Rodinné prídavky z Nemecka. Ako a kde začať vybavovať?
Viem, že mám nárok na poberanie rodinných prídavkov z Nemecka, ale neviem, kde a čo k tomu vybaviť, prosím poraďte mi a pomôžte mi ušetriť čas. Čo by som mala vedieť a načo sa pripraviť? Aké doklady si mám prichystať? Ďakujem za každú dobru radu
nám to trvalo vybaviť asi tri mesiace, ale bez problémov doplatili aj tie tri mesiace, od kedy manžel začal pracovať v DE. a ked som sa presťahovala s deťmi do DE, tak sme prišli na úrad a požiadali o zvýšenie, čiže doplatenie toho rozdielu z sk a takisto nebol problém, o mesiac mi chodili už celé prídavky.
@katuska777 už vieš dôvod, prečo ti ich zamietli?
Ahojte ako sa prosím volá a či vôbec je nejaký formulár keď mi z Nemecka budeme žiadať to dorovnanie prídavkov, teda že na Slovensku budem dostávať a zvyšok doplatí Nemecko. Ďakujem.
@veronika_pp Prosím môžete mi poradiť ? My s manželom sme rozvedený, máme 1 dcérku ešte z manželstva a druhú sme "vyrobili" už ako rozvedený. On teraz od januára pracuje v Nemecku kde má vybavený trvalý pobyt a my sme s dcérkami tu na Slovensku. Malá má ešte len 3 mesiace. Na čo mám nárok z Nemecka? Resp. aký je postup, kto má žiadať, exmanžel alebo ja. Ďakujem za pomoc.
Mas narok na pridavky v nemecku ja zijem na slovensku a ex priatel si poziadal o rodinne pridavky v nemecku ale iba tam pracuje ale zije v cechach a schvalili nam ich len to hrozne dlho trva ze vraj maju nato az 8 mesiacov
@vikiem Máš nárok na prídavky pre obe deti,pokial je teda otcom tvoj bývalý a riadne pracuje v Nemecku,teda odvádza tam všetko,čo má....on nech ide tam na úrad a tam mu dajú všetky papiere,budu v nemčine,to treba vyplniť,je toho strašne veľa ,al stojí to za to...prajem vela úspechov a hlavne TRPEZLIVOSTI....my sme to vybavovali 18 mesiacov,ale mi spatne vratili na dve deti,takze super!
No tato tema zaujima aj mna... Ja sice zijem a aj pracujem v Nemecku, ale som nahlasena aj na Slovensku... A tiez clovek nevie, aku Lohnsteuerklasse ma vybrat (zakony sa zmenili), kindergeld, mutterschutz.. Sice som este len v 9 tt (9 ssw), ale to ubehne a potom clovek nebude mat nic vybavene 😒
Ahoj benyse-chcela by som Ťa poprosiť, či by si mi vedela poradiť a pomôcť pri vyplňovaní formulárov Antrag auf deutsches Kindergeld- mám tam určité medzery, s ktorými si neviem poradiť a síce bod 3 Kinder alebo mám vyplniť bod 4, keďže nie som vydatá. Ďakujem 🙂
@elok Ahoj babenky, prosím Vás, ktoré máte skúsenosť pri vyplňovaní dotazníkov Antrag auf deutsches Kindergeld, keby ste mi napísali, ktoré kolonky mám vyplniť, trochu som z toho jeleň. Som rozvedená, mám dcéru, ktorá býva so mnou a jej otec pracuje už dva roky v Nemecku na riadnu pracovnú zmluvu, t.j., že platí všetky poistenia tam, prechodné bydlisko má tiež tam. Z internetu som si stiahla tlačivo Kindergeld, ale aj napriek tomu, že ovládam nemčinu, neviem sa z toho celkom dobre vysomáriť. Pokiaľ máte skúsenosti a ste v podobnej situácii, t.j., že ste tlačivo už vyplnili, prosím, keby ste mi odpísali. Ďakujem.
@nadula01 Ahoj prosim ta mohla by si mi poradit ale presne ake papiere potrebuje manzel do nemecka aby mu vyplacai rodinne pridavky na jedno dieta ked ja z dietatom zijem tu na slovensku?je potrebne vsetko v medzinarodnej forve a prelozene uradnym prekladatelom alebo to neni nutne,a uz tam pracuje rok a ci mu doplatia ten rozdel a ako dlho to trva alebo je cakacia doba Dakujem za skoru odpoved
baby ake papiere potebujem k dorovnaniu rod. pridavkov na deti?manzel pracoval v Nemecku pol roka a ja som bola na SK poberam RP. treba mi aj tie formulare E401 a 411 vyplnit?a co este?viem ze sobasny, rodne listy deti, potvrdenie o trvalom pobyte, jeho prac.zmluvu
ahoj...kto mi vie poradit presnu adresu uradu v Nemecku na rodinne pridavky?? Pracovala som tam v Nemecku, no nikto nic nepovedal, az tu na Slovensku mi pani na urade povedala, ze som mala narok na pridavky pre syna, ... len mam uradu dat presnu adresu toho uradu v Nemecku. Ak mi niekto poradi, budem velmi vdacna.
ahojte, ja by som mala jednu otázku, môj priateľ pracuje už pol roka v nemecku, je rozvedený a má dve deti z prvého manželstva. Má nárok na rodinné prídavky z Nemecka? a komu budú vyplácané? Ďakujem za radu
@andy125 Urcite ma narok na pridavky, to presne neviem s tym vyplacanim lebo my sme sa dohodli tak s manzelovou byvalou ze to vsetko pojde najprv na manzelov nemecky ucet (na urade vraveli ze je to pre nich vyhodnejsie zsielat to akoby u nich) a on nam to potom poposiela sem. Ale myslim ze keby zadal jej cislo uctu tak to pojde rovno jej...
@andy125 Vypisoval to manzel na urade pod "dohladom" uradnika E 401 myslim formular ako dve oddelene ziadosti ,lebo tak isto ziadal aj na nase deti. Do nemecka k tomu boli treba rodne listy deti v nemcine, a rozsudok tiez prelozit do nemciny, na urade v nem.mu povedali ze je to komplet uz...ale neviem teda lebo som tu vela citala aj o dorovnavacej ciastke, kedze manzelova byvala robi a bere na decka slovenske pridavky tak by jej mali doplatit nemci len zvysok a my na nase by sme mali dostavat cele, kedze ja som doma este s malym.....ale zatial nic ine neziadali.....
ahojte vedeli by ste mi poradit? byvali manzel pracuje v nemecku kde si zalozil aj novu rodinu, ziada o rodinne pridavky na nasu spolocnu dceru ze ma na to narok ale nakolko nemam s nim velmi dobre vztahy velmi s tym suhlasit nechcem nakolko neplati ani riadne vyzivne a uz som namho podala tresne oznamenie tak by som chcela vediet ci tie pridavky musi alebo nemusi poslat na moj ucet nakolko tie pridavky z nemecka by isli najprv na jeho ucet,ze vraj je povinny tie peniaze vynalozit na dceru ale skade budem vediet ci mi tie peniaze posle a nevyuzije na splatenie riadneho vyzivneho, a ci ked ich neposle moze mat z toho pron´blemi, dakujem
jaj a teraz 19 mame sud nakolko poziadal o znizenie vyzivneho a rozmyslam ci to spomenut pred sudkynou o co ziada moj byvali manzel
Dobrý den, mám otázku. Ak kindergeld vyplácajú aj spätne, je to od akého dátumu? Od podania žiadosti alebo od začiatku nároku (v našom prípade uzatvorenie prac. zmluvy)? Je nutné mať v DE trvalý pobyt? ďakujem.
Má niekto skúsenosť s tým, že o kindergeld žiadate zamestnávateľa, vlastne on príslušný urad vo vašom mene?Ďakujem.
pracujem v de uz druhy rok mam narok na pridavky na deti ako si to vybavym
@rikamf toto je tema ,co by zaujimala aj mna,tak prosim ta az budes taka dobra nais mi potom co ti na to povedala sudkyna a urcite to spomen ,ze ziada zaroven o pridavok na dieta v Nemecku,ten je ako isto vies 184 €.Mne pravnik povedal,ze pridavok na dieta je statna davka ale otec dietata je zaroven povinny platit alimenty,a niekde v tejto diskusii som citala,ze ty mozes o to poziadat sama v Norinbergu sidli urad ,ktory posudzuje pridavky na deti rozvedenych rodicov,alebo rodicov co neziju spolu
@miruska320 ahoj sudkyna mi povedala ze preco by platil cudzi stat na dieta ktore nezije v nemecku a ze ona velmi neovlada tie nemecke zakony co sa tykaju socialneho, ale asi to vybavim ze vraj sa tie pridavky nemiesaju s vyzivnym nakolko moj byvali manzel si vzal za manzelku jednu mamicku ktora nechala tu na slovensku svoje dalsie dve deti a teraz maju jedno spolocne, ale ze aj ona plati svojmu byvalemu tie rodinne pridavky z nemecka este do plusu k vyzivnemu
@rikamf tak ani sudkyna nevie,ze je zo zakoina ma to pravo,kedze sa to vola pridavky pre deti pre emigrujucich zamestnancov,to ked je spolu rodina a otec tam pracuje to chapm?,ale nedavami ziadnu logiku preco Nemecko ma poskytovat pridavky na deti rozvedenych rodicov-ja myslim,ze casom sa aj tieto zakony pomenia,aj ked ka a vela dalsich mamiciek sa takemu oeniazu isto tesi,pripadne sa este len tesit budu.
Najlepsie urobis az mas vo svojoim okoli niekoho znameho kto vie po Nemecky,alebo skus cez mail hladaj Famillienkasse-neviem ci som to dobre napisala-v Norinbergu a opytaj sa nech ti daju presne instrukcie