Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@1975renca no to je ten problem ze ani ja original nemam.som na materskej a zacala som robit nie v predoslej rodine a tiez nie v tom regione no a neviem preco poslali mi zivnostensky na predoslu rodinu.dcera pacientky mi ho len zoskenovala a poslala emailom no a sranda bude pretoze teraz idem zasa do inej rodiny a do ineho regionu,takze asi sa nedockam ani roddinnych a ani rodicovskeho,pritom mi mali bez problemov este november a decenber vyplatit zo stareho regionu,ked som este nemala zmenenu zivnost
@luslus tak to je volovina,ked maju problem dajte to prepisat na manzela.mne trebalo podat len ziadost na sk a potvrdenie odkedy do kedy som mala wochengeld a uznali mi to hned.potom som si dala ziadost nakgb ked som mala odpoved z finanzamt a na sva som tiez zaslala potvrdenie o poberani rodicovskeho na cely rok aby mi to vedeli odratat
@nikulka79 hm,ja som poberala matersku,potom od mája rodicak ale v auguste mi ho stopli,hned ako som zacala robit v at,ze uz na sk nie som poistena a mam si ziadat v at co som aj urobila ale este nic som odtial nedostala. Ale tak ked všetci pisu,ze pol roka cakali tak pockam este do zaciatku marca a zas ich budem otravovat
@1975renca Maju na to polroka, ale zalezi od daneho FA , mne to schvali po 45 dnoch, pokial maju vsetko co treba ide to rychlo ....a samozrejme aj podla FA -pod ktorý spadas, niektorý si davaju nacas:(
to mam spravene .no novu zivnost mam od januara a oni mi maju poslat rodinne od novembra no a potom ostatne papiere maju poslat na finanzamt kde som teraz robila no stoji to stale v st.veite.ziadosti mam uz podane aj v pergu no cakaju na papiere zo st.veitu,no a od tych som dnes dostala odpoved ze zdrziavam vsetko koli tomu ze som neposlala original ziv.s pergu ktory prisiel do rodiny do st.veitu-to je ta rodina pred materskou.takze skoncila som zasa v st.veite
@marienka1703 mne povedal pan osobne ze to moze trvat aj rok bez ohladu na to,kolko na to maju...predtym mi prisli peniaze po roku a pol a teraz zase po mesiaci,kolegyna sa nadockala a uz budu dva roky,je to velmi individualne,hlavne ze všetko doplatia
no takze chcu oddo mna original gewerbeschein a potom mi poslu peniaze.v stredu tam pojde babkyna dcera a informuje sa preco mi to vsetko zadrziavaju.nepomohlo im ani to ze mam tazko chore dieta.ked som sa spytala kde mam potom poslat o prispevok na postihnute dieta tak to uz vraj tam kde budem prihlasena.je zaujimave ze chcu original gew. a koli tomu mi zadrziavaju peniaze ale ked maju platit este nieco navyse tak to uz nech si platia tam kde som prihlasena
@nikulka79 to je choré,určite ho stačí len predložit aby si ho oni sami prefotili pretože originál nemôžeš nikomu predsa len tak dávať, aj tak si myslím že je to len a len o ľuďoch...inak Ti poviem že kolegyňa má tiež zdr.postihnuté dieťa a zdržiavajú jej rodinné prídavky už dva roky...niečo nenormálne...tisíckrát tam bola aj osobne a všetko znovu a znovu dokladovala...stále sa len na niečo vyhovárajú čo ani nemá logiku...tak Ti prajem veľa šťastia
@1975renca dakujem.ved mne vzdy prisli do dvoch tyzdnov rodinne len teraz ako maly mal dva roky tak maju cas.neviem ci to je naozaj tymi emigrantami ale naozaj od roku 209 som nemala takyto problem no a teraz ked potrebuje clovek na lekarov,lieky ,cestovanie a kadejake terapie peniaze tak sa zaseknu.som zvedava co edith vybavi
ja s malym nemozem cestovat preto na terapie nam idu dat s centra odvoz asi sanitku
@1975renca povedat je jedno a dodrzat druhe, podla zakona maju nato pol roka, potom sa mozes stazovat, to co povie pan ktorý to vybavuje ze moze aj rok je hlupost, ! nemozu si s ludmi robit co chcu,,,ako pisem, kazdy Fa ma rozdielne postupy,,,
@marienka1703 ved je to aj tak jedno,stažovat sa človek môže tak na lampárni,ako všade,hlavne že to doplatia,to je podstatné
Zdravím vás maminky, chtěla jsem se zeptat, pokud jste pracovali v AT a šli jste na mateřskou museli jste si udělat daňové přiznání v AT? Právě to řeším, jestli si mam už vyplnit přiznání za rok 2015 pro lepší a rychlejší zařizování mateřské a rodicaku??

@luslus ved ale logické ze najskor sa vybavuje všetko na sk,potom darmo na niečo čakáš ked si nepodala žiadosti na SK,ako maju o tebe vediet a dat info do AT o poberani davok na SK ?