Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
Ano,lebo znamemu robili ake problemy koli tomu pobytu, ze to poriesil tak, ze si musel prehlasit k priatelke pobyt.To asi co uradnik to iny nazor, teda tento sa tomu asi moc nerozumel.Ved na tychto forach sa dozvieme viac ako na uradoch.tam ta len nahanaju....
vies co najlepsie je tam zavolat taky clovek co vie dobre po nemecky
das podla cisla SVA a mena daju vsetky inf
a nemusis polemizovat
Alebo tam napisat mail, tak to robi manzel, on tiez nevie dobre po nemecky, tak ma strach s nimi telefonovat a potom by nerozumel. Tak radsej napise mail na potrebny urad, konkretne napise co chce. A musim povedat, ze sa mu zatial vzdy ozvali a boli dost ochotni. A potom si to co nerozumel dal prelozit cez prekladac a bolo 😉
@janka0408 ahoj, my sme tiež posielali koncom februára a zatiaľ nič.. drahý tam volal pred 2 týždňami a bolo mu povedané, že do 2 týždňov by mala byť žiadosť spracovaná, tak dúfam, že tento alebo budúci týždeň príde vyrozumenie aj peniažky samozrejme 😀 . Vy ste vracali slovákom za minulý rok?? Aj odomňa tu na sociálke pýtala tá "milá pani" peniaze čo mi doteraz vyplatili a išla ma presviečať o tom, že ich musím vrátiť, ja som jej povedala, že nemám z čoho a že v papieroch jasne stojí, že im to vrátia rakúšania a viac som s ňou o tom nedebatila..Nemám rada úradníkov.. 😠 tak držím palce aby peniažky v najbližšej dobe prišli.. 🙂 😉
@mandy5 waau dost dlho 😒 .. hej viem.. a dostávate diferenz či plnú výšku?.. my sme za rok 2011 dostali diferenz za prídavky, najskôr nám nechceli vyplácať plnú výšku, vraj lebo drobec má trvalý pobyt na sk, tak som poberala ďalej na sk 2012 celý rok aj prídavky aj rodičák, takže to dostaneme z Rakúska zasa diferenz + ešte za 2011 rodičák .. a od tohto roka mám dávky na sk stopnuté a budeme dostávať plnú výšku z at..
prídavky sme dostali diferenz, čo bude dalej neviem, na SK nedostáveme žiadne dávky už od 2/2012 , čakám na rod. príspevok ale v akej výške a za aké obdobie príde netuším, aký variant ste si vybrali?
presne tak od 2/2012 mi na SK stopli prídavky aj príspevok a až prakticky doteraz sme nedástávali nič, prídavky prišli minulý týždnen a na príspevok čakám dalej , volala som tam minulý rok v auguste na gebietkrankenkasse povedali že oni musia počkat na finanzamt kým schváli prídavky, nekonečné čakanie a rok bez príjmu
cislo SVA je socialferzicherung nummer
ktore sa pouziva ako identifikacia
ma to na rakuskej karticke-I-card
ahojte..myslite ze sa na finanzamte gänserndorf dorozumieme po anglicky?
@janka0408 preto je najlepšie tam volať alebo ísť aj osobne, inak si dávajú načas 😒 , nám na prvú žiadosť odpovedali do mesiaca aj poslali peniaze, teraz je to už niečo cez mesiac, ale tak čakám, že v najbližích dňoch príde vyrozumenie.. neviem či sa dorozumiete po anglicky, treba vyskúšať.. nič iné ti neporadím
no tak si predstavte - prídavky sme dostali , ale rodičáku neviem kedy sa dožijem, či vôbec! lebo prišiel další formulár ktorý vraj nemajú, už asi x-tý, takže musíme vyplnať a posielať a rodičák som nedostala už 14 mesiacov!!! a zase sa to naťahuje, a to nadávame na slovenské urady! neverila som vlastým očiam ked som uvidela další papier!
Baby, k tomu aby som tu dostávala materskú potrebujem mať Kinder Mutterpas tu a minimálne 5 posledných návštev u doktora?akože začínam tu u doktora hneď v 21.Bezirku ale stačí teda navštevovať lekára tu ? Nemám tu nič odpracované ale na Kranken... nám povedali, že aj keď nemám nič odrobené, budem dostávať materskú len tu musím mať kindermutterpas..ale každý vraví inak... ideme sa s priateľom aj vziať.Ďakujem..P.S-nejaká mamka z okolia Bruck an der Leitha? 🙂
TO čo uz dávno majú asi v 3 vyhotoveniach 😝 , nejaké potvrdenie nároku, neskutočné, čo pošlú dálej? peniaze asi tažko
@simkarobkova ahoj, s týmto skúsenosť nemám, ale myslím, že nárok budeš mať len rodičovský, keďže si nepracovala..ale možno sa mýlim.. skús sa opýtať tu: https://www.modrykonik.sk/forum/spolocny-termin-miesto/tehotenstvo-v-rakusku-skusenosti-a-rady-pre-zeny/
kufstein

janka kto pracuje vonku ty ci priatel?