Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@vroni ale vyplaca sa spätne, nie? Lebo.mala je nar. 2.12 , teda teraz nam mali vyplatit za november este. Ci?
@jessennykvet, ano, v tom pripade ste este mali dostat. Nemali ste variantu 10+2?
@vroni 12 plus dva. No ved este pockam tyzden, skor myslim ze mozno posielali este e-formulare na svk len mi nesedi, ze ziaden list neprisiel...
Prosim vas prehliadky dietata ktore treda zdokladovat koli kbg moze byt prefotena zdravotna karta alebo ma AT poistovna na to tlacivo?
Baby,prosim vas vedela by mi niektora pomoct?poslali mi nieco z kbg ale neruzumiem ani prd.
@wildcat nam doktor vypisal datumy na vymenny listok a potvrdil.to stacilo.
vypisujem tlacivo na fbh. Ziadatel bude moj priatel ale nieje otec dietata. Mam v bode 22a napisat info o biologickom otcovi alebo netreba?
@lauraa viem o tom že ,tiež som zvedavá či to prejde hlavne v AT,lebo potom sa nám to neoplatí absolútne vybavovať. Mňa skôr zaujíma či sa wildcat podarí vybaviť rodinné na dieťa,ktoré nieje biologické dieťa žiadateľa,nieje zapísaný asi ani ako otec v rodnom liste a niesu pravdepodobne ani manželia.
Ahojte, prislo nam, ze k ziadosti mame dolozit potvrdenie o trvalom pobyte a navsteve skoly/skolky v nemeckom jazyku... neviete nahodou ci to musi byt uradne prelozene s peciatkou, alebo staci bez peciatky...
ja som nic neprekladala,vsetko som posielala v slovencine a nevadilo im to.
chcela by som sa ale opitat ci rodine pridavky treba na novo posiet ziadost teras alebo len ked je nejaka zmena?
ja som mala schvalene do konca roka prisiel mi papier tlaciva na obe deti vypisali sme poslali spat ale januarove mi zatial neprisli, dufam ze bude vsetko v poriadku a vo february to uz doplatia.

@jessennykvet, mohlo sa stat (hlavne ak je dieta narodene v prvych dnoch mesiaca), ze ti vyplatili vsetko uz minuly mesiac, tu sa rata rodicak na dni a nie na mesiace ako na Sk.....