Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@sirinka Dakujem za odpoved. U Vas to teda pravdepodobne bolo tak, ze presne ako Vam koncilo KBG, tak ste zacali poberat Wochengeld. Vychadza to tak? Lebo mne odpovedali na ziadost, ze nakolko uz nepoberam KBG, tak uz narok nemam. v podstate mi tam napisali to, co som nasla aj na stranke noegkk.at: Wochengeld erhalten unter anderem:
Weibliche Versicherte (z. B. Arbeiterinnen, Angestellte, Vertragsbedienstete)
Bezieherinnen einer Leistung aus der Arbeitslosenversicherung (Arbeitslosengeld, Notstandshilfe)
Bezieherinnen von Kinderbetreuungsgeld, wenn Sie beim aktuellen Kinderbetreuungsgeldbezug bereits Wochengeldanspruch hatten.
Selbstversicherte bei geringfügiger Beschäftigung
Freie Dienstnehmerinnen
Podla toho by som teda narok asi nemala, len som chcela vedit, ci to nie su ine pravidla pre zahranicnych. Nakolko zase rataju s tym, ze na slovensku budem poberat rodicovsky tri roky a aj take dorovnanie mi poslali.
Pekny den.
@pampuliska ja som mala Freistellung...
Baby, a čo je to freistellung?
@1975renca napisem ti spravu
Take nieco ako rizikové tehotenstvo
Take nieco ako rizikové tehotenstvo
@slavinocka16
@pampuliska o.k
baby prosím vás, vie niektorá preložiť toto do nemčiny 🙂...čo mi boli priznané. Ak by sa našla nejaka dobrá duša 🙂 Ďakujem veľmi pekne 🙂
resp. je to správne? Chcem len tie peniaze,čo mi boli priznané. Ich will nur das Geld, das mir und nichts anderes gewährt wurde.
1975renca si anjel 🙂 sledujem ťa tu trošku ako radíš babák, naozaj klobúk dolu 🙂
@1975renca dik...inak rodinné schválené vyplatené a na KGB čakám a nejako sa to nehýbe..ako dlho to potrvá máte niektorá skúsenosť. A žeby som im tam poslala nejaké prehliadky čo sme teraz na posledný obsolvovali? Žeby na to čakali? Baby poraďte! :-*
@slavinocka16 super,ja budem az teraz posielat prehliadky ked zabsolvujeme medzi
@slavinocka16 7.-9.mesiacom a potom uvidim ci sa
@slavinocka16 jaj...porazi ma z tohoto telefonu...ci sa ozvu,inak tam uz všetko mam,ved potom uz len medzi 10.-14.mesiacom je posledna,tak tu poslem dodatočne
@slavinocka16 prosim ta,prvu prehliadku co mala byt v 1.tyzdni si co posielala?posielala si vysetrenie novorodenca co robili v nemocnici...alebo?dik
@1975renca ja som si sama doma napisala pravidelne prehliadky a vypyisala datumy, ockovania a datumy, a ortopedicke vysetrenia a datumy a isla to dat potvrdit k Dr. a poslala a do mesiaca mi nabehol rodicak ale asi len za min rok neviem ci nebudem zase ziadat za tento rok. ideme tam zavolat a informovat sa
@kovanka hej len ta prva prehliadka čo sa mala absolvovat do 1.týždna,či stačila od pediatra alebo treba poslat tu z nemocnice,ved aj ja tak plánujem vypísat všetko a dat potvrdit,ja chodím aj do AT s malou len teraz vypadol pediater,išiel do dochodku tak neviem či tú do 9.mesiaca stíhame,ked nie pošlem z SK...daj potom vediet či treba žiadat každý rok...a to rok od prvej žiadosti asi..či? A ked si tam poslala potvrdenia o prehliadkach,poslali ti nejaké tlačivá na potvrdenie z SK že kolko rodičák poberáš?Alebo ako si to dokladovala,kolko dostávaš z SK?Lebo ja som posielala len Antrag,a vraj oni mi maju poslat E411 na potvrdenie...tak teraz neviem..
🙂 takže dnes súd o rodičák prebehol a manžel to zvládol 😀, mi hovorí po tom všetkom,...kokos veď tam bola naozajstná sudkyňa,, ☹ 😀 a ja mu na to,že minulý týždeň som ti hovorila pane bože,že je to súd jááj...som už ja ozaj klepnutá alebo sú oni...ževraj opäť doložiť tehotenskú knižku...a to som im posielala už 3x...zrejme som ja dementná,že čo vlastne chcú a manžel mi hovorí tiež, že im povedal,že sme im to posielali...mňa je...takže tehotenskú knižku od začiatku samého ako myslím knižku čo dostavame v 3mesiaci teho???? Lebo už ma fakt z toho picne ☹ hoc aj na letáku od nich je napísané,že sa to berie 5dní pred ukočením teho a potom 5dní po ukončení teho...
@zuzcao8 no tak teda super...aspon že to,takže pošlite znovu čo chcú hoci miliontykrát a pevne verte že už sa konečne dočkáte čo vám patrí..ved toto oni zneužívajú,myslia si že každý sa na to vykašle ked bude treba íst na súd...hlavne že to dobe dopadlo...potom daj vediet ,ako to pokračuje...držím palce 😉
Ahojte, je tu niektora z vas ze by mala skúsenosť ako my? V máji minulého roku sme žiadali po ukončení mojej materskej na SVK v at o rodičovský a stale nic.. O prídavky sme teda este ani nemohli požiadať.. Kontrolovali si to , vraj v poriadku vsetko, dopĺňali sme potom este potvrdenie o bydlisku a uz to malo byt vsetko v poriadku, v decembri sme ich opäť kontaktovali a kazdy tyzden nam len bolo povedané ze do konca tyzdna mame doma papiere a aj peniaze.. Uz bude rok a stale nic,,, uz sme sa informovali mailom,2x a taktiež nic.. Uz to začína byt neúnosné.. Neviete poradiť kam sa ozvať aby sa uz veci pohli? Dakujem 😉
@andrejka_misko najskor treba poziadat o pridavky pretoze ich schvalenie je podmienkou pre vyplatenie rodicaku,a kedy ste ziadali o rodicak,ked malo dieta kolko mesiacov?
@andrejka_misko najskor ti musia schvalit rodinne pridavky bez tych rodicak v At nedostanes, dalej je otazne ci vobecad narok na rodinne a rodicak v At alebo len na jeho doplatok....

Baby nema alebo nemala tu niektora z vas vypisanu FREISTELLUNG?