Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
Ahojte, tlaciva o prispevky boli odoslane cca pred mesiacom, teraz mi prisli domov papiere z UPSVAR v Bratislave, aby som dolozila vyhlasenie o bydlisku. Je to standartny postup? Ak ano, ak dolozim vyhlasenie, kolko cca od dolozenia trvalo v AT schvalenie? Dakujem
@siiisi je to bežný postup,vždy ked si niečo vyžiadajú treba doložit,schválenie trvá rôzne dlho,je to individuálne,bude treba len čakat 🙂 maju na to pol roka,niekedy je to o dva týždne,inokedy o tri mesiace...podla toho kolko toho majú na práci a akému svedomitému pracantovi sa to zadelí podla mena na vybavenie 🙂
@siiisi malý má 4.mesiace a rodičovský mi konečne schválili a poslali aj peniaze. Treba sa pripraviť,že aj keď si myslíme,že sme poslali všetky papiere,ešte 3x mi poslali z NŐGKK,že potrebujú doložiť,potvrdenie z daňového,že som nebola zárobkovo činná,potom rozhodnutie zo Sociálky,že mi nevzniká žiadny nárok na materskú na SK a ešte neviem čo, všetko už si nepamätám.
@dada200
@siiisi kočky,nech vás neprekvapuje že budú pýtať tlaciva co ste dodali znovu a znovu,je tam ten isty bordel ako všade inde na, uradoch ☺,je toho jednoducho veľa,za tie eura to však stojí,byť trpezliví,iste je ze nikto o prachy nepríde,vždy vyplatia všetko na co máte nárok,neyreba sa nechať odradiť
@luci112 ahoj Luci,ja mam 7mesacnu dceru,stale cakam na schválenie rodinnych aby som si mohla zaziadat aj o rodicovsky.Matersku mi nevyplatili v pohode,ale toto trvá už niekoľko mesiacov a stale nic,ty tu pises ze maju polrocnu lehotu?je to naozaj tak?lebo u mna to bude v septembri uz pol roka,som už pekne zufala z toho
Luci tam malo byť,ze matersku mi vyplatili v pohode 😉
Dakujem.O KBG mam poziadane uz od Aprila.Napisali mi,ze mam byť trpezliva,ze cakaju na Finanzamt.A Finanzamt zase vyziadal sto tlaciv,tak znova som im vsetko poslala.Len sa mi zda,ze to nejako dlho trva.
Dada200 tak to mas krásne, hádam sa dočkám 🤔🤔🤔🤔
Ahojte, uz sa niekomu stalo, ze zastavili rodicovsky prispevok a pridavok na SR, ked ste ziadali prispevky z AT?
@siiisi ak naň nemas narok tu na sr, tak je to dobre a správne,že ti ho pozastavili.
@jessennykvet mam na neho narok

Je tu niekto koho exmanzel alebo otec dietata s ktorym nezijete dostava familienbeihilfe z Rakuska?