icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

1975renca
8. sep 2016

@slavinocka16 potom ak sa k niekomu dopracuješ mi ho prosím posun,aj ja patrím pod Vieden, diky moc

slavinocka16
8. sep 2016

@1975renca ok! Už som našla, a zajtra tam ma-ilujem! Napis mi prosím, tá či si zivnostnicka alebo Tpp.podla toho ti ju pošlem.

1975renca
8. sep 2016

@slavinocka16 šikula 🙂 ja som tpp,dakujeeeem,daj potom vedieť ako si dopdala,držím palce 🙂

1975renca
8. sep 2016

@slavinocka16 ako si dopadla...preklep

slavinocka16
9. sep 2016

@1975renca Super!tak to sme dve na Tpp. Ako si na tom s nemčinou? Ja asi tak ze toľko čo potrebujem sa dohodnúť tak to ovládam. Tie odborné výrazy mi moc nejdu. Už som to poslala, pred malou chvíľou. Uvidím!či odpisu. Budem to sledovať! Dám ti potom vedieť! Koľko má tvoja malá mes.?

1975renca
9. sep 2016

@slavinocka16 ja tak asi ako ty 🙂 vybavím všetko čo treba 🙂 malá mala teraz 20. augusta rok,od konca oktobra 2015 mám podané 🙂 všetko čo chceli som doteraz poslala a odvtedy nič,teraz pošlem poslednú prehliadku a E401 a E411 som ešte neposielala,takže mne to viazne asi tam,ked to pošlem a do mesiaca nič,píšem ombudsmanovi...tak daj vediet,som zvedavá 🙂

slavinocka16
9. sep 2016

@1975renca no my,sme mali poslednú prehliadku!posielala som vo februári. Vo februári mi aj schválili Fbh.v marci sa mi narodila.mozno im to tam nebude sedieť až tak presne! Ale tak už nech s tým niečo robia! A chceš sa ešte vrátiť?

1975renca
9. sep 2016

@slavinocka16 ano ja pôjdem spät po dvoch rokoch 😉

slavinocka16
9. sep 2016

Aha! Ja sa už nechcem vrátiť. Chcem byť ešte tehotná a už vôbec nechcem ďalej riešiť ten kolotoč papierovaciek. Raz úplne stačilo. Už my odpísali, že ma spracovávajú. Tak uvidíme.

1975renca
9. sep 2016

tak ja už mám dva pôrody za sebou a tento bol po 12 a 1/2 roku 🙂 takže stačilo 🙂 potom mi prosím pošli ten kontakt do správy...diky moc

zuzcao8
18. sep 2016

baby som nezamestnaná a zároveň v 17týždni teho,nedostávam žiadne prachy lebo manžel pracuje v Rak., malý nastúpil do škôlky, musím zdokladovať,že navštevuje MŠ prišiel papier,to je oki. Manžel stále pracuje v Rak.od narodenia 2.dieťatka (viem,že je to ešte ďaleko),ale až potom môžem riešiť paierovačky???? Len,aby som niečo neprešvihla lebo pri vybavovaní 1.KBG a FBH som ,,ošedivela,, 😀 😀 len chcem mať istotu. Ďakujem veľmi pekne

cica28
19. sep 2016

@wildcat no my sme tam bolí,teda išiel najprv dar potvrdiť papier a tam mi potom vsetko pozastavili lebo ja som nezamestnaná a nemám nárok na nic kedze on pracuje v AT.zacal sa kolotoc a teraz uz len čakáme. Mm tam vola každý týždeň.naposledy mu povedali že papiere su ok a ze máme počkať týždeň dva ale aj tak tam bude volať aj tento týždeň.

wildcat
19. sep 2016

@cica28 mozem ta poprosit ak si este pametas ake papiere ste potrebovali? Mam v tom trocha prehlad,uz som raz ziadala differ.zahlung na fbh ale teraz budem ziadat aj kbg.

cica28
19. sep 2016

@wildcat viem ze E411 a E401 plus este potvrdenie ze vsetci bývame na trvalom pobyte ktory sme uviedli,rodny list moj a malej,sobasny a este sa opitam muza lebo on to tam vybavoval a chodil za papiermi.ten E411 ti urad prace neda do ruk tak to presne neviem ci si ziadali samí alebo bol tam muz

wildcat
19. sep 2016

@cica28 vy ste s manzelom v rakusku? Ja som s malym na SR, priatel ma nebenwohnsitz v AT.

cica28
20. sep 2016

@wildcat nie my sme na SR len mm je tam zamestnany v AT

marcah
20. sep 2016

@wildcat ku KBG budes potrebovat aj potvrdenie od gynekologa o absolvovanych prehliadkach v tehotenstve a neskor aj potvrdenie od pediatra o absolvovanych kontrolách babatka

tomyum1
20. sep 2016

Kočky z KGB mi prišlo aby som bola trpezlivá pri vyplatení že eura mi prídu ale z rodinných prídavkov mi doteraz neprišiel ani jeden papier

marcah
20. sep 2016

@tomyum1 🙂... tak to je zaujimave.... bez pridavkov nedostanes ani cent z KBG. Jedna moznost je, ze finanzamt ta uz poriesil a dal echo na krankenkassu (co sa mi velmi nezda), alebo druha moznost, ze to myslia tak ze bud trpezliva, ze ved raz sa snad dočkáš ..... Jako dlho cakas na přídavky? Zistovala si uz na finanzmt v akom je to stadiu?

1975renca
20. sep 2016

@tomyum1 divné,lebo presne tak že ked nemáš schválené prídavky tak KBG dovtedy nedostaneš a k tomu treba papier z FA dokedy máš schválené,tak bud ta tahaju za nos aby si im dala dočasne pokoj a čakala a čakala...alebo netuším ako je to možné...zavolaj na krankenkassu a zisti či tam majú Mitteilung über den Bezug der Familienbeihilfe na tvoje meno a dokedy máš schválené čo je dost podstatná informácia,lebo po uplynutí doby budeš musiet predlžovat potom a tým pádom zas pozastavia aj KBG kým neschvália zas...

zuzcao8
20. sep 2016

je možné,že v papieroch mám po 3rokoch vyplatenia všetkého, malý nastúpil do škôlky tu a žiadajú,aby som im poslala papier z Materskej škôlky, formulár 401,E411...je možné,lenže tu na Sk úrade mi povedala,že mi ho nedajú lebo ho najskôr musím žiadať z Rakúska a oni ho potvrdia...aj napriek tomu,že mám v rakúskych papieroch napísané,že to mám doložiť...už dostávam amok,keď vidím z finanzamtu papiere

1975renca
20. sep 2016

@zuzcao8 pošli E411 a E401 vyplnenú na Finanzamt + doklad o tom že malý navštevuje MŠ znovu...oni to pošlú zas na SK a potom spät do AT...ale to je už mimo teba...to robia už takto,už to na SK nepotvrdzujú

zuzcao8
20. sep 2016

@1975renca ďakujem ti len je to sila,takéto motanice a že EU 🙂

1975renca
20. sep 2016

@zuzcao8 no kocúrkovo jak vyšité,to je pravda

tomyum1
22. sep 2016

@1975renca porazi ma s nich ok idem tam volat 😠 😠 😠

1975renca
22. sep 2016

@tomyum1 určite si to zisti lebo to čo tu píšeš je nepochopitelné 🙂 že by ta KK ubezpečovala že peniaze dostaneš ak ešte nemáš vyjadrenie z FA 🙂 kiež by to tak bolo...

tmonika
23. sep 2016

Dievcata pomozte mi prosim, mam variantu 20+4 uz 5 mesiacov cakam na chvalenie na mnazela KBG a stale nic, cize do konca mam uz len 2 týzdne, medzi casom som posielala aj ausnahme, co je to vlastne to ausnahme, vyhovaraju sa na to, ze mi neuznaju od zaciatku KBG na manzela ale len tento posledny mesiac lebo som poberala neake laistugy ci co ale ja som ni nepoberala, od tohto obdobia som nebola pn, nebol ani manzel, a tiez KBG nedohladne jedine co mam uznane su rodinne na malu do konca ale to uz davno, takze mi teraz vyrubali 800€ odvody 3 quartala a zevraj na konte mam 400€ nedoplatok a zacoooo??? ved ja som poctivo platila vzdy na cas vsetko !!!Ide ma roztrhnut, a este vraj my uznaju od 1.9 ten posledny mesiac ausnahme ale nech sa idem zaevidovat na socialnu poistovnu lebo potom uz nemam narok ani na kBG ani na nic ked odvody nebudem platit, ale ved ja chcem tie peniaze co mi patria nie ze mi teraz dodrbkaju posledny mesiac chapete????

marcah
23. sep 2016

@tmonika pracujes niekde? Alebo si prihlasena ako samoplatitel? Pracovala si pocas kbg? Neprekrocila si povoleny prijem?

tmonika
24. sep 2016

@marcah nic toho

marcah
24. sep 2016

@tmonika a akym sposobom si poistena odkedy ti skoncilo kbg?