Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
Baby, potrebujem poradiť-ako každý.... Musím požiadať o Diferenzzahlung na rodicovsky príspevok. Je nato nejaký formulár, alebo treba "len" napísať žiadosť.... ¿? Dakujem za každú odpoved

@mirkitak ano, potrebujes Formular beih 38 - tu si ho mozes stiahnut https://service.bmf.gv.at/service/anwend/formul...
@mirkitak Aha, tak to som zle pochopila, tak potom klasicky formular, ako ked sa podava ziadost o klasicky rodicovsky. prispevok, na to nie je specialny formular ako na pridavky.
https://www.noegkk.at/portal27/noegkkportal/con...
@marcah ďakujem 🙂 Takze ho normálne vyplním ako prvýkrát, s údajmi, variantom aký som mala, akurát dám dátum od kedy chcem vyplatiť (ten rozdiel) diferenzzahlung. Priklad:mala som variantu 12+2,obdobie 7.4.2016-6.4.2017,ale dorovnanie chcem od 1.1.2017 do 6.4.2017=takze tam dám tento dátum...?
Zienky cakame na predlzenie pridavkov samozrejme mi stopli rodicovsky. Som stale zdravotne poistena v rakusku? Poistena som samostatne odkedy poberam rodicovsky z rakuska.
@mirkitak ano, normalne vypisat ziadost. Ja som si takto podavala ziadost o doplatok, sice u STGKK, ale predpokladam, ze to bude podobny postup.... Ale pokial je ten priklad realny, tak nie velmi chapem, ze co chcete dorovnat? Do 6.4.2017 ste poberala celu sumu na zaklade varianty 12+2?
Ahojte, chcem sa opytat ci treba nejak osobne zrusit poberanie pridavkov z AT, nakolko manzel skoncil pracovny pomer 2.3. 2018. v aprili prisli pridavky ako za marec a dnes mi prisli opat a nechapem za aky mesiac kedze tam uz nerobi. Alebo sa to pocita pokial rakusko nepovybavuje vsetky papiere a neodosle na slovensko?? Papiere mu prisli na Sk teraz v pondelok 7.5. 2018. Lebo inak si myslim ze ich bude treba vratit spat. Dakujem za radu
@kovanka posles ziadost ta co Aj na prihlasenie,ibaze zaznacis odhlasenie a, posles vypoved. Budete mesiac vracat.
@jessennykvet ja som si myslela ze si to automaticky urady oznamia tym ze skoncil a odhlasia to, prosim ta ake je to tlacivo?? uz si to ani nepamatam. dakujem
@kovanka neoznamia. Nevirm ani ja uzsom,vygugli alebo pozri na opatrovanie-rakusko
Ahojte maminky. Neviete mi prosim poradit. Konecne nam schvalili diferenz k rodicovskemu prispevku (ved uz maly bude ma 4 roky). Mali sme variant 20 mesiacov ale nerozumiem preco mam schvale na den 8,40 (02/2015-11/2015) a posledne 4 mesiace 4,20 eur (12/2015-3/2016) . U nas v tom case neprislo k nijakej zmene a ani som nezaregistrovala zmenu vo vyske doplatku. Pripadne da sa poziadat niekde o preratanie? Dakujem velmi pekne.
Ahojte baby, uz niekomu dosiel preplatok ma daniach? Nam stale nic, uz vyse 3m
@siiisi ani nám nie. Nam chodí v auguste
@siiisi nieje to vždy pravidlo . Nám napr . teraz prišli najskôr peniaze na účet a papier prišiel asi o týždeň . Minuly rok to bolo presne opačne . My teraz čakáme na ten doplatok(bonus) na syna , tak som zvedavá koľko im to potrvá . Paradox toho celého je že manžel bol niekedy koncom marca osobne na Finanzamte , že podľa toho koľko mu vyšli dane tam pravdepodobne nieje zarátaný bonus na syna a pán pod ktorého patrí , to tam okamžite zapísal a aj tak to nevyplatili.
@marcah myslíš, to tak, že pokial dostaneme daňový bonus na obe deti na SK v AT nemáme narok? Ak áno, tak nám vyplácajú už 11 rokov aj na SK bonus na dcéru ako rezident( tento rok sme dostali z SK na obe deti už) a aj v AT vyplatili za dcéru cca 400€. Syn sa narodil apríl/2017 , tak nám na neho Bonus zabudli započítat , aké už sa to rieši .
@dada200 aj my tak dostávame a nie je to problém, je to povolené.

Ahojtr, prosim vas neviete poradit? Uz vyse 6 mesiacov cakame na schvale ie FBH. Nasla som aj kontakt na ombudsmana, len neviem co take mu napisat? Pomohol vamniektorej? Dakujem pek e