 tak ty si najlepsi pripad 😉. Podla vsetkeho uz mam dolozene komplet vsetko, tak mi aj pani uradnicka tvrdila.

dada200
28. feb 2018

@siiisi tak si dávajú na čas, to je od nich úplne normálne . Jedno čo je ale iste, že čo ti patri určite vyplatia všetko , no len im to trvá strašne dlho . Ak neprídu peniaze toho 8.3. ja by som tam zavolala a opýtala sa, kde je problém.

jessennykvet
1. mar 2018

Zienky,neviete mi poradit, ako by som kontaktovala Finanzamt Salzburg Land písomne? Este nam nedali odpoved na odhlasenie pridavkov plus nevyplatili za december, vsetko som poslala a len chcem vediet,ci je vsetko ok. Na upsvare mi povedali,ze este neposlali ani e401 za min rok. Telefonicky si netrufame, poštou neviem ci mi to nieco pomoze a mail som nenasla. Alebo ak by si niekto trufol zavolat tam v nasom mene,bola by som velmi vďačná💟💟💟

gurmanka
7. mar 2018

Ahojte, riesili ste niektora skoncenie v AT (najdlhsia varianta, este tych 30 mesiacov) v poslednom case? O 3 tyzdne mam termin porodu, takze budem znovu ziadat rodicak v AT (ked mi ho zamietnu na SK), len mam teraz hluche tie 3 tyzdne. Neviete, ci mam ist na nas urad prace a nieco dokladovat? Dakujem

drobcek88
8. mar 2018

Prosim Vás, viete mi niekto poradiť, čo znamená Ta posledná vec, ktorú od nás žiadajú? Ďakujem 🙏

ecuk
8. mar 2018

Prosim vas, ak je partner pracujuci v at, ma tam aj trvaly pobyt, momentalne na urade prace od 21.2.2018 do aprila (pracuje v stavebníctve a v zime ich zvyknu hodit na urad prace kvoli nedostatku prace), treba nieco niekomu nahlasovat ohľadom pridavkov na dieta? Ja s dietatom som na sr. Ja som z toho jelen a neviem ani po nemecky ☹ dakujem

balkica
8. mar 2018

@ecuk kazda zmena sa musi hlasit cize ano..staci poslat kopiuz uradu prace ze je prihlasenu od datumu a ked zacne pracovat tak poslat kopiu zmluvy ze zase pracuje

ecuk
8. mar 2018

@balkica dakujem krasne

lussinda2
12. mar 2018

Ahoj baby trocha sa vam sem votrem. Viete pomoct s formularom e9 k danovemu? Ak niektora ano tak piste IP. Dakujem

jessennykvet
12. mar 2018

@lussinda2 a co potrebujes vediet? 🙂 my vybavujeme kazdy rok

lussinda2
12. mar 2018

@jessennykvet ahoj chcem sa opytat ci mi potvrdia aj muzov formular aj ked tam nepojde on osobne. Ci mi treba nejake splnomocnenie, nakolko je on v At. A este taka vec to Einkunfte, die im Ansassigkeitsstaat......tam mam vyplnat co? Som z toho debil 🙂 prva kolonka osobne udaje a ta druha to je. Prijmy ktore podliehaju zdaneniu v state TB a tam je ze druh prijimu. Co tam?

balkica
12. mar 2018

@lussinda2 E9 ma aj Slovensku verziu, tak podla toho vyplnte, a ziadost mozete odniest za manzela aj Vy ale pre to si musi ist sam alebo si dajte poslat postou, do tyzdna to byva hotove, ak je uz spracovane DP 🙂 druh prijmu je bud zo zavislej cinnosti alebo zo zivnosti, a treba odovzdat na danovom aj slovensku verziu komplet vyplnenu

lussinda2
12. mar 2018

@balkica dakujem no my mame rok 2015/16. 2017 len budeme podavat. A tam mam vyplnit v tej kolonke ze zavisla cinnost? To je vsetko? A sumu uz mi vypisu oni nie? Ci aj sumu tam treba napisat? Bohuzial vobec netusim kde mam za rok 2016 DP.

balkica
12. mar 2018

@lussinda2 sumu dopisu..pohladam ten formular

siiisi
12. mar 2018

@bosorkabb ahoj, stale nic? Podla vsetkeho u mna ani tento mesiac nevyplatia prispevok, takze zas len cakat

bosorkabb
12. mar 2018

@siiisi nie nič. Zajtra tam manžel bude volať.

drobcek88
15. mar 2018

Dobry večer, chcem vás poprosiť o pomoc, kto by mi vedel poradiť formulár ewr anmeldebescheinigung je formulár e9? Ďakujem

siiisi
19. mar 2018

Ahojte, cakam uz od decembra na vyplatenie prispevku, skusame sa na urad dovolat, ale nezspesne. Ked volate vy, tak mate na konkretnu pracovnicku cislo? Lebo ja na papieroch co mam od nich, tak mam tam len meno pracovnicky, ktora nas vybavuje. Pisali sme dokonca aj email a ziadna odozva.

jessennykvet
19. mar 2018

@siiisi volame na vseobecne co najdeme na nete. Cakame tiez od decembra, minuly tyzden sme volali a vraj nase papiere nemaju, stratili sa

siiisi
19. mar 2018

@jessennykvet boze to nemyslis vazne, tolko papierovaciek. A kedy volavate? Lebo moj muz moze len v urcitu hodinu a vtedy nam nezdvihaju uz dlhsiu dobu

jessennykvet
19. mar 2018

@siiisi hocikedy ,teraz sme poobede. No chyba ale nakoniec bola na svk poste,posielala som na finanzamt doporucene dve obalky,jednu 14.12 druhu 27.12 a obe sa stratili v bratislave. Zistila mi to postarka cez podacie cislo.

sophinka17
20. mar 2018

@jessennykvet slovenska posta je na nervy.. ja som tiez posielala dolezitu postu pred vianocami 1triedou doporucene aby balik dosiel na svk na druhy den a trvalo viac ako 2 tyzdne kym dorazil..

zienky, ako to je ked si zena vyberie variantu vyratanu z platu na 1 rok a chcela by som zostat 3 roky Doma?potom by som si musela tie 2 roky platit sama zdravotne a socialku?alebo ako to je?nemate skusenost?lebo rozmyslam aj nad tou variantou

jessennykvet
20. mar 2018

@sophinka17 ja som mala tak rodicak z at rok, teraz som dalsie dva doma,neplatim nic,ani soc ani zdr. Som evidovana ako osoba starajuca sa.o dieta do 6r.

sophinka17
20. mar 2018

@jessennykvet aha, dakujem za info a ty zijes teraz na svk?musim si to preratat, myslim ze mi to tak vyjde najlepsie a zistit ci to je tak isto aj ked som v at. ze vyberiem rok a potom budem Doma do 3 rokov a nebudem musiet nic platit

siiisi
21. mar 2018

Ahojte, uz som niektorym pisala aj IP ale spytam sa aj tu, mozno niekto bude vediet. Jedna sa o prispevok. Dali sme si variantu 30 (muz zacal pracovat v AT 15.5., tak by nam mali schvali od 06/17-10.1.2018- vtedy syn dovrsil 30mesiacov). Kedze sme dlhsie cakali na peniaze, tak sme pisali email a aj volali na urad. Vcera dosla platba cca 390€ len s tym, ze v prikaze bola informacia pre prijemcu, ze je to za obdobie 02/18. Dnes tam muz volal a pani mi povedala, ze mame vsetko schvalene a ze platba bola za februar a dalsie informacie neposkytla, povedala, ze rozhodnutie/list nam bol poslany zaciatkom mesiaca, ten sme nedostali, tak sme poziadali o opatovne poslanie.
Nestretli ste sa s tymto niektora? Ako nam mohla prist platba za februar, ked syn dovrsil 30m v januari? Cakala som, ze nam vyplatia za cca 7mes.

adriana1609
21. mar 2018

@siiisi my sme cakali takmer rok..

siiisi
21. mar 2018

@adriana1609 ok, takze ste mali tiez takuto situaciu, na ktoru sa pytam?

balkica
21. mar 2018

@siiisi nikto vam tu neda dopoved na to co chcete vediet, mozu Vam dat priklady vlastnej skusenosti ale nic viac, a to Vam aj tak nepomoze, lebo to co potrebujete vediet budete vediet az vtedy ked budete mat v ruke list 🙂 Do vtedy len mozno nejake konspiracne teorie 😀