icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

balkica
20. nov 2015

teraz platia dorovnanie pridavkov aj rod.prispevku kazdy mesiac a ked uplynie doba na ktoru schvalili, tak znovu sa posielaju papiere a znovu sa to prepocita a schvalia na dalsie obdobie a po ukonceni poberania na sk sa to posledny krat prepocita a pripadne sa vrati preplatok alebo vyplatia nedoplatok
@sirinka

sirinka
20. nov 2015

@balkica aha, tak sa to opat zmenilo

wildcat
20. nov 2015

Ja nechcem vobec spekulovat,ani nechcem to co mi nepatri. Len som chcela vediet ci mam nato narok. Variantu 12+2 si chcem dat lebo neviem ako dlho budeme v AT, tak preto chcem vediet ci potom po 12mes. mozem na SR poziadat o pridavky.

balkica
20. nov 2015

@wildcat tym padom zoberies vsetko na co mas narok ale v skratenom case 🙂

xlolax80
21. nov 2015

Kocky, neviete ako sa teraz najrychlejsie dostat k formularom E401 a E411? Poslat to v nemcine vyplnene na finanzamt a odtial to poslu obi na upsvar alebo mne domov? Alebo to vyplnat v slovencine? Diky

wildcat
21. nov 2015

@balkica takže môžem poberať iba tých 12 mesiacov v AT, potom už na Slovensku nie? moj partner asi nebude mať nárok na tie 2 mesiace, má vyšší príjem, teda neviem ako sa to presne ráta, viem že neakých 16000 v hrubom?

marcah
21. nov 2015

@wildcat ano, cca 16.000 rocne to vychadza.... no ak sa nechystas do prace tak idealne je dat si dlhsiu variantu....
Ja osobne si myslim ze takto je to spravne ze sa to kontroluje a ze nie je mozne vybrat v jednej krajine celu sumu a potom si este ziadat o davky niekde inde..... ved rakusko uz vyplaca tak ci tak dost nadstandardne vela penazi...

balkica
21. nov 2015

@xlolax80 ja som to robila tak, ze som poslala vyplnene v nemcine na FA a oni si to uz vybavili a trvalo to cele asi 3 tyzdne

balkica
21. nov 2015

@wildcat ano, akukolvek variantu si vyberies tak iba na tu mas narok, potom uz nikde inde nic...ale pridavky sa potom mozu ziadat na SK iba rodicak nie

xlolax80
21. nov 2015

@balkica super. Diky moc! Vyskusam tiez tak ☺

balkica
21. nov 2015

@xlolax80 a kam patris ? Lebo ja patrim pod Vieden, a fakt mi to vybavili rekordne rychlo dva krat uz..Len bohuzial neplti to pre vsetky FA a SVA

xlolax80
21. nov 2015

@balkica tiez vieden. S wgkk nemam problem. Oni si to sami riesia. Ale s finanzamtom. Tak to vyskusam hentak. Ziadost im tiez posielam prvykrat cez finanzonline, tak uvidim ako rychlo to vybavia.

satkovca
21. nov 2015

Ahojte baby.prosim vas kde najdem najnovsie formulare aj eckove aj tie o prudavky a rodicak?ma to kazdy finanzamt rovnake ci musim to hladat pod mojim?akurat ze nevieme po nemecky:/ nemate prosim link?

balkica
21. nov 2015

@xlolax80 cez online to ide celkom rychlo, ja mam iba dobru skusenost

balkica
21. nov 2015

@satkovca ja som si cez google nasla a uplne dole je napisany rok tak si najdem vzdy tie najnovsie

konik11
29. nov 2015

ako slobodna matka (otec neuvedeny v rodnom liste) - teda Alleinerzieherin/Alleinverdienerin by som mala poberat rodicovsky + pridavky v plnej vyske z Rakuska - ziadosti podane, trvaly pobyt mame na Slovensku. Vie mi prosim niekto poradit, ci mi ostane platna ecard pre mna a aj pre dieta? Po narodeni som dostala ecard aj pre dieta.

810
29. nov 2015

Ahoj sme na tom rovnako. Tiež som slobodná matka A idem akurát vybavovať rodičovský A pridavky...Ak budem mať nejaké otázky môžem tá otravovať? 🙂

810
29. nov 2015

@konik11 Ahoj sme na tom rovnako. tiež som slobodná matka A idem akurát vybavovať rodičovský A pridavky... Ak budem mať nejaké otázky môžem tá otravovať? 🙂

marcah
29. nov 2015

@konik11 pokial ti uznaju narok na KBG tak po cely cas poberania KBG budes mat ty aj dieta automaticky aj zdravotne poistenie....

peta28
30. nov 2015

Ahojte dievcata. Asi je to rozne, ale ake mate skusenosti so schvalenim pridavkov? Ziadali sme v juni a stale ziadna odpoved z financneho. Pride mi to uz trochu dlho. Dakujem za info.

kovanka
30. nov 2015

@peta28 to je uplne v pohode ziadne strachy vsetko doplatia aj 8 mesiacov spatne, trva im to dost dlho

tudlo
2. dec 2015

@peta28 tiez cakame od jula 🙂

andrejka_misko
2. dec 2015

My od mája 😕A stále nic.. @tudlo

kovanka
2. dec 2015

@andrejka_misko my sme ziadali v marci prve prisli v oktobri aj s doplatkom a teraz uz kazdy mesiac 6teho chodia

lydia302
2. dec 2015
Používateľ lydia302 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lydia302.

urcite je lepsi ako tu na slovensku

andrejka_misko
2. dec 2015

@lydia302 to urcite..
@kovanka to je super, aj ste museli niečí dokladať? My sme podali všetko co nam na úrade povedali, ale obávam sa ze ak niečo bude chýbať budeme musieť znovu dlho cakat..

kovanka
2. dec 2015

@andrejka_misko odniesli sme vo sme vedeli na urad potom nam dali este tlacivo ktore sme vyplnili podpisali a uz len cakali, a v januari nas to caka opat aby nam pokracovali lebo to je stale na dobu urcitu len

luslus
9. dec 2015

Baby prosim pomoooc, vo WGKK sme podali ziadost o rodicovsky prispevok. Vzdali si od nas najskor len rodny list malej, yiadost a moju pracovnu zmluvu. Viac nechceli. Asi o mesiac nam prisiel list, ze mame zdokladovat pobyt (ok, to som mala - byvame na slovensku), potvrdenie o vyske aldzke materskej (na socialnej poistovni mi dali vypis, aj to sme im odovzdali), dalej chceli potvrdenie z finanzamtu o priznani pridavkov (to este nie je schvalene takze cakame). No a posledna vec co chcu je vypis o poberani rodicovskeho prispevku na Slovensku. Dala som im potvrdit E formulare, ze to poslem na Slovensko alebo nech to oni priamo poslu ale ze nie, ze oni chcu formular F001 a ma mi to vyplnit SK. Tak som volala na SK, ze co to je a tam mi povedali, ze to je ziadost o urcenie kto mi ma prispevok vyplacat. Teda logicke je, ze tuto ziadost ma vyplnat AT a poslat na SK. Ale ze aj tak sa stale pouzivaju E formulare a AT nema odo mna nic ziadat, maju si to vyziadat priamo zo slovenska. Ja uz neviem co mam robit, uz som sa aj s muzom pohadala lebo od rana chodi po WGKK, posielaju ho z jednej pobocky do druhej. Prosim Vas, neexistuje nejaka firma co sa venuje vybavovaniu rodicovskeho? Alebo nie je tu niekto kto to absolvoval apomohol by mi s tym, resp. isiel by so mnou na WGKK??? Ja neviem po nemecky (v praci rozpravam po anglicky) a muz nedokaze povedat vsetko co by chcel a nadat im :D

peta28
9. dec 2015

@luslus od nas neziadali ziadne take tlacivo, posielali sme im len papier z uradu prace odkedy a v akej vyske poberam rodicovsky.

luslus
10. dec 2015

@peta28 iba nejaky vypis?