icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

wildcat
17. jún 2017

Je tu niekto koho exmanzel alebo otec dietata s ktorym nezijete dostava familienbeihilfe z Rakuska?

siiisi
27. jún 2017

@dada200 waaau a ja vsade citam, zr vybavenie im trva 6mesiacov, dufam, ze aj nam to tak rychlo schvalia 😉

siiisi
7. aug 2017

Ahojte, tlaciva o prispevky boli odoslane cca pred mesiacom, teraz mi prisli domov papiere z UPSVAR v Bratislave, aby som dolozila vyhlasenie o bydlisku. Je to standartny postup? Ak ano, ak dolozim vyhlasenie, kolko cca od dolozenia trvalo v AT schvalenie? Dakujem

1975renca
7. aug 2017

@siiisi je to bežný postup,vždy ked si niečo vyžiadajú treba doložit,schválenie trvá rôzne dlho,je to individuálne,bude treba len čakat 🙂 maju na to pol roka,niekedy je to o dva týždne,inokedy o tri mesiace...podla toho kolko toho majú na práci a akému svedomitému pracantovi sa to zadelí podla mena na vybavenie 🙂

siiisi
7. aug 2017

@1975renca myslela som si 😩. Som bola prekvapena, ze cca po mesiaci sa nieco deje, som cakala neskor, ze sa ozvu

dada200
7. aug 2017

@siiisi malý má 4.mesiace a rodičovský mi konečne schválili a poslali aj peniaze. Treba sa pripraviť,že aj keď si myslíme,že sme poslali všetky papiere,ešte 3x mi poslali z NŐGKK,že potrebujú doložiť,potvrdenie z daňového,že som nebola zárobkovo činná,potom rozhodnutie zo Sociálky,že mi nevzniká žiadny nárok na materskú na SK a ešte neviem čo, všetko už si nepamätám.

1975renca
7. aug 2017

@wildcat to si ma nárokovať a žiadať matka detí,nie exmanzel,vraj to ide aj ked nemaju spolocny pobyt, dost zien pisalo ze to ide,treba posielať ziadost na meno matky,nie otca,dávky su predsa na deti a tie su zverejnené matke

siiisi
7. aug 2017

@dada200 a tiez upsvar vam poslal aby ste vyplnili tlacivo vyhlasenie o bydlisku?

dada200
7. aug 2017

@siiisi nie,to som odovzdala keď som žiadala príspevok pri narodení dieťaťa z upsvar

siiisi
7. aug 2017

@dada200 vsak aj ja som toto tlacivo odovzdavala. A teraz na zaklade ziadosti co boli poslane do AT, tak chcu odo mna opat toto tlacivo (asi preto, ze sa zmenil muzov zamestnavatel zo slovenskeho na rakusky)

dada200
7. aug 2017

@siiisi to netuším,ale ako to sledujem,tak od každého chcu niečo iné,asi záleží ,kto vás má na starosť a ako je ochotný. Potvrdenie z mestského úradu z evidencie obyvateľstva o trvalom pobyte nás všetkých som dokladala,ale vyhlásenie o pobyte od nás nikto z AT nežiadal.

1975renca
7. aug 2017

@dada200
@siiisi kočky,nech vás neprekvapuje že budú pýtať tlaciva co ste dodali znovu a znovu,je tam ten isty bordel ako všade inde na, uradoch ☺,je toho jednoducho veľa,za tie eura to však stojí,byť trpezliví,iste je ze nikto o prachy nepríde,vždy vyplatia všetko na co máte nárok,neyreba sa nechať odradiť

dada200
7. aug 2017

@1975renca ja už mám schválené a vyplatené aj rodinné aj rodičovský,ale znova pýtajú daňového za rok 2016 😊

1975renca
7. aug 2017

@dada200 no,ved o tom píšem 👍😉

ria2012
16. aug 2017

@luci112 ahoj Luci,ja mam 7mesacnu dceru,stale cakam na schválenie rodinnych aby som si mohla zaziadat aj o rodicovsky.Matersku mi nevyplatili v pohode,ale toto trvá už niekoľko mesiacov a stale nic,ty tu pises ze maju polrocnu lehotu?je to naozaj tak?lebo u mna to bude v septembri uz pol roka,som už pekne zufala z toho

ria2012
16. aug 2017

Luci tam malo byť,ze matersku mi vyplatili v pohode 😉

1975renca
16. aug 2017

@ria2012 o rodičovský zažiadaj hned ako to bude možné aby nevypršala polročná lehota a ked schvália rodinné dopošleš papiere potrebné k tomu,nečakaj...trvat to može aj viac ako pol roka a premlčí sa doba na rodičák

dada200
16. aug 2017

@ria2012 ja som posielala papiere naraz aj na rodinné aj na rodičak ,ak by to dlhšie trvalo,nech nepremeškam 6.mesačnu lehotu. Papier o schválení rodinných môžeš na rodičovský poslat dodatočne.

jenny04
16. aug 2017

@ria2012 vraj nieje žiadna lehota.ja som čakala rok lebo mi zamietli( neoprávnene) kontaktovala som Solvit a oni mi pomohli,ale trvalo to 3mesiace.No dočkali sme sa

balkica
16. aug 2017

@dada200 necakaj so ziadostou o KBG lebo schvalenie Fbh moze trvat aj rok a potom nevyplatia cele KBG..ziadost treba podat a uz potom iba doposles schvalenie FBH

dada200
16. aug 2017

@balkica tento príspevok asi nebol určený mne však? Ja už dostávam aj rodinné ( tie mi schválili za 3 týždne) aj rodičovský ( ten mi schválili za 2.5 mesiaca)

balkica
16. aug 2017

@dada200 nie 😁 to bolo pre Riu 😁 Neviem preco mi to preskocilo na Teba 😊😊

balkica
16. aug 2017

@jenny04 lehota je..na podanie ziadosti o kbg pol roka

ria2012
16. aug 2017

Dakujem.O KBG mam poziadane uz od Aprila.Napisali mi,ze mam byť trpezliva,ze cakaju na Finanzamt.A Finanzamt zase vyziadal sto tlaciv,tak znova som im vsetko poslala.Len sa mi zda,ze to nejako dlho trva.

dada200
16. aug 2017

@ria2012 ono to je veľmi individuálne,niekomu schvália všetko hneď,niekomu to trvá dlhšie. Mne konkrétne Finanzamt schválil rodinné za 3 týždne od podania a Krankenkasse za 2.5 mesiaca rodičovský.

ria2012
17. aug 2017

Dada200 tak to mas krásne, hádam sa dočkám 🤔🤔🤔🤔

dada200
17. aug 2017

@ria2012 dockaš,ak majú všetky papiere ,čo zvyknú ešte 3-4 x poslať ,že niečo potrebujú na doloženie,potom to už zdržiava iba pracovník,ktorému to bolo pridelené. My patríme pod Bruck ,ale tam som ani nič nedoniesla,rovno som všetky papiere poslala na centrálu do ST.POLTENu.

siiisi
17. aug 2017

Ahojte, uz sa niekomu stalo, ze zastavili rodicovsky prispevok a pridavok na SR, ked ste ziadali prispevky z AT?

jessennykvet
18. aug 2017

@siiisi ak naň nemas narok tu na sr, tak je to dobre a správne,že ti ho pozastavili.

siiisi
18. aug 2017

@jessennykvet mam na neho narok