Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@littleslovak hranica tvojho prijmu pri KBG by mala byt cca 16.200 brutto rocne. Ten doplatok tych 50 eur k pridavkom teda uprimne povedane neviem na com zavisi, malo by to mat nieco s danou, ale ja som ten doplatok dostavala vzdy (aj ked som v AT nepracovala, aj ked som pracovala, aj ked som poberala KBG... ) - je pravda ze som pracovala iba na ciastocny uvazok.
A ano pridavky Beih38 + E411, kludne im rovno priloz aj Meldezettel a rodny list a oni si urcite este nieco vypytaju.... A k KBG v podstate skoro to iste - tam este pribudnu potvrdenia o lekarskych prehliadkych (tj, okopirovala mutter Kind pass, pripadne tehotenska knizka).
Ahojte baby,
uz som tu pisala pred par tyzdnami. Mam ten problem, ze sa s uradmi v kuse natahujem o nejake detaily. Vybavujem si rodicovsky prispevok na syna, teraz mi napisali, ze este potrebuju jeden doklad. MOze mi prosim niekto poradit na zaklade prilozeneho dokumentu o co presne ide? veeeelmi pekne dakujem
Ahojte žienky, neviete mi poradiť načo je Rakúšanom potvrdenie o návšteve škôlky a ci je problém keď deti chodia do škôlky na 4h a ja som doma zatiaľ kým nájdem prácu evidovaná ako starostlivosť o dieťa do 6 rokov. Ďakujem
Ahojte, chcela by som sa spýtať či je veľký problém ak nemáme rovnaký trvalý pobyt a ani prechodný. Keby sme si to vybavili dodatočne, to sa dá? Sme manželia... A ešte som sa chcela spýtať koľko to cca trvalo tým, ktorí si podali vo Viedni. Ďakujem
Ahojte, mozem sa spytat tie ktore mate detskeho lekara na Slovensku ako ste dokladovali prehliadky? My sme odfotili ockovaci preukaz plus tu karticku s datumamy kedy som chodila do poradne a teraz nam to nechcu uznat ze to nestaci. Dakujem.
@bosorkabb ahoj. Myslis celu zdravotnu kartu? Lebo mne by to lakarka nedala. My sme prefotili len taku tu karticku ktoru som mala na navstevu do poradne. Bola tma peciatka, meno lekarky a datumy. Potom sme doposielali este potvrdenie o narodeni a nakoniec nam nevyplatili po 3 rokoch cele a tvrdia ze im tie navstevy nestacia a teraz je uz neskoro. Este si s nimi dopisujem, ale uz mi neodpovedaju ani, tak asi sa mozem rozlucit s tym ze to opravia.
@peta28
Ahoj tu si stiahni formular
https://m.facebook.com/groups/342056729228203?v...
Tu je vysvetlene kedy ma byt aka peciatka
Ahojte,ma tu niekto taky isty problem ako my?Dcera ma 3,5roka.Do jej 3rokov nam v pohode vyplacali pridavky,potom chceli zase aby sme vyplnili formular a este potvrdenie o tom ze chodi do skolky.Vsetko to tam uz maju,ale uz je to pol roka co nam stale nic nevyplatili.Zmenilo sa nieco v zakonoch,ci mame este cakat?
Ahojte, chcela by som sa opýtať, máme schválený rodičovský do 25.10 2018, vtedy to bude 30 mesiacov, variantu 30+6, chceli by sme ďalej požiadať ešte na tých 6 mesiacov , ale v decembri sa nám narodí druhé babo, potom nám ten príspevok automaticky zrušia? Ďakujem
Ahojte, prosim vas nevie mi niekto poradit, co robit ak nam chyba ORL vysetrenie lebo na SK nie je povinne?
@gvendy0503 Dobry den, prosim vas, ako ste dopadli bez tych potvrdeni, nam tiez chyba usne vysetrenie a neviem co robit, stacilo im potvrdenie, ze nie je u nas povinne?
@innather dobrý deň ja som im dala papier od detskej doktorky so všetkými dátumami poradní a doktorka tam napísala, že očné a ušné vyšetrenie sa robí priamo v pôrodnici po narodení a ďalšie vyšetrenia sa nerobia. To mi podpísala a opečiatkovala. A. Od ortopéda som prefotila papier čo sme boli po narodení na kontrolu na nožičky. Stačilo im to. Viac nič nepýtali
Ahojte zienky. V Rakusku mi schvalili rodicovsky. Dala som si variantu 20+4. Myslela som si, ze mi bude vyplatenych len tych 20 mesiacov. Teraz pozeram na rozhodnutie a tam je schvaleny rodicak na 24 mesiacov. Ma to tak byt?
Ahojte maminy. Mám na vás otázku. Tým z vás, ktorým schválili rodičovský príspevok z Rakúska, už vám aj niečo vyplatili? Mne schválili nejakú čiastku no do dnes som nedostala ani cent a to má malý už 15 mesiacov. Skrátili mi rodičovský o 1300 eur, vraj za Mutterkinderpass. Ale neviem prečo, lebo dostali všetky podklady, o ktoré žiadali. Vraj doplatia, keď doplním, to, čo im chýba. Keď sme sa však pýtali, čo konkrétne im ešte chýba, nedostali sme žiadnu konkrétnu odpoveď. Máte niektorá podobnú skúsenosť? Ako mám ďalej postupovať? Vopred ďakujem za každú radu
@gvendy0503 ahoj. Mne estelen minuly mesiac prislo vyjadrenie, ze schvalili rodicovsky a suma tam bola 3.80eur na den, co sa mne zda akosi malo. Zatial poslali peniaze za to obdobie a odvtedy nic. Maly uz ma 21mesiacov a prislo to az teraz. Stale nam chodili papire, ze chcu to a to doplnit.
@gvendy0503 kamarátka isla na povinne vyšetrenie v mutterkindpase o 2 tyzdne neskor a pokuta 1300€....to je masaker. Isla tak lebo menila lekara a novy nemal termín.
Dobry den chcem sa spýtať 24 mesiacov nevyplatili rodicovsky prispevok kedy sa platí

@marcah dakujem. poznacila som si to vsetko 🙂 Cize na pridavky Beih38 + E411 a neskor na doplatok KGB ten Antrag + E411? Co si nasledne vypytaju to dodam, to nebude problem.
Asi som len zle citala, alebo zle pochopila a uz sa mi to zacina v hlave miesat... cize moj prijem je obmedzeny? Vies na kolko?
A ten doplatok k pridavkom tych exta cca 50 eur, na to je potom rovnaka hranica? Lebo ako som pochopila to vyplacaju len ked splnas nejake podmienky.... Som z toho teraz trosku zmetena. Ale dakujem za vsetky rady, uz teraz si mi velmi pomohla.