Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
Kočky je normálne z KGB sa mi ozvali a s krankenkasse ani tuk co mam robit 1x ziadam
mám na Vás otázočku. priatel(otec dieťaťa) začal pracovať v rakusku. Synček má 4meisace, takže ja poberám z SR rodičovské. Teraz by sme mali dostávať celú sumu fbh z AT a nie len differenz? a čo KBG? môžem aj to žiadať rozdiel z AT,alebo celú sumu? Pri variante 30+6 čo je 450eur?
@xmilix
@1975renca dnes som poslala faxom to potvrdenie a muy tam volal ze je to dobre a nemusla som to prekladat.dufam ze uy pridu peniaze lebo uz ma to nebavy.kayali mu este zavolat buduci tyzden tak uvidime ci uz mame finale za sebou alebo este nieco budu ziadat.ja som poberala tu rodicak lenze ked sme chceli ziadat o pridavky sme sa dozvedeli ze mm musi tam podat ziadost,pridime tak o peniaze ale co sa da robit.este som sa chcela opitat ze ako to je zo zdravotnym poistenim.kto vlaste bude teras platit poistku.na Urade prace mi nevedeli nic povedat.
@1975renca ahojky,ešte stále sa neozvali. Žiadosť podaná v máji/2015.Uz som tam písala, žiadna odpoveď. Nemáš náhodou email na ombudsmana? Dik
@slavinocka16 ahoj,nemám,ja mám žiadost podanú od oktobra 2015,teraz dostanem poslednu pečiatku v AT,z SK už mám a pojdem tam osobne,zoberiem ešte raz všetko,lebo Mutterkindpass nebudem posielat poštou,hoci preskenované už maju dávno všetko,ale určite potrebujú originál...zavolaj si na UPSVR či už poslai ohladne Teba z AT formuláre E401 a E411 na potvrdenie,možno to viazne kvoli tomu,oni by mali poslat na potvrdenie tieto dva formuláre z AT,lenže niekedy to nepošlú a trvá to donekonečna,tak si ich ja osobne vezmem tam a som zvedavá čo mi povedia...no je to na dlhé lakte...a ked tam budu mat už naozaj všetko a nepohne sa to do mesiaca píšem ombudsmanovi,budem musiet nájst nejakého na nete ktorý podlieha k WGKK
@balkica ahoj,tak dnes som si bola na UPSVR pre formulár E411,tí tam maju len jeden druh čo sa podáva aj na rodinné prídavky,vraj iný nie je a to vraj majú dostat z AT,tak v pondelok budem volat ,,kompetentnej,, osobe že či to už z AT poslali a ked nie,vyplním si ich,pojdem tam osobne a uvidím čo mi povedia,lebo aj tak pojdem odovzdat Mutterkindpass,posielala som doteraz len kopie aj poštou aj mailom,určite čakajú na originál,zoberiem všetko ešte raz,odovzdám a ked sa to nepohne potom do mesiaca píšem ombudsmanovi
@1975renca na upsvar uz nepotvrdzuju E formulare..treba ich poslat do AT a oni potom uz medzi sebou komunikuju AT a SK..Tak neviem ci Ti to potvrdia, iba ak su veeelmi ochotni 😀 No E formulare su len jeden druh, len sa rozne vypisuju, ine udaje tam idu na FA a na SVA..Nema celkom zmysel ist do AT osobne, z mojej skusenosti..ak chces aby sa naozaj nieco pohlo, tak jedine Ombudsman 🙂 A ak chcu z niecoho originaly, tak si vyslovene vypytaju originaly, inak iba kopie sa posielaju
@1975renca no ved toto! Keď sa opýtaš pozerajú, že o čo ide. Mňa to nebaví, behať po úradoch. Nikto ti nič, neporadí. Veľmi málo sa nájde niekto fakt ochotní. Zajtra si napíšem približne, pár viet a píšem ombudsanovi.
@slavinocka16 no ty už by si mala,trvá to u Teba už ozaj dlho,mna to tiež neminie myslím si...
poberam rodicak 30+6 variantu. mala rok a pol. ak zacnem pracovat ako asistentka na par hodin ovplyvni mi to nieco?
Poberal niekto matersku (nie rodicovsky p.) Na SVK a potom aj KBG?? Ako to je potom prosim s tou sumou KBg 12000e ktoru vyplacaju pri jedn. Variantach? Krati sa?? Dakujem
Ja len žienky nerozumiem z čoho žijete 😒 .Ja mám doma dve deťúrence, teraz na ceste tretie , pracujem v Rakúzku a ked tu čítam čo ma čaká, tak mam riadne stres z toho, dlho sa vybavuje
A ešte niečo, potrebovala by som ísť na rizikove, pracujem ako DGKS, neviete či akceptujú v rakúzku aj slov. lekára?
Dievčatá, nemáte prosím e-mailovku na ombudsmana pre Gkk?ja som včera písala jednému a odpísal mi, že ma nenachádza v systéme. Poraďte prosím!pracovala som na Tpp. Dik
A ešte patrím pod Wieden. Ďakujem

@tmonika oznámenie,potvrdenie...o rozhodnutí poberania opatrovatelkého na dieťa ak to chcem presnejšie