icon

Rodinné prídavky z Nemecka. Ako a kde začať vybavovať?

hanulienka82
26. jan 2013

Viem, že mám nárok na poberanie rodinných prídavkov z Nemecka, ale neviem, kde a čo k tomu vybaviť, prosím poraďte mi a pomôžte mi ušetriť čas. Čo by som mala vedieť a načo sa pripraviť? Aké doklady si mám prichystať? Ďakujem za každú dobru radu

zuzana030
7. máj 2014

@katuska777 ďakujem ti, idem na vec a hneď tam volám, lebo to je des....

janulla999
7. máj 2014

@zuzana030 ahoj, neviem či máš nejaké nové info, môžem ti len povedať, že sme s mužom volali ohľadom kindergeld do Nurnbergu a nebola to žiadna sláva....najprv jeden drzý a arogantný pán, potom sme sa dovolali opäť inej pani ale už iný prístup aj iné informácie...tak sme sa rozhodli, že to dáme asi cez právnika. lebo nechceli dať ani vysvetlenie prečo to tak dlho trvá, ked som volala na upsvar do blavy tak mi jedna mila pani povedala, že sa s mojim pripadom ešte nestretla ale že jedine čo sa zmenilo je to prerozdelenie-takže ja patrím tam kde som ja predtým Nurnberg, to na veci nič nemení, pani dalje spomínala, že najlepšie je tam napísať list a nie volať, pretože naň musia odpovedať a uviesť dôvody a pri tel. hovore povia každý inak-presne tak sa nám aj stalo.
ked sme ale volali ohľadom elterngeld bolo mi čudné, že moje papiere tam majú ale sami nevedeli prečo sa to neposunulo dalej a peniaze ešte nedostávam...tak že len pošlú papiere na podpis a hned nabehnu evriky.
tak zatial len tolko...ak niečo ešte napíšem čo zvestujú... 🙂
informuj či sa dačo vybavilo u vás...
J.

janulla999
7. máj 2014

@beruska2311 pozri vyššie....prepáč nespomenula som ťa v príspevku, ale aspoň v skratke som napísala čo nám povedali ohľadom kindergeld aj elterngeld

vevesh
7. máj 2014

@rikamf rodne cisla v nemecku neexistuju!!!takze uradnicky to urcite nepytali...

rikamf
8. máj 2014

@vevesh dakujem za info a moze sa stat ze nepytali ani rodny list od dietata?

vevesh
8. máj 2014

@rikamf rodny list je podmienka pri akejkolvek ziadosti,co sa deti tyka- ak by pytali rodny list, tak jedine s apostilou a uradne prelozeny

vevesh
8. máj 2014

@rikamf a este ma napadlo - ziadost musis podpisat aj TY, Cize vyzaduju suhlas oboch rodicov,
+tu s uradnikmi v takychto veciach neprides do styku- v nemecku je vsetko papierovou formou (Cize ak nieco Od teba potrebuju, poslu postou a ty im to postou aj spat posielas s prilohami ...)

rikamf
9. máj 2014

@vevesh dakujem a mozem sa este opytat ze v ziadosti uviedol byvali manzel aby mu tie pridavky vyplacali na nemecky ucet a chcela by som napisat ziadost ci by mi to nemohli posielat na moj slovensky ucet ze co vsetko musim obsahovat a ci su potrebne nejake prilohy

vevesh
9. máj 2014

@rikamf samozrejme je mozne posielat na slovensky ucet (ak ti tym vzniknu poplatky, musis ich hradit sama)...
prepac, ze to poviem takto, ale nesedi mi to, ze podal ziadost (pretoze slovakom robia velke opletacky + nikde si nehovorila nic o dokumentoch, kt. je potrebne predlozit - apostilovane a prelozene...)ale mozem sa mylit🙂

ako zacat:
ak ex ziadost podal, odsuhlasia mu to a dostane cislo, pod kt. budu pridavky fungovat (toto cislo je pre teba potrebne, lebo ho musis uvies na akejkolvek komunikacii s uradmi - ak ho nemas, budu to vybavovacky na vysse a na dlho...)
k prvotnej ziadosti o pridavky sa vyzaduje: ziadost + kopia pasu (overena notarom v nemecku-nie vsade), potvrdenie o trvalom pobyte ex v nemecku, kopia jeho poslednej vyplatnej pasky, potvrdenie od UPSVARu, ze pridavky na SK boli zastavene+preklad, rodny list dietata apostilovany a uradne prelozeny, papier od sudu, komu bolo dieta zverene do starostlivosti + apostile+uradny preklad...

ak ziadost bola uz odsuhlasena s cislom konta ex(alebo evidovana ako podana ziadost) - potrebujes cislo pod akym bola podana/odsuhlasena
a na danu pobocku napises klasicky formalny list s odovodnenim, preco si zelas, aby boli peniazky na iny ucet posielane (ako prilohu, dokaz ten papier od sudu, ze dieta je zverene tebe - ak to nebolo pridane v original ziadosti...)

veronikakaisova
19. máj 2014

Ahojte, akurat pracujem na Antrag auf Kindergeld. Ja som pracovala v Nemecku a stale mi bezí zmluva, no po porode som ostala zit na SVK. Napriek tomu ziadam pridavky v Nemecku. Zaskocil ma dotaznik kde musis vyplnit ako vyzera tvoj byt v Nemecku atd. Takze musim zit v Nemecku, alebo mozem Kindergeld poberat napriek tomu ze ostavam na SVK? Kedze byt v Nemecku logicky uz nemam. Co s tym...dakujem

eliss808
30. máj 2014

Dobry ja cakam us 7 mesiacov a stale nic ani na mail mi neodpovedaju nechapem preco a ani sa tam nemozem dovolat neviete nahodov preco?

mirko2011
16. jún 2014

@stellamaris Tak to si napísala dobrú somarinu, švagor robí v Nemecku vyše 2,5 roka a vybavil si to 🙂

miluska254
19. jún 2014

@elok uz mate pridavky vybavene? 00421915466999 alebo hamrak.sn@gmail.com

dkablasova1
22. jún 2014

Ahojte.Mozete mi prosim pomoct.pise sa tu toho vela ale vraj sa nieco menilo,tak ak mi moze niekto pomoct,prosim pomozte.
Manzel pracuje v nemecku 3roky.vzdy od marca do 18.decembra.zvysny cas je na urade prace v nemecku.
V maji 2014 sa nam narodila dcerka.Vraj si musime pridavky na deti aj rodicovsky prispevok vybavit v nemecku.Viete mi niekto pomoct s presnym postupom.PROSIM.
DAKUJEM

evulienka22
4. júl 2014

Dievcence, vcera som tu spoznala slovenku, ktora pred pol rokom porodila babo, a doteraz jej Nemci neudelili rodny list. To ako je mozne??? Ved sme v Eu ked sa tu dieta narodi rodny list musia vydat. V rakusku s tym nie je problem. Viete jej poradit? Dakujem

andi7
7. júl 2014

Dobry večer,ja by som sa chcela spitat to že ja mam papierovačky zasebou v nemecku na decke pridavky už rok a ešte nič som nedostala ani peniaze ani nic.Odomna zobraly uz na slovensku decke pridavky uz rok nedostavam.prosim vas o pomoc.Dakujem.

zriebatko
12. júl 2014

@eliss808
ahoj, po akom dlhom čase od podania žiadosti si dostala registračno číslo? Ja mám žiadosť v norinbergu už od marca a nič, ani sa neozvali či dostali, či á či bé, tobôž žiadne číslo.

sulaiovamaja
13. aug 2014

Dobry den, prosím o radu, manzel pracuje v nemecku, začal vybavovat rodinné prídavky, dali mu doklady na potvrdenie od nášho UPSVaR a tam mi povedali ze mi zrušia aj rodičovský príspevok, je toto normálny postup?Ja aj s detmi nadalej zostávam na Slovensku. Dakujem

mani228
14. aug 2014

@sulaiovamaja ahoj,áno,aj u nás to takto fungovalo. na slovensku mi zrušili,vybavila som v nemecku.našťastie behom asi dvoch mesiacov.

sulaiovamaja
15. aug 2014

@mani228 a co všetko potrebujem na rodičovsky prispevok z nemecka? dakujem

mani228
15. aug 2014

@sulaiovamaja jémine,už si to tak nepamätám,ale tie tlačivá,čo mi dali na upsvar(401,411),som vyplnila.to jedno sa potvrdzuje aj na obecnom,alebo mestskom úrade.potom to ešte na upsvar potvrdili,a potom som to poslala do nemecka.a viem,že my sme to mali celkom rýchlo.aj kindergeld,ten som minulý rok vybavovala,to bolo ťažšie trochu.ale dostali sme 1415eur,bolo na auto 🙂

mani228
15. aug 2014

@mani228 sorry,myslela som,že aj elterngeld som vybavovala 🙂

frantiska1983
15. aug 2014

ahojte baby a zienky, som mamka 2 deti zijuca v Nemecku. Studivala som v Belfaste-v Severnom Irsku, a taktiez som pracovala v Rakusku.Mam na plane Vam urobit video cez "you tube" "Ako vyplnit ziadost o pridavok na dieta /samozrejme nemeckú ziadost/ a taktiez ziadost o rodicovsky prispevok. Bola by som velmi rada ak by ste mi dali zopar myslienok ako by som Vam mohla byt napomocna
moja adressa frantiska1983@hotmail.com

frantiska1983
19. aug 2014

na youtube si mozte pozriet video ako vyplnit ziadost i pridavky na deti alebo ako napisat list aby sa vyjadrili k zaslanej ziadosti: staci ak si do vyhladavaca zadare" ako podat ziadost o pridavky na deti v Nemecku"

frantiska1983
19. aug 2014

@andi7 napis im list o vyjadrenie sa.
Muster najdes na

https://www.youtube.com/watch?v=7R5HYHRBPn4
frantiska1983
19. aug 2014

@evulienka22 ja zijem v nemecku, a mam skoro dvojrocne babo narodene v Nemecku, nech sa na mna obrati mel.neubauer1656@googlemail.com

frantiska1983
19. aug 2014

@andi7 taktiez sa namna mozes obratit na tejto adresse : mel.neubauer1656@googlemail.com

frantiska1983
19. aug 2014

Ahojte zienky a oteckovia, napiste mi temu s akou problematikou co sa tyka rodinnych pridavok alebo o rodicovsky prispevok sa mam zaoberat, a urobim vam na tuto temu video na youtube, kde sa vsetky potrebne informacie dozviete......

https://www.youtube.com/watch?v=7R5HYHRBPn4
lenkamartan
28. aug 2014

Ahojte, aj ja mám menší problém s prídavkami. Moja mama žije a pracuje v nemecku 2 roky, medzitým ja žijem na slovensku sama, nedávno sme predali byt a s mamou nemáme na slovensku rovnaké trvalé bydlisko. Teraz mi mama dala vedieť, že ma potrebuje prihlásiť v nemecku, len sa bojím či s tým nebudem mať potom problémy, lebo chodím ešte do školy.