icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

balkica
10. okt 2017

@drobcek88 mne neposlali nic..Tak odporucam poslat v marci vsetko ako na zaciatku 👍👍

bosorkabb
11. okt 2017

@zuzicka999 ja poberam na syna zvýšené prídavky na Ztp dieťa. Treba dat komplexný posudok preložiť do nemčiny plus so žiadosťou ktorú vypíše lekár. Ale to všetko až po schválení riadnych prídavkov na dieťa. Do 2 mesiacov mi to schválili.

peta28
15. okt 2017

Ahojte maminky. Nemate prosim skusenost ako dlho potrva pokial vyplatia rodicak z Rakuska, ked maly mal 3 roky v auguste? V auguste urad prace postupil vsetky papiere do AT, tam sme sa boli informovat, tak ze maju vsetko ale kolko to moze trvat nevedeli. Dakujem.

majuska77
15. okt 2017

@peta28 u nas to trvalo veeelmi dlho,vyplatili to az po tom ako manzel zavolal ombudsmanke,ale to hadam do dvoch tyzdnov boli peniaze na ucte.

bobco13
16. okt 2017

Ahojte,co hovorite na vysledky, volieb v AT,vyzera to na stopnutie rodinnych a rodicaku ☹

dada200
16. okt 2017

@bobco13 až tak tragicky by som to zase nevidela,nieje to až tak jednoduché aby tento návrh bezproblémov prešiel. Nechajme sa prekvapiť.

siiisi
16. okt 2017

ahojte baby, schvalenie prispevku a pridavku trva aj dlhsie nez 6mesiacov?

balkica
16. okt 2017

@bobco13 ale kde 😁😁 To si nemozu dovolit 😊

balkica
16. okt 2017

@siiisi ano jasne

krepes
16. okt 2017

Ahojte, dufak že sa nenahnevate lebo určite to tu bolo už spomínané, ale nechce sa mi fakt lustrovat tychto 80 stranok.. Kolko vam trvalo schvalenie KBG po poslaní papiera o schvalení FBH? Neviete niekto ci sa to nedá kontrolovat na Finanzonline tak ako aj FBH? Dakujem

balkica
16. okt 2017

@krepes priemerne 3 mesiace..a neda sa to tam sledovat

krepes
16. okt 2017

@balkica dakujem.super,tak aj oni si davaju pekne načas.

balkica
16. okt 2017

@krepes ale mne prislo do mesiaca, takze je to rozne 🙂

krepes
16. okt 2017

@balkica ja cakam zatial len 2 tyzdne ale uz maju vsetko co odomna ziadali, uz len na schvalenie FBH sa cakalo tak dufam ze to uz bude len rychlovka.

siiisi
16. okt 2017

@balkica dakujem, aj v pripade, ze uz vsetko maju z mojej strany?

balkica
16. okt 2017

@siiisi ano, vzdy zalezi od konkretneho uradnika aky je :-/

xlolax80
16. okt 2017

Kocky, potrebujem poradit. Ako riesit navstevy lekara s detmi po prestahovani do rakuska (zena zamestnana v at ale teraz na karenz, muz ostal robit v SK). Caka sa na schvalenie pridavkov na parmesacne babatko. Tym padom gkk este neprizna kbg a teda zena s detmi nebude poistena??? Mozu byt deti pripoistene zatial na otca aj ked pobyt maju v at?

xlolax80
16. okt 2017

@peta28 ja este stale cakam na dorovnanie a to dcera bude mat o 2 tyzdne 4 roky. Z gkk mi tvrdia ze stale cakaju na odpoved zo sk. Sle upsvar im to dorucil vsetko uz v maji. Nepomohla ani ombudsmanka 😕

zuzicka999
18. okt 2017

@bosorkabb Áno to už mám. ALen mne ide o to,že mi tu pozastavili rodičovský na druhú dcéru a mám si ho žiadať v AT. Tak som sa pytala, aké tlačivo potrebujem.

bosorkabb
18. okt 2017

@zuzicka999 aha. Ja poberam na Slovensku len dorovnanie žiadam v AT.

ecuk
18. okt 2017

Ahojte, prosím vas, vie mi niekto povedat, co mam pytat od lekarov? Potvrdenia od maleho dr aj mojho gynekológa sme im aj posielali ale teraz pýtajú toto. Treba to a preložiť pripadne? Ja po nemecky neviem a partner tiez je do takychto úradných jazykov jelen. Tehotensku knizku nemam kedze som ju pred pôrodom musela odovzdať.
Ešte jedna otazka: daju sa posielať aj na sk ucet tie prídavky? Ci to musi byt len at ucet? Dakujem vam 🙂

gvendy0503
19. okt 2017

V archíve nemocnice sa dá za poplatok požiadať o prefotenie tehotenskej knižky. Tiež som si ju bola vyžiadať. Od lekárky detskej som si prefotila z karty správu od lekára keď sme boli s malým na nožičky a potom mi vypísala a opečiatkovala potvrdenie všetkých dátumov, kedy som bola s malým na všetkých poradniach. Stačilo im to takto.

kovanka
19. okt 2017

@balkica ano mali by mi tu doplacat po predlozeni papierov

balkica
19. okt 2017

@kovanka super 🙂

ecuk
19. okt 2017

@gvendy0503 dakujem. Bolo to potrebne aj preložiť?

gvendy0503
19. okt 2017

@ecuk nie nič som nedávala prekladať.

kovanka
19. okt 2017

@ecuk povedali ze netreba prekladat

siiisi
20. okt 2017

Ahojte, mam len jednu otazocku. Akurat dnes prisli na ucet peniaze za pridavok. Papier o schvaleni nam este nedosiel (ten potrebujeme odovzdat este k prispevku).
Najprv posielaju peniaze a az potom oznamenie? Dakujem
PS: pytam sa preto, lebo nasa postarka uz viackrat stratila listy a to nehovorim o tom, ze oznamenie o ulozeni zasielky vobec nedava

felinka
20. okt 2017

Dievcata, chcela by som poprosit o radu, ak sa niekto v tom vyznate. Planujeme s priatelom, ze by som sla aj s mojimi detmi, ktore mam z predosleho manzelstva, byvat do Viedne, kde si chceme spolu najst byt. Zaujima ma, ak ste riesili nieco podobne, ako mam postupovat. Mam dve dcerky, 3 a 5 rocne, chcela by som ich dat do Komenskeho skolky vo Viedni. Citala som nieco o tom, ze ak to chcem mat lacnejsie, ako plnu sumu, musim mat ja aj deti trvaly pobyt vo Viedni, dostaneme potom nejaky prispevok na to. Vyzna sa v tom niekto trosku? Ako to funguje? NA co by som mala vlastne narok, ak by som ostala zamestnana na Slovensku, len trvaly pobyt by som mala v AT? Dakujem za vsetky rady.

peta28
20. okt 2017

@majuska77
@xlolax80 dakujem kocky. Ja som ziadala o dorovnanie najprv, ale potom ma preustili pocas rodicovskej , tak som mala mat rodicak len z AT. Od januara som nedostavala nic zo Slovenska a teda cakala som ze v septembri / oktobri budu prachy z Rakuska na ucte a stale nic. Ze vraj vsetko maju, tak neviem ci to urgovat alebo co...