Rodinné prídavky z Nemecka. Ako a kde začať vybavovať?
Viem, že mám nárok na poberanie rodinných prídavkov z Nemecka, ale neviem, kde a čo k tomu vybaviť, prosím poraďte mi a pomôžte mi ušetriť čas. Čo by som mala vedieť a načo sa pripraviť? Aké doklady si mám prichystať? Ďakujem za každú dobru radu
@wilagrande Ale veď áno - ale po množstve vybavovačiek a dokladania všelijakých potvrdení a papierov o tom, že žijeme spolu a vychovávame deti spolu - čo u nich nie je pravda!
@schneeeflocke Prepáč za úprimnosť, ale ty máš koľko rokov? Si nesvojprávna? Toto naozaj nemyslíš vážne?! Ako ťa niekto môže prinútiť aby si si ho vzala ak s ním nežiješ a ani nechceš? Sa vykašli na neho....Ak si chce prilepšiť, tak nech si zarobí a pošli ho do pr..le.......A ak chce RP z DE tak jedine tak ako som ti písala - nič by som mu nepodpísala a ani neumožnila vybaviť ak je to taký chrapúň - jedine, že by tie prídavky chodili tebe na účet - nech sa dá vypchať.
@evittam ale on ked tam pracuje a spolu neziju ani by to nevybavil ani by to jemu nedali...o tie pridavky musi poziadat sama nech zbehne na UPSVR a tam jej s tym pomozu on s tym nema absolutne nic len jedine to ze musi mat jeho danove cislo aby vedeli ci odvadza dane nemecku
@wilagrande No veď áno - ale ak majú taký vzťah ako majú a on chce tie peniaze, tak jej asi ťažko dá k dispozícii to čo potrebuje.....ale to je už ich vec. Ja som len napísala fakty a vlastné skúsenosti. Viac sa tu nemienim doťahovať. A príde mi to celé "pekne na hlavu" - hlavne s tým sobášom a podobne.....
@wilagrande A jej otázka znela či je možné aby otec dieťaťa, s ktorým nie je zosobášená a ani spolu nežijú a ani sa o dieťa nestará dostával RP z DE - a na to som už odpovedala.
Jaaaj žienky nevadte sa tu prosím kvôli mne. Povedal mi že mi nebude dávať na malu lebo keď bude slobodný bude mať platiť mesacne veľké peniaze a že takto nic nezarobí!!!!! Ja som povedala že si ho nezoberiem pretoze mam svoj zivot. Súdne porieseni nie sme takze asi to budem musieť začať riešiť. tak sa výživné vyrata z platu a basta.
@schneeeflocke Veď ja sa nehádam 😉 . Len som napísala fakty a skúsenosti - ale to sa už opakujem. Presne sprav ako píšeš. Nedaj sa zastrašiť..... 😉 Ako to je čo za magora - keď sa má starať o rodinu tak to nie ale ak má mať výhody tak už by sa aj ženil kvôli tomu?!!!!
Áno musiiim! Najhoršie je na tom ze aj jeho mama mi povedala že čo je na tom keď sa vezmeme že aj iní sa berú kvôli pracovnému povoleniu atd. Ze treba pozerať na malu. A kde ja mám záruku že mi bude platit čo maaaa! Keď je aky je. Chapes to!
@schneeeflocke Nie nechápem. A už vôbec, že sa s takým človekom vôbec o niečom takom bavíš....Nebudeš platiť - v poriadku, pôjdeme na súd. A ty si zariaď život podľa seba a nájdi si inú trúbu, ktorá si ťa vezme kvôli niečomu takému....
Tak tak. Dakujeeeem
schneeeflocke V Nemecku je viac Steuerklassen (danovych pasiem)
1 - slobodni - najhorsia (priklad vsetky strhnute odvody a dane predstavuju skoro 40%)
pre zobratych prichadza do uvaha kombinacia 3-5 alebo 4-4
4-4 - lepsie dane ako v 1cke, obaja platia rovnake dane, voli sa tam, kde zarabaju obaja priblizne rovnako, nie je nad cim spekulovat
3-5 znamena ze jeden si vyberie vyrazne vyssiu dan v % (zvycajne ten kto zaraba menej alebo nerobi vobec) a ten, co zaraba viac, si vyberie nizsiu dan. Ako par je to pre nich vyhodnejsie (priklad vsetky strhnute odvody a dane 30-35%)
U lepsie zarabajuceho (priklad 4 tis eur brutto) moze byt rozdiel prechodu z 1 do 3 okolo 250-300 eur mesacne viac
Dieta vo vacsine pripadov nema vplyv na dane, na ne dostanes Kindergeld. Su urcite speci veci ako nezamestnany,... kde maju deti vplyv ale bezne nie.
Baby poradte mi,manzel mi doniesol papiere z familienkasse,Antrag auf kindergeld viem co je,ale co je
1. Anlage Kind zum Antrag auf Kindergeld vom....
2. Anlage Ausland zum Antrag auf deutsches Kindergeld vom....
3. Familienstandsbescheinigung.
neviete mi poradit,ci by som niekde nasla postup ako to vypnit...
@pusa1806 Neviem, ci dieta ma nejake id, manzel musi mat steuer ID a to dostane, ak tam pracuje a plati dane.
Proste klasicky nabehnut s sobasnym listom, rodnymi listami (oficialne prelozene prekladatelom) + potvrdenie o skole, materskej skole (kopia + preklad), Kindergeldantrag, E411 a poziadat o Kindergeld. a dostanete rozdiel medzi sk pridavkami (neviem okolo 20 eur ?) a nemeckymi pridavkami 190 eur.
@pusa1806 Partner začal pracovať v DE v apríli , v októbri sa začali vybavovať prídavky, cca v máji si pýtali doložiť potvrdenie, že žijeme spolu v jednej domácnosti a staráme sa o naše deti, nakoľko nie sme manželia, v júni chceli ešte doložiť daňové priznanie - ale to ešte nemá, tak sme doložili faktúry-že má ekonomickú činnosť v DE, už sa platil aj prvý preddavok na dane (myslíme si, že hlavne na to čakali) no a v polovici júla prišli spätne všetky peniaze.
Ahojte, tak ako tu citam tak aj bez steur ID deti ste rodinne pridavky vybavili? Lebo mna tiez ziadaju tie cisla a my ich vlastne nemame, a tych papieroch co mi poslali pisu, ze ak nemame to Id deti tak nemame narok na pridavky....Dakujem
baby,ktoré body v E411 vypisujem Ja?
Baby ktoré body vo formulári E411 vypisujeme my? viem ze bod 1,2,3,
a 4 a 5 kto vypisuje?
budem rada,ak mi niekto poradí...

@evittam ale ty si jej napisala nie nedostanete pridavky...a ked so citala vyssie mala si ich schvalene aj ti nabehli na ucet