icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

nicolette1
15. feb 2018

@dada200 manzel pracuje stale v AT...

cica28
Autor odpoveď zmazal
sophinka17
16. feb 2018

@cica28 my pracujeme obajav at tak uvidim. A tych 8 tyzdnov pred a 8 po porode to vyplaca este firma?o to tiez netreba nejako specialne ziadat?ja stale mam v tom chaos co je materska co rodicak a kedy su rodinne pridavky 🙏🏻 este som to nenasla nejako zhrnute aby som to cele pochopila

cica28
Autor odpoveď zmazal
jessennykvet
16. feb 2018

@sophinka17 pozri stranku opatrovanie-rakusko alebo tak nejak,vyhodi ti to v googli.tam to je dobre rozpisane

sophinka17
16. feb 2018

@cica28 @jessennykvet dakujem vam ❤️ Idem to hned pozriet

gvendy0503
17. feb 2018

@nicolette1 som rovnaký prípad ako @balkica. Mám variantu 15+3, na manžela žiadať rodičovský nebudeme a manžel z toho dva mesiace nepracoval. Čiže ak to chápem správne tak môžem požiadať o prerátanie a doplatenie za 13 mesiacov. Ako si môžem vyrátať sumu, čo by mi mali vyplatiť? Od sumy čo mám nárok v Rakúsku mám odrátať sumu čo som dostala počas poberania materskej zo Slovenska plus sumu za zvyšné mesiace čo som dostávala rodičák na Slovensku a plus to čo mi vyplatili paušál z Rakúska ? Ďakujem vopred za odpoveď

balkica
17. feb 2018

@gvendy0503 napiste mi kolko dokopy bol rodicak na sk a v at a kolko bola materska a ja Vam to vyratam

gvendy0503
18. feb 2018

@balkica ďakujem veľmi pekne. Na aký mail vám to môžem poslať?

slavinocka16
19. feb 2018

Dievčatá, gkk očakáva posledný papier karenz- vereinbarung, prosím je nejaké tlačivo alebo formulár.. Neviete mi poradiť?

cica28
19. feb 2018

Baby prosím vás viete mi povedať že prečo su zrušené pridavky.Neviem po nemecky. Dakujem

dada200
19. feb 2018

@cica28 že od 1.januara 2018 už nemáte narok na rodinne prídavky a platba je pozastavená.
že môžete požiadať o rodinné prídavky opäť a máte ich kontaktovať . Dôvod prečo ich pozastavili tam nieje .

cica28
19. feb 2018

@dada200 Dakujem

cica28
19. feb 2018

@dada200 mm tam volal a jeden mu povedal ze nech poda nanovo potom ho este niekam prepojil a tam mu nejaka zena povedala ze chyba potvrdenie o spolocnom trvalom pobyte na 2018. posielali sme to v decembri tak tam bol este rok 2017. teras neviem,mam podat na novo alebo skusit poslat len potvrdenie. co myslis?

bosorkabb
19. feb 2018

@cica28 skús len potvrdenie, malo by stačiť.

maci118
19. feb 2018

Baby prosim Vas viete mi poradit? Priatel pracuje v Rakusku mame spolocnu dcerku,na SK poberam pridavky a v Rakusku mi doplacaju. Ale mam este dceru z predchadzajuceho vztahu a na urade na SK mi dali papiere,aby priatel ziadal aj na nu doplacanie,kedze zijeme v spolocnej domacnosti aj ked nie je jeho.. Zatial nam neprisiel ziadny papier je to tam uz pol roka podane. Neviete ci staci aby to schvali len to ze zijeme spolu alebo musime byt manzelia?
Dakujem😊

dada200
19. feb 2018

@maci118 pokial ju nemá osvojenú, alebo súdom zverenú do opateri na nebiologicke dieťa nemá nárok poberať žiadne dávky, možno iba v prípade keby ste boli manželia , ale aj to preverujú, lebo predpokladám, že priezvisko má po svojom otcovi , alebo po tebe a na zmenu aj v prípade manželstva musí dať súhlas biologicky otec a pokial sa on o neho riadne stará, platí výživné a uplatňuje si daňový bonus, tak určite v AT Vám na ňu nikto nič neschváli .

dada200
19. feb 2018

@cica28 malo by stačiť iba potvrdenie o pobyte

balkica
19. feb 2018

@maci118 platili by keby ste boli manzelia..nemusi byt ani osvojena

dada200
19. feb 2018

@balkica určite nebudú platiť na dieťa , ktoré má otca a ktorý nepracuje v AT , to že sú manželia neznamená, že AT má povinnosť platiť na nemanželské dieťa . Platili by ak by boli manželia a bývali v AT , vtedy dostane všetko aj na druhu jej dcéru.

balkica
19. feb 2018

@dada200 poznam takych co im platili..Ale az od svadby

ewell13
22. feb 2018

Ahojte kočky v dec.sme podavali žiadosť o rodičovský príspevok a o prídavky medzitým manžel prestal pracovať v at takže sme to pozastavili. Teraz sme si menili trvalý pobyt. Treba to nahlásiť aj v at?

dada200
22. feb 2018

@ewell13 pokial od nich nič nežiadate a nič nečakáte ( myslím papiere ) tak stačí až pri novej žiadosti keď manžel uvedie zmenu trvalého bydliska .

balkica
22. feb 2018

@ewell13 kazdu zmenu ste povinni hlasit hned, tak radsej im napiste

dada200
22. feb 2018

@balkica ved jej muž tam už nerobí a ziadosti pozastavili tak načo to budú hlásiť? Pri opätovnom vybavovaní nových papierov ak tam začnem opäť robiť stačí nahlásiť zmenu trvalého bydliska.

wildcat
22. feb 2018

@dada200 alebo keby ziju v AT aj keby neboli manzelia. Dieta keby ma meldezetel,chodi do skolky alebo do skoly by bol narok

dada200
22. feb 2018

@wildcat super tak to som nevedela 😉. Vedela som len to ,že pokial by boli manžela a bývali v AT , tak má na nemanželské doeta nárok poberať tiež dávky, ale dik za doplnenie info.

wildcat
22. feb 2018

@dada200 ono vlastne aj matka ked byva v AT si moze poziadat o diferenz na zaklade bydliska v AT.

balkica
23. feb 2018

@dada200 ja som to pochopila tak ze ziadali a este to nemaju doriesene, ze im este pride nejake vyjadrenie, posta, alebo budu este nieco chciet a nebudu mať ich aktualnu adresu tak ako im to poslu ked nevedi kam??