Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
aka je vysoka materska v rakusku ? a aky je tam rodicovsky prispevok?
@slavinocka16 posli ombudsmanke to co mas, pripadne posli kopiu este aj na krankenkassu
@marcah za pokus to stojí,no nie! Možno sa to niekam pohne.. Ďakujem. 😉
Ahojte, vie mi niekto poradit ako to je s pridavkami z rakuska. Manzel uz ide koncit a ked odrobi pol meiaca ci mu pridu za cely mesiac alebo to dopocitavaju iba za odrobene dni?? dakujem
@kovanka za cely mesiac. Vzdy za ten mesiac,v ktorom robil k prvemu dnu. Napr. Ak zacne robit 1.2 a odrobi tyzden,dostane za cely mesiac. Ak vsak zacne.2.2 a odrobi cely mesiac a az marec,dostane az od marca. Za februar este zo sr,kedze ktak prvemu dnu v mesiaci február nebol zamestnany v at
Ahojte, tento mesiac uz niekomu dosli pridavky a prispevok? Ci az buduci tyzden ocakavat?
Dakujem
Oprava prídavok na dieťa
Do 8.dňa v mesiaci mám vždy na úcte aj prídavky aj rodičovský príspevok,čiže zajtra príde všetko.
Ahojte kočky. Potrebujem poradiť. V decembri sme posielali žiadosť na rodičovský príspevok a rodinné pridavky. Schválenie samozrejme ešte neprislo a teraz tá otázka. Manžel bude 16.1prepustený prihlási sa na sk na urad práce a zamestnaný bude opäť niekedy okolo veľkej noci. A teraz mám tie prídavky a rodičovský príspevok zrušiť a žiadať si na sk a ked sa opäť zamestna tak zase zrusit tu a ziadat si v at alebo aky je postup. Ďakujem za odpoveď.
Dnes prišli prídavky na dieťa. Ale iba na jedno. Na syna neprišlo a to sme im poslali ešte v decembri všetky papiere na predĺženie tak ako chceli. Zajtra tam zavolám.

Ahojte, mám variantu 30 + 6 a idem žiadať teraz na manžela tých zvyšných 6 mesiacov. Čo všetko k tomu treba? Žiadosť o Kinderbetruungsgeld, E401, E411, Potvrdenie o spoločnom trvalom pobyte a RL dieťaťa, či ešte niečo? Do žiadosti sa uvádza žiadateľ manžel a vo formulároch E401 a E411 je tiež uvedený ako prvý?