Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
Zeny ked cakate na KBG pridlho piste rovno Ombudsmanovi 🙂 Mne to mesiaca ako som mu napisala prislo vsetko spatne 🙂 Kontakt si najdete cez Google
Urcite ano, na to tam su aby nieco robili 😀
Ahoj, cakame od mája minulého roka.. Prosim , aky ombudsman? Je konnkrerny jeden pre vsetky SVK prípady alebo ako to funguje? Ak ta mozem porodiť o info.. Kludne aj ss budem ti velmi vďačná za každú informáciu @balkica mali sne tam totiž problem lebo este nemame spoločný trvalý pobyt iba bydlisko (to sme aj v žiadosti uviedli)a po roku aj nieco sme sa dozvedeli az na osobnom stretnutí ze je problem.. Odvolali sme sa a zase cakame..😞
@1975renca http://svagw.at/portal27/svaportal/content?cont... tento je pre SVA..cez mail som komunikovala s nim aj na mail mi odpisal
@andrejka_misko no s pobytom je problem, lebo ak sa to meni az po podani ziadosti tak sa moze stat, ze to neschvalia...preto je lepsie mat uz trvaly pobyt spolocny ked sa vybavuju davky...Tak vela stastia, dufam, ze schvalia vsetko
Dakujem, je to o nervy.. Ved mali uvedené aj spoločny pobyt bydliska..Aby sme prisli o toľko prnazi kvoli veci ktorú tam mali aj tak uvedenú .. Je mi z tej situacie tažko a do placu..@balkica snad to dobre dopadne, ked tak skúsime vec riešiť cez právnika..😞
@6mia6 výborne, tiez sme manželia..spoločný trvalý sme chcli vybavovať ked budeme mat vlastný dom..
@6mia6
@andrejka_misko tak to potom plati pre partnerov.. 🙂
Baby, prosim vás. Dostala som od gynekológa lístok na materskú ktorý treba za niesť na sociálnu na slovensku ale ja plánujem poberať rodičak Z rakúska nakoľko tam.muz pracuje od doby kedy sa dieťa narodí. Je potrebné tento lístok aj tak za niesť na SR sociálnu alebo nie? Ďakujem
@marcah ano to s tym pobytom som si uz overila nie je potrebny trvaly pobyt v at.
To len jedna znama mudrovals a tak stresujem lebo este nemam peniazky
Nas riesi vieden ,familienbeinhilfe uz mame schvalene davno to bolo rychlo ale kbg este stale nic vsetky podklady co chceli maju a ked tam tavolam tak mi len povedia ze to je v bearbeitungu a od aprila stale ani cent ...
Ak to schvalia poslu za vsetky mesiace dozadu? Plus nasledne sa to vyplaca mesacne ?
Aku variantu si zvolila lebo ja tu 15+3
@alpenskinka ahoj. Neviem ci s tym pobytom je blbost ale odo mna chceli Anmeldebescheinigung a az potom mi kgb vyplatili..cakala som skoro rok ale zaplatili mi vsetko. Peniqze mi prisli minuly tyzden
@tomyum1 hej,každá krankenkassa má ombudsmana,tak oslovím jeho,kontakty nájdeš na nete,rodinné problém vybavit nie je,teda ako kedy,ja som raz čakala rok a pol po tom čo som predtým dostávala bez problémov každý rok,potom zrazu stopli bez žiadneho upovedomenia,absolutne ničoho,poslala som asi stokrát všetko,už toho tam musia mat haldy od každého,naraz všetko doplatili a teraz som tam bola koncom januára a v polke februára som mala peniaze a chodia mi každý mesiac na obidve deti,to je individuálne,závisí od konkrétneho finanzamtu,čiže raz tak raz tak,na vybavenie majú pol roka podla zákona,potom ich môžeš dat na súd...samé tahanice a doprosovanie sa...
@luslus ahoj ,myslis potvrdenie o pobyte aj ked zijes na sr?
@alpenskinka myslim pobyt v at. A teda aj na stranke to maju medzi podmienkami,mat pobyt v at
@tomyum1 kocúrkovo aj tam,ale nepomôžeš si,budeš sa vláčit s nimi po súdoch? dá sa aj tak...ale to sa dá riešit až po troch rokoch tak ako končí materská na SK ak nepracuješ v AT a nevrátiš sa do práce skôr,tak ale tažko povedat,to na koho natrafíš,ak máš štastie ide to rýchlo,ak nie tak donekonečna...
@tomyum1 ja som tento rok o rodinné žiadala koncom januára a v polke februára som mala peniaze na účte a hned na to aj list od nich,čo sa kbg týka,žiadala som koncom októbra,malá sa narodila koncom augusta...odpísali behom týždna aj na mail a myslím do 2.týždnov aj poštou,lebo ja posielam všetko radšej dvojmo,vyžiadali čo treba a doteraz čakám...stále žiadna odozva

@tomyum1 na poistovni si to vytrhnu z mutter kind pas tam mas potvrdene prehliadky