Rodinné prídavky z Nemecka. Ako a kde začať vybavovať?
Viem, že mám nárok na poberanie rodinných prídavkov z Nemecka, ale neviem, kde a čo k tomu vybaviť, prosím poraďte mi a pomôžte mi ušetriť čas. Čo by som mala vedieť a načo sa pripraviť? Aké doklady si mám prichystať? Ďakujem za každú dobru radu
@tetasofia nie Antrag auf Kindergeld, a ako som ti spomenuka, vybav mu niekde "anmeldung mit Hauptwohnsitz" cez nejaky portal za nejaku penaznu odmenu 😉 a bude to vyriesene
@tetasofia povinnosti mu z toho nevyplyvaju, ale dolezite je !!!! aby pri vypisani na zaevidovanie beim ausfüllen: co za vieru( katolicku, evanjelicku,...) nech uda : KEINE: inac bude musiet platit "kostolnu dan
je tu niekto z okolia Elterlein?? Potrebujem zameldovat muzicka.....samozrejme ze nie zadarmo 😉
Sluzbicku za sluzbicku......dakujem.....
Odpovede prosim piste na * @tetasofia *
Dakujem mnohokrat
chce si niekto privyrobit zopar Eur navyse...za Anmeldung mit Hauptwohnsitz...som ochotna si zaplatit...nalepsie z okolia Elterlein-u...peniazky na ruku pri /po podpise... odpovede prosim @tetasofia
@benyse Ahoj.potrebujem surne radu.som rozvedena Mam noveho priatela a spolocneho syna ktory ma dva roky.v marci mi vzali rodicovsky prispevok.priatel pracuje v nemecku na urade mi povedali ze rodicovsky si ma priatel vybavit tam.ale co ja viem zevraj rodicovsky prispevok sa v nemecku vyplaca len do 14mesiaca veku dietata.co mame robit.
@aduso ahoj! Presne tak, rodicovsky prispevok sa vyplaca len do 14 mesiacov a to tiez len v tom pripade, ak obaja rodicia idu na rodicovsu dovolenku (napr. matka 12 mesiacov a otec 2 mesiace...)Jedine, co mozete vybavit, su detske pridavky - Kindergeld. K hocijakym inym davkam musi byt aj syn prihlaseny v Nemecku - OKREM Kindergeldu. Na ten ma narok z toho dovodu, ze jeho otec pracuje v Nemecku. Takze poziadajte si o Kindergeld, pripravte sa na siahodlhe cakanie. Ak na Slovensku poberas detske pridavky, tak vam bude vyplatena alikvotna ciastka.
Tak nechapem preco mi rodicovsky prispevok na slovensku vzali a nevyplacaju.ved od marca ich nemam.preco pani na urade davok mi to zastavila.rodinne pridavky uz mame vybavene.mne ide o ten rodicovsky...ved to je dost vysoka suma 203eur.a od marca do teraz to je osem mesaiacov.stat mi dlzy uz 1600eur.
@aduso jedna pani povedala, a druha nevedela...... takto to funguje na Sk. PROTI KAUDEMU ROZHODNUTIU TREBA PODAT ODVOLANIE V LEHOTE! to je jedno kde ci na Slovensku ci v Zahranici
Kedze na odvolanie je neskoro, podaj si ziadost na SR na novo a poziadaj spätne/ ak sa da/
Ale ona pochybila...nezistila alebo nevedela ze v nemecku to je takto.tak preco ja sa Mam doprosovat a davat ziadost o znovavyplacanie rodicaku na slovensku?jednoducho mi povedala ze taky je zakon...
@aduso...ze "preco sa mas doprosovat a davat ziadost o znovavyplacanie"........no ked uz TY nevies ze preco...ked ti peniaze niesu dostatocnym "dovodom".....tak sa na to VYKASLI!!
Ahojte babule chcela by som sa spytat ci nemate niektora skusenost manzel prestal pracovat v nemecku ma odrobeny necely rok a stale nam vyplacaju rodinne z nemecka ci mame narok dalej poberat peniazky alebo to mame vratit...
@frantiska1983 ahoj.s tou páni sa proste nedá.bola som opäť za ňou a jasne mi povedala pokiaľ jej nedonesiem dáke potvrdenie z nemecka ze nemáme tam nárok na rodicovsky tak mi ho na slovensku nepustia a nebudú vyplacat.
@aduso tak ti odporucam napisat v Nemecku prislusnemu uradu o vystavenie rozhodnutia. ak neviete po nemecky, napis mi do osobnej posty tvoje telefonne cislo( ak mas whatsapp), alebo skype meno, a mozem ti s tym podanim listu pomoct
@frantiska1983 si zlata abudem moć vdacna.nie nevieme po německý priatel vie len základ.na skype som Zaneta zelezkova.
@aduso ahoj,... prihlas sa na skype a prijmi moje priatelstvo
@frantiska1983 ahoj.priateľovi som to vravela a povedal mi ze jeho účtovníčka mu písala daky list na ten úrad minulý týždeň v piatok.este cakame na rodinné prídavky tam už je vsetko cakame len na rozhodnutie.ty náhodou nevies kolkateho deň v mesiaci vyplácajú rodinné....ze kolkayeho mam pozeravat na ucet.
rodinne vyplacaju podla "prveho cisla" pod ktorym si vedena na Familienkasse... respektive pokdla Kindergeld Nummer: vyplacanie podla cisiel je k stanovenemu datumu v mesiaci
@frantiska1983 dakujem moc ....nevies náhodou ci na rodinných prídavkoch na tom úrade vedia aj po slovensky?ale asi nevedia si myslim.bo by som chcela telefonicky zistiť ako je na tom naša žiadosť a ci uz to spracovali...
@aduso ..nie nevedia.
-poziadaj o to pisomne.
tuna mas link na "vzor" ako takyto list napisat
@frantiska1983 Dakujeeeeem.......
@frantiska1983 ahoj.prosim ta nevies mi este poradiť s priateľom spolu žijeme vjednej domácnosti ale ja mam z bývalého manželstva este dcéru osem rocnu.môže si priateľ aj na ňu žiadať rodinné prídavky keď sa o ňu stará ale ju nemá osvojenu...?
@aduso nie nemoze... na to je potrebne sudne pravoplatne rozhodnutie sudu o osvojeni..
@frantiska1983 ty bývaš v nemecku?
samozrejme 🙂)
@aduso samozrejme, ze ano....uz rooooooky rokúce.
Presla som Rakusko dlhe roky, rok v Severnom Irsku a nakoniec som kvoli snubencovi sa prestahovala do Nemecka, kde uz mane aj 2-rocneho synceka. 🙂
@aduso prave preto, som ti povedala, pridaj si ma na skype, a na ten urad som tam mohla aj JA ZAVOLAT v tvojom mene,,, a za tri dni by si mala Odpoved v schranke,,, ale ak nechces,.... sama si si na vine, ze neprijimas POMOC.
@frantiska1983 nevedela som myslela som ze si na slovensku preto som sa spýtala ci si v nemecku....strasne mi to je blbě ze sa ani nepozname a by som ta o to ziadala...chcela som musim sa priznať sa ta to spytat ci by si nebola ochotná mi tam zavolať a opýtať sa na to...
na to potrebujem kontakt NAJPRV S TEBOU CEZ SKYPE....
Ahojte.Možete mi,prosím poradit?
Sme asi mesiac v DE.
Automaticky nám dajú 4danovu triedu,budeme si ale žiadat o tretiu.
Ja som doma,máme dve deti,9 a 5rokov.manžel pracujuci.
Chcem sa spýtat ako je to s prídavkami na deti.Stále nechápem či sumu 180eur za dieta odstanem zľavu,alebo či sa tieto peniaze pripočítavaju k platu manžela(rozumej:180euro bude úlava na dani?).
dakujem velmi pekne 😉

@frantiska1983 díky, toto som aj ja našla, preto mám z toho guláš, čo mi hovorila pani 😒 Prosím ťa, nech sa zaeviduje na matrike znamená, že sa môže, aj keď nemá to bývanie? A vyplývajú mu z toho nejaké povinnosti?