icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

6mia6
24. jan 2016

@kovanka prave to riesime aj v inej temee ze najnovsie hraju na uradoch mrtvych chrobákov. My vybavujeme od augusta kedy tam isli prve papiere a v novembri ked tam isiel manzel povedali mu ze vsetko je ok treba cakat. V decembri bol znova a ina pani zistila ze chyba este žiadosť. A teraz tam pojde zase ze ci uz teda naozaj maju vsetko.

kovanka
25. jan 2016

@balkica ved prave ze som si nie ista ze dokedy prve sme vybavovali v marci ked sa mala narodila tak musim pozriet do papierov,

kovanka
25. jan 2016

@6mia6 teraz neviem ci mam ziadat zase na obidve deti pridavky alebo len na to jedno co sme doteraz nemali, aby som nenarobila nejaky chaos. idem podavat opat 401 a 410 a uz by som tam napisala obe dcery a dokladovala papiermi.

6mia6
25. jan 2016

@kovanka no neviem tiez ma to pravdepodobne čaká. Dopisat tretie. Tak daj vedieť ako si to vyriešila. 🙂 😉

pampuliska
25. jan 2016

@peta78 mozem sa ta prosim opytat na formulare 401 a 411? Pises, ze ich uz mas potvrdene od slov.uradov, ale ty si ich predtym davala opeciatkovat v Rakusku? Alebo si ich jednoducho vyplnila a odovzdala na Slovensku a oni to uz potom podavaju dalej rakuskej strane? Dakujem pekne

balkica
25. jan 2016

@kovanka tak ked prestali vyplacat tak skoncila doba schvalenia cize normalne na obe deti poziadat a vydokladovat 🙂 a hlavne.cim skor 🙂

balkica
25. jan 2016

@pampuliska poslat vypisane nepotvrdene do at a oni si to vybavia so sk..na sl Vam to nezoberu neopeciatkovane

edmi
25. jan 2016

@pampuliska ahoj my sme ich poslali najskor do Rakuska,tam potvrdili,pislali ich k nam na slovensko,dalu sme to potvrdit na upsvr a poslali naspet do Rakuska

nikulka79
25. jan 2016

@kovanka ja som posielala na obidvoch ked sa maly narodil,aby nemali v tom zmetok.aj tak sa pisu obaja do 401 a aj 411ako clenovia domacnosti,len ja som tam posielala este papier o navsteve skoly a prelozeny rodny list,list o narodeni dietata a poporodnu spravu.poslala som papiere vyplnene do at a nejak uz treti mesiac maju cas.ked som tam volala ze neposlali e formulare k nam na sk tak povedali ze maju toho vela.to sa mi este nestalo.treti mesiac bez rodinnych a zaroven aj bez rodicovskeho.sranda ako to skoci som velmi zvedava

1975renca
25. jan 2016

@nikulka79 mne povedala v AT ze rodinne potrvaju pol roka az tristvrte a to ziadam kazdy rok

iivuskaa
25. jan 2016

zienky chcem sa opytat...muz robil v AT od februara do augusta 2014...ziadost sme podavali o pridavky az v auguste a taktiez na rodicovsky prispevok...ja som tu na SK nezamestnana dvojicky budu mat teraz vo februari 2 roky...od augusta som sa znova prihlasila tu na UPSVR kedze uz muz skoncil robotu v rakusku aby som mohla poberat rodinne pridavky a rodicovky tu na slovenku...maju papier ze muz dal v auguste vypoved...ale stale mi tu na SK nevyplacaju nic ze pokial im nepride vyrozumenie z rakuska ze kolko som poberala a aku dobu tam tak mi nemozu zacat vyplacat...je koniec januara a stale nic...keby mi to aspon uz tu na slovensku zacali vyplacat...lebo ako neviem ci mat zit zo vzduchu....viem ze rakusanom to trva kym to vyplatia,..len nechapem preco mi to tu na Sk nevyplacaju... 😒 ☹

1975renca
25. jan 2016

@iivuskaa nechápem aké vyrozumenie chcú,ved majú mužovu výpoved že už tam nepracuje tak automaticky máte požiadat tu a odvtedy odkedy má výpoved musia začat vyplácat tu tých pár drobných...tiež sme to tak mali a žiadne vyrozumenie nepotrebujú,ved ty žiadaš len od doby čo tam nepracuje...

1975renca
25. jan 2016

@1975renca počkaj ale,vy ste podali až v auguste 2015 na SK? čiže rok po výpovedi? ak je to tak tak doplatia len pol roka dozadu čo sa týka rodinných a rodičovský netuším

6mia6
25. jan 2016

@iivuskaa fakt su na tych úradoch ovce a musis byť múdrejšia než oni lebo potom sa Vás takto zbavia. Nechápem

iivuskaa
25. jan 2016

@1975renca jezis sekla som sa rok 2015 rok...
ideme tam tento tyzden aj s muzom...ideme sa stazovat sak toto neni normalne od augusta cakame...upsvr sa len vyhovara ze cakaju na papiere z rakuska ze aby neboli vyplacane davky duplicitne,...
co tiez nechapem ked tam raz maju papier s jeho vypovedou tak od dalsieho mesiaca z rakuska uz nic sme nedostali...

9lf9
25. jan 2016

@iivuskaa na rade ti povedali dobre, nemaju dokly na zaklade ktorych ti mozu obnovit davky, potrebuju priznanie /zamietnuti zo zahranicia aby nedoslo k duplicitnej vyplate davok z 2 statov.

iivuskaa
25. jan 2016

muz uz pracuje tu na SK....

6mia6
25. jan 2016

@9lf9 to je divne, mne vyplacali hneď. Nic nepytala. Ved AT riesi pridavky za rok spätne. Nam teda uz dvajrat tak prisli. Koncom roka za cely rok akurat teraz s tym maju nejaky problem tak ste čakáme

1975renca
25. jan 2016

@9lf9 to by nedošlo k tomu tak či tak nakolko potvrdenie od zamestnávatela by chýbalo,to treba tiež dokladovat,len teda žialbohu predpisy sú predpisy a trvá to potom neskutočne dlho...to je fakt

1975renca
25. jan 2016

@6mia6 teraz je s rodinnými v Rakusku problém nakolko sa papiere posielajú spät na SK na potvrdenie a vracajú ca zase do AT...preto to trvá aj rok...pri malom mi vyplatili až po roku a pol minulý rok ale na Finanzamte mi povedala že to trvá tak pol-trištvrte roka...ale majú čas do 2.rokov takže oni sa neponáhlajú

peta78
autor
25. jan 2016

@pampuliska nam tlaciva potvrdili najprv na slovenskom urade prace a potom sme ich posielali do rakuska. To bolo ale ked sme ich vybavovali prvykrat. Teraz mi na svk urade prace povedali ze najprv to musi potvrdit rakusko potom slovensko a potom sa to posiela zasa do rakuska.

kovanka
25. jan 2016

@peta78 formulare treba uz potvrdit najskor v at?? ja som myslela ze to dam sem na urad zase mi to vypisu a poslem s rodnymi listami a pracovnou smluvou a sobasnym listom.

xlolax80
25. jan 2016

@1975renca akoze ma finanzamt 2 roky na vybavenie? Pokial viem tak do 6 mesiacov to musia vybavit. Moja ziadost tam lezi uz id augusta a furt nic. Idem tam volat buduci tyzden ze co je s tym. Je to fakt na porazenie

balkica
25. jan 2016

@peta78
@kovanka od aprila je zmena

1975renca
25. jan 2016

@kovanka ano,zialbohu,rakusko,slovensko,rakusko,len mne v AT povedala ze oni to posielaju na SK,cize oni ti ich po potvrdeni do ruky nedaju,tym padom sa vsetko predlzuje,ale zajtra tam idem osobne a skusim si ich vypytat ze si to dam na SK potvrdit sama,uvidim ako pochodim

kovanka
25. jan 2016

@balkica aka zmena coho sa tyka?

1975renca
25. jan 2016

@kovanka no zmena v tom ze sa potvrdzuju v AT,poto

1975renca
25. jan 2016

@1975renca potom na sk a idu zas do at

kovanka
25. jan 2016

@1975renca takze tie formulare 401 a 411 tusim mam vypisat dat potvrdit do At a oni to poslu na sk? ostatne papiere im mam poslat spolu s formularmi?

1975renca
25. jan 2016

Vsetko co k vybaveniu treba odovzdat v AT a oni si to s SK