Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
ahojte...kolko vam trvalo prosim vas vybavenie rodinnych pridavkov z rakuska?my sme posielali ziadost 21.2.2013 a este stale neviem nic...nic nam neprislo...priatel pracuje v rakusku od minuleho roku a ja som na rodicovskej dcerka ma 2 roky a 3 mesiace...na slovensku musime za minuly rok vratit aj matersku aj rodicovky a stale z rakuska nic,tak neviem co teraz...aku maju lehotu na vyjadrenie?
Ahoj,muz tiez pracuje v Rakusku a papiere, teda ziadost tam posielal v januari a minuly tyzden dostala mala rodinne pridavky. Takze sama posud,ze kedy cakat a dockat sa peniazkov.
a prisiel vam predtym nejaky list alebo nieco?nevies aku maju lehotu na vybavenie?
Ano prislo nam vyrozumenie postou,den pred tym nam nabehli peniaze na ucet. Aku lehotu na to maju, to fakt neviem a v tom liste to ani nespomenuli.Ale skusim sa vecer manzela spytat,ze ci nahodou nevie alebo nech sa spyta kolegov.Potom ti dam vediet
dakujem...takze najprv peniaze a potom list...tak mam pozerat radsej na ucet... 🙂)... ak sa smiem spytat tiez vam na slovensku zobrali cele pridavky aj rodicovsku?
No ci list alebo peniaze,tam bola velka noc, tak posta asi meskala.Ale to je jedno,hlavne nech dorazia prasule. Nam nie, lebo mala ma uz coskoro 4 rocky, ja uz som nedostavala ani matersku ani rodicak.Len nam teda uz pozastavili rodinne pridavky na Sk,budu nam ich vyplacat len z Rakuska.Aby som ujasnila situaciu, som momentalne nezamestnana.A este sa chcem spytat, ci ste zobrati, nieze by ma to zaujimalao, ale viem ze to dost komplikuje situaciu,ak si vedena ako slobodna matka.
niesme zobrny s priatelom,ale zijeme spolu,aj v rodnom liste je zapisany...
mne prisli peniaze do dvoch tyzdnou
a musite poberat rodicovsky aj rodinne aj na slovensku
rakusania doplacaju len rozdiel
je to teraz nove a slovenske urady to neradi akceptuju
lebo pokial van nevyplatia slovaci nedoplatia ani rakusania
a
mne napisali ze mam korigovat-opravit 411 a poslat spet
a dve tavi mi povedali ze nemam narok az ked som tam prisla 3krat a robila trosku bububu tak to slo na slov myslim
doteraz som mala tiez pozastavene
citam to tu prvy krat ale nepocuvaj vsetke zeny lebo vela ich pise bludyyy
mam 24 rocneho a teraz maleho rocneho tak som to vsetko absolvovala
a na KBG treba rakusky ucet
na pridavky a WOG nie
a nic si neoveruju na SK vsetko poslu dotycnej osobe a ty musis lietat a davat prekladat
ano ale to mas napisane v ziadosti
aj ja som bola v hainburgu
su tam slovenky v erste bank
ide to bey problemou
Takze to by malo byt ok, ja som myslela tak,ze nemate ani trvaly pobyt spolu. Len ste museli asi viac veci dokladovat,ze. Teda ten spolocny trvaly pobyt a tak. S tym pozastavenim RD a MD a vratenim penazi nemam osobnu skusenost ako som pisala, tak ti neporadim.
viem ze su problemy,ale ja patrim pod Nô tam so mnou koresponduju o vsetkom
trvaly pobyt rodicou nemusi byt spolocny len matka a dieta
Nieder Osterreich

@katavinka ja uz som toto pocula, vraj im tie formulare netreba, lebo ze oni si to aj tak este raz overuju na sk urade... Tak ktovie....