Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@fabovazuzana je ale doklada sa aj ku kbg
@1975renca jaj no parada A ja čakám kedy niečo pride
@fabovazuzana veď aj ja čakám,mali to poslať alebo si vyžiadať,keďže sa pomaly rok nič nedeje,pošlem im to ja,treba tlaciva vyplniť,poslat a oni si to s upsvr uz medzi sebou vybavia co sa sumy za rodicak na sk týka...
@1975renca A ty beres aj tu?
@fabovazuzana ano,z AT budem mať doplatok,na to treba tie formuláre,tam napisu kolko mesačne mam na SK
Lebo nám hneď zamietli na sk A manžel berie V AT A ja som na úrade práce vedena
@fabovazuzana to preto že si na úrade práce,kedže si predtým nepracovala tak všetko budete dostávat z AT,keby si nebola na urade práce je to inak,ja som v AT pracovala a aj sa tam vrátim,trvalý pobyt mám na SK takže na SK dostávam aj rodinné aj tu almužnu a z AT dostanem doplatok
@fabovazuzana ale osobitne si treba vyziadat E411 z UPSVAR ..Lebo na FBH a KBG nie su rovnake
@1975renca ja som isla až potom na urad A robila som na sk 11 rokov.A tO 411 mám ísť tu na urad pýtať? Nestačí iM poslať že máme schválené rodinné do októbra 2017
@fabovazuzana no ved stačí že si na úrade momentálne,to sa hned celé mení...ano vraj treba pýtat E411 na urade,ta je vraj iná ako na rodinné prídavky,očividne im nestačí poslat schválenie a ani zamietnutie z uradu prace z SK,treba poslat aj toto ,401 a 411 kde ti napíšu stav nulový,k tomu dodaj aj zamietnutie z SK,aby vedeli prečo nepoberáš na SK,aj ked si to tam už určite posielala,pošli to znovu...a ked schvália KBG tak len do toho októbra 2017 pokial máš schválené rodinné,potom treba žiadat znovu,každopádne by mali poslat dokedy schvalujú KBG a podla toho zažiadat zase o toto znovu ak ešte budeš na materskej...
Prosiiim,vedel by mi niekto pomoct s tym,kolko by mi mali vyplatit KBG pri 12+2 variente,ak som na SK RD?dnes mi vyplatili naraz a maaalo sa mi zda...mozem to riesit cez ombudsmana? Dakujem
Kočky z kgb pytaju potvrdenie o mojom prijme co im mam poslat som zivnostnicka tak min roc danove?
prosim o pomoc,viem mi niekto povedat co je Meldebestätigungen aller familiebnitglieder? vybavujeme rodicak v rakusku a este toto na chyba a nevieme co to chcu.dakujem vopred za radu
Mitteilung Kinderbetreuungsgeld baby co to znamena doslovne
@cica28 ja tiež čakám rok,dnes dostaneme poslednú pečiatku,pošlem to a ak sa do mesiaca nič nepohne píšem ombudsmanovi ,pravdou je že ešte musím dodat E401 a E411 z UPSVR,to si tiež mali vyžiadat a nevyžiadali...ale všetko čo chceli doteraz som poslala a odvtedy cca 3/4 roka sa neozvali...oni by si síce mali vyžiadat všetko len nie vždy je to tak,tak ak im niečo chýba ani niekedy o tom neviete a čakáte a čakáte...a dokladáte a dokladáte...dokola

@balkica ale ta 401 A 411 nieje na rodinné prídavky?