icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

tomyum1
28. jún 2016

Ahojte posielali ste niekto tieto pp postou?nakolko moj muz tam bol x krat vzdy ho vratili pani z nup nam poradila na tvrdo poslat postou na podaci listok...ale ako rodinne nemam priznane tak mi je asi zbytocne posielat aj na rodicovsky ste tu niekto kto tomu rozumie?ja to mam komplikovanejsie...mooooc dakujem

1975renca
28. jún 2016

@tomyum1 na rodičovský potrebuješ mat priznané rodinné prídavky v prvom rade,nemáš ich priznané alebo si nepodala papiere ešte?ak si nepodala papiere tak podaj,ak nemáš priznané tak rodičovský nepriznajú, no a papiere na rodičovský treba potom poslat čo najskôr sa dá,lebo vracajú len pol roka dozadu

kovanka
28. jún 2016

vie mi niekto poradit? iba tak uvazujem ked by som dala malu ako 2,5 rocnu do skolky a ja sla do prace, bude mi aj nadalej chodit materska z AT, mame variant 30+6, ten posledny pol rok sa uz vybavi vlastne na manzela.

lauraa
28. jún 2016

@kovanka 2,5 roka je 30 mesiacov, takze materska len v pripade ze ju schvalia manzelovi ,inak nie

kovanka
29. jún 2016

@lauraa musi spolnat nejake podmienky aby mu to schvalili??

lauraa
29. jún 2016

@kovanka ano samozrejme, teba podat ziadost ako pre teba , nesmie mat vyssi prijem ako je povolena hranica , najlepsie info ti da gkk

kovanka
29. jún 2016

@lauraa to ze musime podat novu ziadost vieme a prijem snad nepresiahne aj ked ma 13a 14 plat a asi sa aj to zapocitava

lauraa
29. jún 2016

@kovanka ano novu, minimalne mesiac pred nastupom musi informovat zamestnavatela o nastupe na rodicak a kolko presne moze zarobit ti povedia na gkk , stanovia mu hranicu mesacne

tomyum1
30. jún 2016

@1975renca ahoj posielala som teraz poštou na rodicovsky a zároveň aj rodinné muž tam bol x krát už mu zamestnavatel neda volno tak som to takto riešila maly mal teraz 6 mes 27.6...A muz je Zamestnany od 29.2.2016 tak mi zo svk z nup povedala nech to pošlem vsetko poštou keď to príjmu musia to riešiť...tak teraz neviem

1975renca
30. jún 2016

Chodit tam nepomôže,proste kedy to vybavia vtedy to bude,na rodinne maju cas pol roka a rodičovský zacnu vyplacat asi az po 14.mesiaci veku ked vydokladujes vsetko co treba vratane peciatok od pediatra,mojamala bude mat 10 mesiacov a ešte mi nevyplatili z rodicovskeho nic,chyba mi ešte posledna prehliadka u pediatra,tak uvidim potom

myvettka
1. júl 2016

Prosím o radu. Dnes přišlo z NOGKK a chtějí po mne 1.potvrzeni z FA kvůli FBH -kde to jako vezmu, formuláře zůstaly na FA a zatím mi nic neprislo
2.potvrzeni o trvalém pobytu mě dcery -to dolozim a nechám prelozit
3. Formulář E401 vyplnit, podepsat a nechat potvrdit- to jako proc vždyť sem to odevzdala taky na FA to mam znovu udělat a donést?
4.smlouvu se zaměstnavatelem o Karenz- mám mu zavolat nebo musím osobně ho požádat a co vše s tím souvisi?
Přikládám dopis a prosiiim o radu 🙂

sirinka
1. júl 2016

@myvettka 1. ano, musis pockat, kym ti pridu papiere z FA, je KBG je priamo naviazane na FB. treba urgovat na FA, rovnako treba upovedomit GGK, ze ziadost je podana od dátumu... a stale cakate na vybavenie.
3. formular E401 je treba posielat aj na GKK, takze este jeden vyplnit, nechat na UPSVAR potvrdit a poslat.
4. dohodu o karenz predsa musite mat zo zamestnavatelom, aj on to potrebuje aj vy, kedy mate nastup spat do prace. pokial ste to nevybavili, kontaktujte zamestnavatela a s nim sa dohodnete, ci to postou vybavite, lebo musi mat aj on svoju kopiu vami podpisanu.

myvettka
4. júl 2016

@sirinka dakujem a potřebuje ode mě něco zaměstnavatel? Nějaké potvrzeni z ČR nebo neco?

sirinka
4. júl 2016

@myvettka nie, iba tu dohodu, že kedy planujes nastúpiť spat

slavinocka16
8. júl 2016

Dievčatá, my máme zajtra 16.mes.a kbg..zatiaľ nechodí! Mám tam napísať e_mail?ďakujem vám.

1975renca
8. júl 2016

@slavinocka16 moja mala 10 mes. A tiež stale nic,napis mail,uvidíš co odpisu,potom daj vedieť,aj ja sa na to chystám

slavinocka16
9. júl 2016

@1975renca ok ozvem sa.

luslus
9. júl 2016

Baby viete mi povedat cca kolko mozem zarobit aby som dostala rodicovsky? Viem,ze pisu 16200e za rok ale ako to pocitaju ked nemam kazdy mesiac rovnaku vyplatu? Za posledne napr 3 mesiace,alebo za posledny rok (robim ale od polovice minuleho roka). Lebo stale nemam ziadnu odpoved,bola som tam asi pred mesiacom,tam mi dokopy nic nepovedal,ze on to nevie pozriet ci mi to bude schvalene,mala som pri sebe poslednu vyplatnu pasku tak sa na to pozrel a ze mi to presahuje asi 20e.

vroni
11. júl 2016

@luslus, nechapem, co nechapes. Rok je obdobie od januara do decembra. Kolko mas mesacnu vyplatu nikoho nezaujima, zratas, kolko si zarobila za cely rok dokopy a ak je to menej nez 16000, tak mas narok. Ak si robila az od jula (napriklad), tak ratas Januar az jun prijem nula, v juli 1000, v auguste 2000, v septembri a oktobri po 500 a v novembri 3000 a za december 1000, tvoj minulorocny hruby prijem (mnou vymysleny)je 9000 euro a mas nadalej narok na kbg. Ked odnesies len novembrovu vyplatu a budes sa pytat, ci mas narok, tak ti povedia ze nie, lebo vyrataju, ze mas 3000 14x do roka a to je viac nez 16000 (a nejake drobne). Najlepsie je vypytat si od uctovnicky Jahreslohnzettel a tam hned rocny prijem vidis.

luslus
11. júl 2016

@vroni no toto som nechapala akp to pocitaju.tak ak az od jula tak to by som mala mat narok. Dakujem za vysvetlenie.

andrejka_misko
12. júl 2016

Ahojte, uz som tu par raz pisala ze od mája minulého roku mame podané v at a stale nic!! Je to tam komplet.. Kontroloval to pracovník na pobočke, narok mame to mame overené ale uz je to neúnosné ..žiadne vyjadrenie nič.. Ked sa tam dovolame tak vzdy to iste.. Je to v riešení a v nasledujúcom týždni mame očakávať vyrozumenie .,tak isto mailová komunikácia ...baby nemáte tam niekoho, alebo poraďte nejaký postup ako to uz doriešiť.. Manzel sa chystá v týždni uz na ich centrálu ale neviem ako pochodi.. Prosim poraďte..dakujem!!

xmilix
22. júl 2016

Kocky stretli ste sa so zamietnutim ziadosti o ausgleichszahlung? Zamietli mi na rok 2016 s odvovosnenim ze mi karenz skoncila v okt.2015 ale mne sa vtedy narodilo dalsie dieta s ktorym som momentalne v karenz a prac.pomer mi stale trva. Akym paragrafom argumentovat v odvolani? Poradite?

martinantonia
25. júl 2016

Dobry vecer , viete mi poradit co v preklade xnamena Meldebestätigung?nerozumieeem...diiik

1975renca
25. júl 2016

@martinantonia prihlasovací lístok-potvrdenie o trvalom alebo prechodnom pobyte

martinantonia
25. júl 2016

@1975renca ooo velmi dakujem

alpenskinka
30. júl 2016

Ahojte chcem sa opytat ci nahodou nematu tu informaciu, ze vosiel do platnosti daky new zakon podla ktoreho maju narok na KBG len osoby s trvalym pobytom v AT??? je to vraj koli tomu aby obmedzili kazdemu cerpat z ich socialneho fondu.... ja si vybavujem KBG a som prekvapena z tejto infarmacie lebo jedna znama si koli tomu na rychlo menila trvaly pobyt tak len sa informujem ci ste o tom uz poculi....

A rozumiem tomu spravne ze v pripade ze sa to uzna tak sa peniaze vyplacaju za cely rok no najskor po 6 mesiacoch cize ak sa mala narodila v aprily tak mi to uhradia az niekedy v oktobri?
Dakujem

marcah
31. júl 2016

@alpenskinka je to blbost. Kym je AT v EU tak takyto zakon si schvalit ani nemozu. Peniaze sa vyplacaju 6 mesiacov spatne od datumu podania ziadosti a len na obdobie na ktore mas schvalene aj familiebeihilfe.

marcah
31. júl 2016

@alpenskinka a to ze ti vyplatia po 6 mesiacoch je tiez blbost. Mozu skor, ale aj neskor - zalezi ako dlho to budu schvalovat a ci mas uz uznane pridavky. Mne vyplatili do mesiaca po podani ziadosti. Kamoske sa narodila mala teraz v maji a peniaze uz dostala. Ale niekto caka aj dlhsie ako 6 mesiacov. Aky si bundesland? A ziadas o doplatok alebo celu sumu?

tomyum1
1. aug 2016

Ahojte kočky písali mi z KGB chcú v od pediatricky pp o posl 5 prehliadkach maly ma 7mes maly ste na to nejaký pp či na čo to mam dat potvrdiť?tak isto pýtajú potvrdenie o rodinych pridavkoch no to ešte nemám cakam co mam urobiť?moc vám ďakujem

tmonika
1. aug 2016

@tomyum1 ano potrebujes na papiery tie prehliadky, ja som to mala na svojom, neviem ci je aj neaky ich papier a musis pockat na potvrdenie ci ti schvalili rodinne inac KBG nedaju, potrebuju to ku schvaleniu, treba urgovat aby rychlo schvalili rodinne tam budes mat napísane do kedy mas schvalene a to im potom posles. Ale zatial si vybav tieto prehliadky. a posli medzicasom.