Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@slavinocka16 ano staci 🙂
@balkica ďakujem
@miriam05 samozrejme mas narok bud na maly alebo velky Pendlerpauschal, pokial nie si so svojim zamestnavatelom dohodnuta, ze ti ho vyplaca mesacne. Ak by si mala nejake otazky, kludne napis, moj muz robi Steuerberatera
@pampuliska ano, viem, že nárok je..len nechápem spôsob vyplácania...muž má 1260e v čistom...neplatí mu zamestnávateľ pendler..a teraz nerozumiem...podame ročné daňové a vlastne z tej dane čo mu strhávajú mesačne z hrub. platu mu niečo vrátia?? som z toho jeleň :( dakujem
@miriam05 nie. Ci mas narok na Pendlerpauschal rozhodne vzdialenost tvojej prace od miesta tvojho bydliska, cas ktory potrebujes na presun do prace a pristup (verejna doprava-ci mas moznost alebo nie). Nejde o to, kolko kto zaraba, ale o to kolko za tvojho miuza jeho zamestnavatel plati Lohnsteuer, ake ma tvoj manzel vydavky- odpisy a aky ma tzv.Selbstbehalt. Nie kazdy dostane hned 600 eur vratenych na dani, to si myslia ludia bohuzial naivne
ahojte vybavujeme rodicovsky z Rakuska,manzel tam pracuje a ja byvam s detmi na Slovensku,okrem rodneho listu, dietata budeme potrebovat aj cestovny pas dietata??
rodinne pridavky mam schvalene do aprila kazdy den uz cakam nejaky papier na pokracovanie vraj to maju oni poslat, stale vsak nic.
Jaj baby poradte mi, uz som s toho jeleň :-O, zivnost mam od 2013, minuly rok cely rok rodicovsky, ziadny príjem z prace, tu na SK tiez len rodicovsky , mam podat na SK to danove ci nie? a v RAkusku???
@kovanka chceli potvrdenie zo skolky od starsieho syna a potvrdenie z uradu prace z SK ze odtial nic nepoberam - ziaden formular, iba obyc A4 papier s kratkym textom a peciatkou - ten som vlastnymi slovami prelozila a "moj" prekkad prilozila k tomu - a do 2 tyzdnov mi prislo potvrdenie o predlzeni na dalsi rok.
baby odvolávali ste sa niektorá ohľadom rodičáku (Rakúsko) a prišlo vám vyjadrenie na súd? Ďakujem 🙂
Dobrý den prosím vas o radu mám sina 9 mesacneho mám odrobene 5 mes v Rakusku byvam v Čechách a chcem sa do synom od stahovat do Rakuska mám nárok na dávky ? Rodičovský ? Alebo matersku ? Co k tomu potrebujem?
dobre rano 🙂 chcem sa len opytat ci je taka moznost. prisiel mi prvy krat doplatok za rodicak ale dost menej ako sme cakali, vybavovali sme dost neskoro ale 6 mesiacov pozadu doplatia takze len 3 mesiace sme mali stratit, tento doplatok vsak ukazuje 5 mesiacov. moze to byt tak ze to doplatili minuly rok a teraz este tri mesiace doplatia ?? lebo tak by mi to sedelo. v papieroch co prisli neni nic take pisane len to ze mesacne vzdy do 10teho dna vyplatia. dakujem
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte niekto podobnú skúsenosť ako ja a ak áno, ako ste dopadli. Mám 20 mesačnú dcérku a o necelé dva mesiace čakáme druhé bábo. Rodičák som si dala za prvú dcérku vyplatiť za rok. Teraz som žiadala materskú a odpísali mi, že nakoľko už nepoberám rodičák , tak na materskú nárok nemám. Pracovný pomer v Rakúsku stále trvá , čo som aj dokladovala. Vraj mám nárok iba na rodičovský a to už odo dňa narodenia. Veľmi pekne ďakujem za každú odpoveď. Denisa
Ahojte. Chcela by som Vas poprosit, ci niektora neviete poradit. Schvalili nam konecne po takmer roku rodinne pridavky. Papier sme hned posielali do krankenkassy, tak cakame uz len na vyjadrenie. Ziadali sme na 20 mesiacov , co uz maly aj teraz 1.4. mal. Kedze som bola doteraz zamestnana, ziadali sme zatial len o doplatenie rozdielu. Zial sa nam medzicasom zrusila firma,dostala som vypoved a od 1.6.16 budem nezamestnana. Spravne to teda chapem ze od 1.6.16 pridem o rodicak tu na SK, kedze manzel pracuje v Rakusku a ja budem nazametnana a zaroven kedze maly uz mal 20 mesiacov nedostanem uz ziadny rodicak ani z AT a budeme musiat cakat pokial maly bude mat 3 roky a doplatia nam to z Rakuska? Nie je pre mna lepsie od 1.6.16 prerusit rodicovsku dovolenku a poberat 6 mesiacov podporu? Lebo ak by som chcela podporu po skonceni rodicovskej dovolenky, tak to si musim platit poistenie nezamestnanosti kazdy mesiac ale prispevok nedostanem ziadny. Dik moc za kazdu radu.
@lauraa ano na SK mozes robit a mat aj rodicak az do 3. rokov veku dietata. Ja som ale s malym doma. Cize v podstate rok budem bez akehokolvek prijmu a doplatia mi to az ked bude mat maly 3 roky. Odrataju mi teda len ten rodicak co som poberala ( asi 15 mesiacov), kedze teraz mi ho stopnu, ze?

nemáte niekto skúsenosti s pendlerpauschale v danovom priznaní? vrátia tú vyrátanú sumu? alebo z toho nič nedostaneme?? dakujem