icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

marienka1703
23. feb 2016

@lubica_j rozdiel nieje ziadny, kedze im posielas aj E411 a E401 plus doklad o poberaní SR rodicaku , , a v ziadosti vypisujes, ci manzel pracuje alebo nie,, atd - podla toho vedia ci bude suma cela alebo doplaca At len rozdiel

1975renca
23. feb 2016

@lubica_j to je jeden formulár,oni vedia že bude vyplatený len doplatok nakolko dokladáte príjem rodičovského z SK

lubica_j
23. feb 2016

@marienka1703
Mozem sa spytat, vedela by si mi poradit este dve veci v tejto ziadosti?

1975renca
23. feb 2016

@marienka1703 prosím Ta a doklad o rodičáku na SK je čo,aký doklad?rozhodnutie že ti ho priznali...alebo? a kedy si toto dokladovala aj s pečiatkami od gynek. a detského lekára...po akej dobe?

marienka1703
23. feb 2016

Doklad, mi vytlaila priamo pani na upsvar - Bolo To potvrdenie o poberaní, a na nom , rozpisane kazdy mesiac ta suma 203,-- prve prehliadky su tusim do 10 mesiaca, tam je tych 5 tvojich a potom maleho/malej, potom su dalsie do 15 mesiaca - to je uz len dietatka a atd

marienka1703
23. feb 2016

@lubica_j pytaj sa🙂 ak viem, odpoveim,

lubica_j
23. feb 2016

@marienka1703
No v prvom rade sa chcem spytat, zatial poberam len materske (dieta sa narodilo 9/2015), ale chceme ziadat variantu 12 mesiacov. A kedze sa vyplaca iba 6 mesiacov spät, musime to cim skor poslat. Takze zatial poslem iba doklad o priznani materskeho?
A dalsia vec, nechapem celkom co chapu v ziadosti pod "Beschäftigun/en auch ausserhalb Österreichs" a "Karenz wurde vereinbart mit"

1975renca
23. feb 2016

@marienka1703 dik,prehliadky viem,len ked?y si to prvykrat vsetko posielala,az ked si vsetko mala ci po roku a potom dalsie alebo po akej dobe od podania ziadosti?

marienka1703
23. feb 2016

@lubica_j si TPP alebo zivnostnik?

marienka1703
23. feb 2016

@marienka1703 ak sa ti male narodilo v 09/2015 , uz by ti malo koncit Wchg, preco si uz nepodala ziadost o kbg?

lubica_j
23. feb 2016

Manzel pracuje v Rakusku na TPP, ja na SK na TPP, ale momentalne som na materskej

marienka1703
23. feb 2016

@1975renca no ved ako pisem, do 10 mesiaca ukonceneho musia mat vsetky prve prehliadky, aj tvoje poradne aj babetkovske prehliadky, inac ti siahnu na kbg a strnu z taxy,,,, cize ak mas v 9 mesiaci vsetky prehliadke ktore maju byt na zaciatok, tak to daj orazitkovat a posielaj

marienka1703
23. feb 2016

@lubica_j (tu je ten zadrhel, ) ja mam info len o zivnostnikoch, nemalo by to byt velmi rozdielne ale urcite rozdiely su,
v tom pripade skoc do skupinky u nas na face- tam su vela TPP a daju ti 100% info🙂
ja som zivnostnik , aby som Ta nepoplietla

https://www.facebook.com/groups/342056729228203...

lubica_j
23. feb 2016

@marienka1703
Asi som mala na zaciatku napisat 😉
Ziadat ide manzel doplatok, kedze on tam pracuje na TPP

lubica_j
23. feb 2016

@marienka1703
Ďakujem. Skúsim

1975renca
23. feb 2016

@marienka1703 teraz nechapem,mojich 5 prehliadok pred porodom a potom uz len dieta,nie?v mutrerkindpasse su do 9.mesiaca dietata len tri prehliadky okrem poporodneho hned v prvy tyzden,nie?

andrejka_misko
23. feb 2016

@1975renca aj rodičak aj prídavky následne.. Uz je to velmi dlho..povedali nam ze vsetko je v poriadku a nic nechýba ..

1975renca
23. feb 2016

@marienka1703 ked ratam hned po porode +3+1 u HNO je ich 5,mas pravdu do toho 9.mesiaca a to aj ja musim mat 5 prehliadok po pôrode do 9.mesiaca?

kovanka
24. feb 2016

ja mam pridavky schvalene a na rodicak cakam uz pol roka ako sme podali ziadost aj vsetky papiere, pride mi aj nejake rozhodnutie domov? alebo ak im nieco chyba vyziadaju si? ja som posielala potvrdenie od pediatarka ked mala malá 7 mesiacov, po 10mesiacoch im mam zase poslat? dakujem

1975renca
24. feb 2016

@kovanka ahoj,na rodičák čakám tiež pol roka ale ešte som neposielala potvrdenia z mutterkindpassu,lebo mi napísali že do 14. mesiaca života dieťaťa treba 5 pečiatok...ale tých 5 budem mat už v 9. mesiaci vrátane HNO,to sa asi neráta lebo potom je aj očný od 10.-14. mesiaca a celkovo ich bude 7,čiže ak odrátam tieto dve je ich 5 tak to by sedelo...ale budem to posielat priebežne takisto,do roka to čo budem mat a potom ostatné...oni ked im niečo chýba by si mali vyžiadat,napíš tam mail,na maily odpovedajú celkom rýchlo...posielala si aj E401 a E411 a potvrdenie z upsvr že kolko poberáš rodičák na SK? vraj aj toto potvrdenie treba extra vypýtat

edmi
24. feb 2016

Ahojte,nemate niektora prelozene papiere z nemciny do slovenciny na rodicovsky? Antrag auf Kinderbetreuungsgeld a Anttag auf Beihilfr zum pauschalen Kinderbetreuungsgeld fur einkommensschwache Eltern.Moj muz robi v Rakusku a doktorka mi povedala ze to mi oni maju dat karticku na preventivky u detskeho lekara.odkial ste mali vy.dskujem

edmi
24. feb 2016

@kovanka ahoj mozem sa spytat,potvrdenie ti dala doktorka alebo ake na tie peciatky?

kovanka
24. feb 2016

@1975renca ja tu nepoberam ziadny rodicak hned ako sa narodila som vybavovala pridavky a rodicak v at, a vsetky formulare som poslala aj s potvrdenim od Dr, co sme obsolvovali ake ockovania a pod.

kovanka
24. feb 2016

@edmi no aj som si to pytala od detskej a dali mi to na papiery vypisane kedy a ake ockovania sme mali.

1975renca
24. feb 2016

@kovanka jaj no skús teda mailom bombardovat tetušky ,no neviem či to pomôže nakolko tiež majú na to určitú lehotu a aj tú nie sú schopní dodržat niekedy,tak držím palce

edmi
24. feb 2016

@kovanka a od gynekologa si co mala? My sme chceli prefotit tehotensku knizku no uz sme nestihli,tak teraz neviem cibbude stacit ze mi to len vypise

edmi
24. feb 2016

@kovanka a mozem sa ta spytst co vsetko si im posielala,mne sa teraz narodil syncek a rodicovsky ideme vybavovat z At,rodine uz mame schvalene

kovanka
24. feb 2016

@edmi ja som si sla tehotensku vyziadat do nemocnice k dokumentacnej sestre velmi ochotne mi to prefotili, rodny list, sobasny, potvrdenie o trvalom pobyte, pracovna zmluva v at, a ziadost na rodicovsky mozno som na nieco zabudla

1975renca
24. feb 2016

@kovanka este dohoda so zamestnavatelom o rodicovskej dovolenke

00bubka00
25. feb 2016

Baby myslite ze dostanem familienbeihilfe za rok 4,5/2014 ked sme podali antrag 16.2 .2016 , posielala som im všetky papiere v roku 2014 na finančný a oni to chcú zase vsetko odo mna ved to tam musia mat , či sa mam uz na to vykašľať zase vypisovať E401,E411 ked ajtak uz nic nedostanem