icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

siiisi
8. jan 2018

@bosorkabb ja cakam prispevok, tiez sme vsetko odovzdali, potom opat napisali, ze este im chyba jedna vec, tu sme dolozili a cakame

bosorkabb
8. jan 2018

@balkica my sme však poslali len to predĺženie. Chceli len manzelovu pracovnú zmluvu a potvrdenie o pobyte. Lebo sme mali schválené len od januára do decembra 2017. Koncom decembra poslali papiere čo máme doložiť na predĺženie na tento rok. Tak som myslela že budeme pokračovať ďalej.

balkica
8. jan 2018

@bosorkabb je to rozne, ale moze to trvat aj pol roka a ani nezistite preco, ale mozete tam volat aspon ich trochu popozeniete

bosorkabb
8. jan 2018

@balkica to už ako skôr dostanem previerku na prísne tajné a trvá mi dlhšie určite.

balkica
8. jan 2018

@bosorkabb oni maju vzdy cas :-/ Ale naposledy mi schvalili do mesiaca, tak uvidis..ale boli sviatky tak tazko povedat

bosorkabb
8. jan 2018

@balkica zistím zajtra. V piatok som tam bola lebo mi na dcéru nevyplatili tak ako mali, tak som podávala žiadosť o doplatenie vraj vo februári pošlú. Tak som zvedavá. Skôr tomu neverím ale uvidíme.

xlolax80
15. jan 2018

Kocky, ma pravo krankenkassa na priznanie KBG pytat aj vypis z uctu? Nie je to protipravne?

siiisi
17. jan 2018

Ahojte, manzel zacal pracovat v AT 15.5.2017, dali sme si variantu vyplacania prispevku 30m. Ziadosti a vsetky potrebne doklady sme odovzdali v 06/17. Posledny doklad, ktory od nas ziadali sme odovzdali na zaciatku decembra s tym, ze pani uradnicka nam povedal, ze v januari mozeme ocakavat peniaze. Moja otazka znie: mozem cakat vyplatenie prispevku za 06/17-12/17 hociktory den v tomto mesiaci? Alebo zas cakat ci nahodou si tety uradnicky spomenuli na nieco co este by mohlo chybat. Mali ste niektora nieco podobne?

bosorkabb
17. jan 2018

@siiisi my sme posledné papiere dávali v októbri a peniaze doteraz neprišli. Vraj to trvá dlho.

siiisi
17. jan 2018

@bosorkabb ano o viem, vsak aj v nasom pripade je to od 06/17, ale ked nam uradnicka povedala, ze v tomto mesiaci nam vyplatia, tak som chcela vediet, ci tu mal este niekto skusenost s tym, ze peniaze prisli napriklad hociktory den v mesiaci. (balkica mi pisala, ze jej napriklad prisli koncom mesiaca)

bosorkabb
17. jan 2018

@siiisi áno posielajú koncom mesiaca. Nám ešte začiatkom januára tvrdili že pošlú a neposlali. Keď som tam volala tak ich odpoveď bola že to ešte riešia.

siiisi
17. jan 2018

@bosorkabb tak teda pockam do konca mesiaca

peta28
18. jan 2018

@siiisi ahoj. My cakame od augusta a stale nam nic nevyplatili. Utrad prace odovzdal vsetky papiere v auguste, Krankenkasse tvrdi ze vsetko ma a mame cakat. Uz neviem kde to mam urgovat.

ecuk
18. jan 2018

Baby, to mate este dobre, my sme cakali rok 😀 od novembra nam neustale tvrdili ze do 2 týždňov, po 2 týždňoch sme volali, tak ze do 2 tyzdnov...az bol z toho januar

bosorkabb
18. jan 2018

@ecuk hej oni majú času dosť.

siiisi
23. jan 2018

Ahojte, mozem v tejto skupine sa spytat aj ohladne dani a tlacive E9? Ak nie zmazem prispevok.

balkica
23. jan 2018

@siiisi jasnee cokolvek o Rakusku 🙂

siiisi
23. jan 2018

@balkica super dakujem. Nevies ako to funguje s tlacivom E9? Pochopila som, ze aby mi danove tlacivo E9 potvrdili, musim najprv podat danove priznanie na SR. Pocula som, ze potvrdenie tlaciva E9 nepotvrdzuju na pockanie. Nevies mi poradit ako to vlastne je?

6mia6
23. jan 2018

@siiisi votriem sa. Musíš podať daňové priznanie aj keď napr. Nulové. Na E9 si potom podáš žiadosť a náš v ZA mi do 2 týždňov volajú že je hotové.

siiisi
23. jan 2018

@6mia6 aha takze podam DP na Slovensku a hned napriklad na druhy den mam ist s tlacivom E9 na urad s tym, ze len to tlacivo odovzdam a cakam kym sa ozvu

6mia6
23. jan 2018

@siiisi neviem ci to už na druhý deň budú mať zaevidované to som ešte neskúšala. Ale pôjdem koncom týždňa podať a opýtam sa ci sa to nedá zároveň

bosorkabb
23. jan 2018

Ono to je aj keď príjem je len v Rakúsku? Myslím to daňové.

jessennykvet
23. jan 2018

Ja danove podavam spolu s E9 a ked potvrdia,poslu nam ho postou.
@bosorkabb danove sa dava aj tak na svk,aj ked tu nezaraba. Bude nulove.

dada200
23. jan 2018

@siiisi ak je príjem iba z rakúska , tak najskôr sa daňové poda tam a až potom nulové na Slovensku.

jessennykvet
23. jan 2018

@dada200 to preco? Danove na sk sa podava kazdy rok, v at mozes aj raz za 5 rokov. To je hlupost,my kazdy rok posielame do marca tu a az potom v at aj s e9 zo sk na uplatnenie penazi na mna ako matku na rd

siiisi
23. jan 2018

@dada200 muz pracuje v AT, ja som na rodicovskej dovolenke. Povedali nam, ze je potrebne najprv na SR podat, aj ked je nulove a ze na zaklade podania tu nam potvrdia tlacivo E9

balkica
23. jan 2018

na zaklade trvaleho pobtu na SK je kazdy povinny podat na SK danove priznanie, aj ked je nulove, tak to musi podat. A mozte dat rovno aj ziadost o potvrdenie E9 a na ziadosti si mozete zakruzkovat ci si pridete osobne alebo pride postou. 🙂 Od nas uz niekolkokrat ziadali, aj moje, ja robim v AT, a aj muzove on robi na SK

dada200
23. jan 2018

@jessennykvet moj muž už 15 rokov najprv pôda daňové v Rakúsku a po vystavený potvrdenia z AT na základe toho podáva daňové na Slovensku , dane má už podané od minulého týždňa v AT ! Dane na Slovensku bude podávať vo februári ako zakaždým už 15 rokov 😉.
@siiisi

dada200
23. jan 2018

@jessennykvet no a ešte muž poda vzdy v januári v AT a koncom februára sú už na účte peniaze, u nás na SK poda vo februári a v apríli príde bonus na deti.

jessennykvet
23. jan 2018

@dada200 to nedava logiku. K slovenskemu danovemu sa podava ziadost o e9 kvoli tomu,aby sa e9 prilozila k danovemu v at. Keby to bolo naopak, naco by bola ta e9 a druha vec,ako by sa potom vybavil prispevok z at k daniam na manzelku/deti ked by tam nebola e9?