Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@jessennykvet fakt? Dnes tam manžel bude volať. Som zvedava čo zisti.
@bosorkabb ano, veď uvidis co povedia. Ale nam to tak chodi uz tri roky, ze chcu iba prac.zmluvu
Ahojte, neviete, deje sa teraz nejaka zmena? Prave mi pipla sms, bezne mam 435 alebo 450 (podla mesiaca), mam tu najdlhsiu variantu. Teraz prislo 424. A neviem vypatrat, kvoli comu. Rodicak mam do marca, cize koncit by nemal.
Trapit ma to az tak netrapi, len som zvedava, o co ide 🙂.
@bosorkabb @bosorkabb ano, posielaju list a do 3 tyzdnov treba potom dolozit co si vypytaju - od nas chcu vzdy aktualne potvrdenie zo skolky a potvrdenie ze z SK nic nepoberam.... naposledy chceli uz len potvrdenie zo skolky.... ale vo vasom pripade to bude skor iba potvrdenie ze manzelov pracovny pomer stale trva.... a potom to hned plynule predlzia, takze ak do posles do 3 tyzdnov tak ti to ani nepozastavia...
Baby este mam jednu otazku. Manzel zacne robit v rakusku od 8.1. Mame narok na pridavky za januar? Jeden tvrdi, ze nie,lebo narok vznika od prveho,dalsi ze mame. Ako to je?
moj manzel zacal presne takto 7.1.15 a za januar sme nedostali az od februara.
@peta28 ano ,mate pravdu, je to tak. Dakujem🙂
@bosorkabb ahoj, prosim volali ste na ten finanzamt? Co vam povedali? Lebo nam tento rok este list neprisiel,co chcu dolozit a nasim znamym, co maju inde fz tiez nic...
@jessennykvet áno volali. Vraj máme pre istotu zaslať všetko vrátane žiadosti. Maju tam bordel.
@bosorkabb no mna porazi. Lebo moj muz teraz konci a mali na prist este v januari pridavky za dec. A vo februari vybavujem zas vsetko na novo, tak nevien co spraviť. KaŽdý mesiac tam.mam vsetko posielat? 😨
@bosorkabb dnes to prislo co chcu🙂
@jessennykvet fakt? Ja tiež čakám či niečo pošlú. Čo chcú od teba?
@bosorkabb pracovnu zmluvu manzela, potvrdenie ze maly chodi do skolky(ale nechodi, tak napisem čestné vyhlásenie) a ze nepracujem(to budem riesit e411 a e401)
@jessennykvet už prišlo aj mne. Chcú to isté a pritom v septembri som im posielala potvrdenie so školy že syn navštevuje.
Ahojte zienky. Pridavky mam achvalene do decembra. Co vsetko mam opat poslat? Alebo mi poslu list co mam dolozit aby boli znova schvalene?
@bosorkabb ja zas nechapem, naco chcu potvrdenie ze maly chodi do skolky,ked nechodi. Dufam zenebude z toho problem, ze je so mnou doma.
@jessennykvet u nich ženy nie sú doma tak dlho. Aspoň u muža v práci sa ženy čudujú čo sme tak dlho doma.
A tieto potvrdenia každý rok dokladuju aj rakusania. Štát chce mať prehľad kde deti sú.
@bosorkabb a myslis ze bude stačiť to čestné vyhlásenie? Inde mi ziadne potvrdenie nedaju
@jessennykvet neviem, hádam áno.
@bosorkabb ine mi.nenapada, co by som tam dala. Na urade prace s tym nic nemaju, tak neviem kde inde.
@jessennykvet ja dávam potvrdenie o poberania rodičovského príspevku. Lebo toto sa u mňa zmenilo.
@bosorkabb taketo papierovacky.... esteze ti zato stoji
@jessennykvet tak mne áno poberam cez 400 eur.

Ahojte,od aprila idem na rodicak na matersku nemam narok a rodicovsky budem poberat len z rakuska.Ide o to ze doma budem len 4 mesiace a potom by som chcela ist pracovat.Neviete ci to oni uznaju prac.pomer subezne aj narok na rodicovsky?Dakujem.