Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@felinka co sa taka komenskeho skoly moja kamoska tam mala dceru a maju tu trvaly pobyt a ziadny prispevok alebo lacnejsie nic nemali..ci sa nieco zmenila behom roka netusim..jedine co mali problem zohnat skolu po ukonceny 8rocnika...kedze nemcinu len Tak.. .Ale podarilo sa Ale pol deti musela na strednu na slovensko...
Ahojte, tak pridavky schvalene uz aj oznamenie prislo postou. Chcem len vediet, ked sa pridavky schvaluju na urcitu dobu, potom treba opatovne poziadat tak ako na zaciatku? Alebo posielaju nejaky dotaznik na predlzenie?
Tak prídavky schválené aj na dcéru. V auguste podané v októbri schválené. Ani som nečakala takú rýchlosť.
Babulky ahojte,chcem sa opýtať,mam schvalene pridavky na dve deti,pravidelne mi chodia,ale dcera ma uz 10mesiacov a stale mi neplatia Kinder betreungs geld.Neviem čo sa deje,maju tam vsetky papiere,aj rozhodnutie o rodinnych z Finanzamtu,kazdy tyzden sa tam telefonicky doprosujem a stale nic.Som uz unavena,mam ist osobne do Rakúska,aby mi uz konecne niekto povedal,co sa deje?neviete mi nejako poradit?
@ria2012 ja som podala žiadosť keď mal malý 5 mesiacov a paušál ktorý mi určili mi vyplatili na tri krát keď mal malý 18 mesiacov. Dlho im to trvá
Ahoj gvendy,tak to je sila,ale ked poslu sek na odvody,tak to musi clovek zaplatiť hneď.A oni maju cas aj dva roky.Dakujem ti za odpoved.
Oplati sa ombudsmanovi napisat, do troch tyzdnov mi poslali peniaze 👍👍
Aby ja som predlzovala v maji a zaciatkom januara podavala na maleho pridavky boli schvalene do tyzdna a materska 2tyzdne (wien mitte)
Ahojte,viem ze si tu radite ako vybavit rodinne a rodicovsku,ale ja by som potrebovala vediet ako zrusit.Manzel pracuje v AT,a zachvilu bude mat maly 2,5 roka a vtedy nam konci rodicovska,tak sa chcem spytat ci ju treba ukoncit nejakou ziadostou alebo to stopnu ony?Da sa este dopoberat tu na Slovensku rodicak ten pol roka,do maleho 3 narodenin? A ja s detmi som pripoistena k manzelovi,ked skonci rodicovska skonci aj to pripoistene a treba sa zase nahlasit tu na slovensku v poistovni? Poradite ak mate skusenost,dakujem
@edmi rodicak ukoncia samy, tu uz doberat nemozes. Keby ti nato prisli,ze si dobrala tu slovensky,musela by si vratit cely rakusky. A na zdravotke netreba, budes stale pripoistena,kym nepojdes pracovat. Na socialku sa chod prihlasit na slovenske dochodkove,stat ti ho plati do 6r. Alebo kym sa nezamestnas. Budes potrebovat ten papier,kde je vypisany datum,odkedy dokedy si poberala rodicak v at.(v tom obdobi ti.platili dochodkove oni)
@jessennykvet ja som myslela ze pripostena aj detmi ku muzovi mozem byt len pokym poberam rodicovsky,aspom tak som citala v clankoch,ak citala som sj ze rodicak ked je ukonceny uz v rakusku ze sa da dobrat tych pol roka,tak neviem,ale dakujeem

@siiisi papier prišiel až po prídavkom cca týždeň. A neposielaju to doporucene ale obyčajne.