icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

003zuzinka
12. apr 2018

Ahojtr, prosim vas neviete poradit? Uz vyse 6 mesiacov cakame na schvale ie FBH. Nasla som aj kontakt na ombudsmana, len neviem co take mu napisat? Pomohol vamniektorej? Dakujem pek e

mirkitak
12. apr 2018

Baby, potrebujem poradiť-ako každý.... Musím požiadať o Diferenzzahlung na rodicovsky príspevok. Je nato nejaký formulár, alebo treba "len" napísať žiadosť.... ¿? Dakujem za každú odpoved

sticker
marcah
13. apr 2018

@mirkitak ano, potrebujes Formular beih 38 - tu si ho mozes stiahnut https://service.bmf.gv.at/service/anwend/formul...

mirkitak
13. apr 2018

@marcah ďakujem za reakciu🙂 ale to je formular pre finanzamst, na pridavky, nie? Ja chcem žiadať Diferenzzahlung od NOGKK(to je asi SVA) na rodicovsky príspevok. Ci to je jeden "univerzálny" formular na dorovnanie? ¿?

sticker
mirkitak
16. apr 2018

@balkica Dobrý deň, chcem Vas poprosit o radu. Už ste mi raz poradila 🙂 Chcem požiadať o diferenzzahlung ale na rodicovsky príspevok, nie na rod.pridavky.Je na to nejaký formulár, alebo treba im napísať"len"žiadosť o Diferenzzahlung. Vopred ďakujem 🙂

marcah
16. apr 2018

@mirkitak Aha, tak to som zle pochopila, tak potom klasicky formular, ako ked sa podava ziadost o klasicky rodicovsky. prispevok, na to nie je specialny formular ako na pridavky.
https://www.noegkk.at/portal27/noegkkportal/con...

mirkitak
16. apr 2018

@marcah ďakujem 🙂 Takze ho normálne vyplním ako prvýkrát, s údajmi, variantom aký som mala, akurát dám dátum od kedy chcem vyplatiť (ten rozdiel) diferenzzahlung. Priklad:mala som variantu 12+2,obdobie 7.4.2016-6.4.2017,ale dorovnanie chcem od 1.1.2017 do 6.4.2017=takze tam dám tento dátum...?

balkica
16. apr 2018

@mirkitak keby nieco tak kludne do spravy mi piste tu uz nebudem prispievat 🙂

ajvy66
16. apr 2018

Zienky cakame na predlzenie pridavkov samozrejme mi stopli rodicovsky. Som stale zdravotne poistena v rakusku? Poistena som samostatne odkedy poberam rodicovsky z rakuska.

marcah
16. apr 2018

@mirkitak ano, normalne vypisat ziadost. Ja som si takto podavala ziadost o doplatok, sice u STGKK, ale predpokladam, ze to bude podobny postup.... Ale pokial je ten priklad realny, tak nie velmi chapem, ze co chcete dorovnat? Do 6.4.2017 ste poberala celu sumu na zaklade varianty 12+2?

bosorkabb
16. apr 2018

Dnes mi došli papiere a vypočítali mi 0 eur, vôbec nechápem. Vie niekto prečo?

kovanka
8. máj 2018

Ahojte, chcem sa opytat ci treba nejak osobne zrusit poberanie pridavkov z AT, nakolko manzel skoncil pracovny pomer 2.3. 2018. v aprili prisli pridavky ako za marec a dnes mi prisli opat a nechapem za aky mesiac kedze tam uz nerobi. Alebo sa to pocita pokial rakusko nepovybavuje vsetky papiere a neodosle na slovensko?? Papiere mu prisli na Sk teraz v pondelok 7.5. 2018. Lebo inak si myslim ze ich bude treba vratit spat. Dakujem za radu

jessennykvet
9. máj 2018

@kovanka posles ziadost ta co Aj na prihlasenie,ibaze zaznacis odhlasenie a, posles vypoved. Budete mesiac vracat.

kovanka
9. máj 2018

@jessennykvet ja som si myslela ze si to automaticky urady oznamia tym ze skoncil a odhlasia to, prosim ta ake je to tlacivo?? uz si to ani nepamatam. dakujem

jessennykvet
9. máj 2018

@kovanka neoznamia. Nevirm ani ja uzsom,vygugli alebo pozri na opatrovanie-rakusko

peta28
30. máj 2018

Ahojte maminky. Neviete mi prosim poradit. Konecne nam schvalili diferenz k rodicovskemu prispevku (ved uz maly bude ma 4 roky). Mali sme variant 20 mesiacov ale nerozumiem preco mam schvale na den 8,40 (02/2015-11/2015) a posledne 4 mesiace 4,20 eur (12/2015-3/2016) . U nas v tom case neprislo k nijakej zmene a ani som nezaregistrovala zmenu vo vyske doplatku. Pripadne da sa poziadat niekde o preratanie? Dakujem velmi pekne.

siiisi
6. jún 2018

Ahojte baby, uz niekomu dosiel preplatok ma daniach? Nam stale nic, uz vyse 3m

jessennykvet
6. jún 2018

@siiisi ani nám nie. Nam chodí v auguste

dada200
6. jún 2018

@siiisi nám už dávno , ale nezarátali tam mužovi syna , iba dcéru na bonus , tak pisal odvolanie .

siiisi
6. jún 2018

@dada200 asi zas budeme cakat do toho pol roka :(

siiisi
6. jún 2018

@dada200 ja som nevedela, ze najprv posielaju nejake potvrdenie a az potom poslu peniaze na ucet

xlolax80
7. jún 2018

@siiisi ja som volala vcera, ze kedy to bude. A ze som.vraj na nejakej listine na preverenie a to trva dlho, aj tych 6 mesiacov. Skuste si zavolat na prislusny finanzamt.

siiisi
7. jún 2018

@xlolax80 hej zavolam tam

dada200
8. jún 2018

@siiisi nieje to vždy pravidlo . Nám napr . teraz prišli najskôr peniaze na účet a papier prišiel asi o týždeň . Minuly rok to bolo presne opačne . My teraz čakáme na ten doplatok(bonus) na syna , tak som zvedavá koľko im to potrvá . Paradox toho celého je že manžel bol niekedy koncom marca osobne na Finanzamte , že podľa toho koľko mu vyšli dane tam pravdepodobne nieje zarátaný bonus na syna a pán pod ktorého patrí , to tam okamžite zapísal a aj tak to nevyplatili.

dada200
8. jún 2018

@xlolax80 inak čo tak čitam aj počujem , tak tento rok si dávajú s preplatkami na daniach extra na čas. Veľa ľudí nič nemá . Inak ak máte prihlasovacie údaje na Finanzamt , viete si to pozriet aj doma , ci už sú schválené a od schválenia cca 5 dni sú na ucte .

siiisi
8. jún 2018

@dada200 vies co ja som teraz zmatena 😩. Muzovi robila jedna pani danove a teda neviem ci vlastne zaratala bonus na dieta, prvy krat to pocujem. Viem len to ze muz danovy bonus dostal zo SR, lebo az od 15.5.2017 zacal pracovat v AT. Dnes tam muz bude volat, tak som zvedava

marcah
9. jún 2018

@siiisi pokial si uplatnil danove ulavy na SK tak nemoze uplatnovat v Rakusku. Danove ulavy je mozne uplatnovat iba v krajine v ktorej je danovym rezidentom.

siiisi
9. jún 2018

@marcah ano ano uz som si to nastudovala

dada200
9. jún 2018

@marcah myslíš, to tak, že pokial dostaneme daňový bonus na obe deti na SK v AT nemáme narok? Ak áno, tak nám vyplácajú už 11 rokov aj na SK bonus na dcéru ako rezident( tento rok sme dostali z SK na obe deti už) a aj v AT vyplatili za dcéru cca 400€. Syn sa narodil apríl/2017 , tak nám na neho Bonus zabudli započítat , aké už sa to rieši .

jessennykvet
10. jún 2018

@dada200 aj my tak dostávame a nie je to problém, je to povolené.