icon

Rodinné prídavky z Nemecka. Ako a kde začať vybavovať?

hanulienka82
26. jan 2013

Viem, že mám nárok na poberanie rodinných prídavkov z Nemecka, ale neviem, kde a čo k tomu vybaviť, prosím poraďte mi a pomôžte mi ušetriť čas. Čo by som mala vedieť a načo sa pripraviť? Aké doklady si mám prichystať? Ďakujem za každú dobru radu

luba28
4. apr 2018

@bialica preco bolo zamietnute??

maladiva123
4. apr 2018

@bialica Dobrý deň, prosím, ozvite sa mi na email maladiva@seznam.cz. Pošlite rovno kopiu rozhodnutia o zamietnutí.

bialica
4. apr 2018

@maladiva123 bohužiaľ všetky papiere mám vo firme, ktorá to rieši....
@luba28 dôvod zamietnutia bol, že otec dieťaťa nežije v jednej domácnosti s dieťaťom, sme totiž rozvedení, ale okrem toho tam bolo toho viac, zamestnávateľ nebol ochotný spolupracovať, nepotvrdil bývalému manželovi pobyt v DE, nedodal steuer číslo a pod, tak to zrejme takto zaobalilo. Zacali posudzovať môj nárok...ktory tiež zamietli. Ale ide o to, že peniaze prišli, len neviem, či zareagovali na odvolanie... Či len dlhšie trvá pošte, kým príde odpoveď na odvolanie... Len ma zaujíma, či sa to stáva, že peniaze sú skôr ako papiere

maladiva123
25. máj 2018

@hanulienka82 Dobrý deň, ak chcete, napíšte mi na email maladiva@seznam.cz, určite Vám poradím.

maladiva123
25. máj 2018

@bialica
@bialica ja tomu nerozumiem, peniaze prišli a pritom píšete, že nárok zamietli.... to že otec nežije v jednej domácnosti s dieťaťom nie je vždy dovod na zamietnutie... doležité sú okolnosti....

malinovka333
25. máj 2018

@bialica ako mohli prist peniaze ked to zamietli?

luba28
13. jún 2018

@maladiva123 nevies poradit??.. pridavky vyplatili spätne az do januara 2018 ,prisli pred mesiacom...tento mesiac nic a ani zvysne 3 ....

maladiva123
13. jún 2018

@luba28 je treba doložiť, že sa nič nezmenilo. Budete to mať zatiaľ pozastavené.

0silvia0
13. jún 2018

@luba28 neprišiel vám papier, v ktorom ste mali doplniť zmeny ako píše @maladiva123 ? Nám tiež pozastavili, ale po doposlaní vyplneného tlačiva sa to dalo do poriadku

luba28
13. jún 2018

@maladiva123
@0silvia0 nic nam neprislo...ani rozhodnutie o vyplateni...iba agenture doslo rozhodnutie o vyplateni ....to je na nervy toto....od roku 2016 sa s nimi dotahujeme ,dokladame vsetko co chcu a zas nieco ....

luba28
13. jún 2018

@0silvia0 to tlacivo ako dlho kym pride??

0silvia0
13. jún 2018

@luba28 neviem akú majú frekvenciu posielania tlačiva, ale my sme ho zatiaľ vypĺňali asi 2x a to tam manžel pracuje cca 4 roky. Jednoducho ho pošlú na adresu a žiadajú vyplniť. Inak u nás je vyplácanie prídavkov od začiatku úplne bezproblémové. Hneď na začiatku sme poslali čo bolo treba a nie je problém.

stevo0000
31. júl 2018

Zdravím, vedel by mi niekto poradiť pri vybavovaní Kindergeld z Nemecka s formulárom KG16?
prišiel mi papier že potrebujem:
- Erklärung uber die Behandlung als unbeschränkt einkommensteuerpflichtig fur 2016, 2017, 2018
- Bescheinigung des Finanzamtes uber die Behandlung als unbeschränkt einkommensteuerpflichtig fur 2016, 2017, 2018

má s tým niekto skúsenosti? VĎaka 🙂

luba28
31. júl 2018

@stevo0000 to su doklady o danovom priznani,ci??...

stevo0000
1. aug 2018

@luba28 sak to keby sme, ..... :(

luba28
1. aug 2018

@stevo0000 skus si zavolat do tj legal agentury....oni poradia urcite ze co s tym ...

stevo0000
1. aug 2018

volali sme rovno na familienkasse a tam povedali že prvý papier treba vyplniť žiadateľom a druhý musíme poslať na finanzamt a oni to musia vyplniť

maladiva123
12. aug 2018

Musíte mať buď od Finanzamtu potvrdenie, alebo niekedy ho stačí aj nahradiť daňovým výmerom (Bescheinigung
@stevo0000 Musíte mať buď od Finanzamtu potvrdenie, alebo niekedy ho stačí aj nahradiť daňovým výmerom (Steuerbescheid). Ak máte problém a potrebujete poradiť ozvite sa....

zdenka3112
Autor odpoveď zmazal
zuzkahalbava
11. sep 2019

Dobrý deň chcela som sa spýtať manžel pracuje od minulého roka v nemeckú v marci sme posielali papiere na rodinné prídavky do dnes manželovi ešte nič domov neprišlo žiadne vyjadrenie,,, viete my poradiť.... Papiere nám robil jeden pán co sa tomu venuje roky... Ďakujem za info

luba28
11. sep 2019

@zuzkahalbava my sme cakali 9 mesiacov

modrafarba
11. sep 2019

Mne zamietli kg z Nemecka lebo som s dieťaťom na Slovensku a raz že som raz nie unbeschränkt steuerpflichtig

zuzkahalbava
11. sep 2019

@luba28 ďakujem,,, to si mala už podľa toho nového l, ebo ze do pol roka musia vybaviť papiere tak som z toho debil....

luba28
11. sep 2019

@zuzkahalbava nie,,,nam vyplatili este spätne za 2 roky,,,,do 6 mesiacov spätne ich dostanes len,,cize ty mozes podat aj o 3 roky,ale spätne dostanes len za 6 mesiacov...nie ako bolo donedavna

zuzkahalbava
11. sep 2019

@luba28 jasne dakujem ta info...

zuzkahalbava
12. sep 2019

@luba28 akú dlhú dobu majú na vyjadrenie sa ohľadom podaných papierov?

luba28
12. sep 2019

@zuzkahalbava 6- 18 mesiacov

zuzkahalbava
12. sep 2019

@luba28 ďakujem to ostávalo podľa starého alebo sa doba zmenila?

yanni
12. sep 2019

@zuzkahalbava nic sa nez,enilo. Ty si to mylis. Co sa zmenilo, to je tych 6 mesiacov. ALe to nie je ako ty pises, ze ONI maju na vybavenie 6 mesiacov. To sa tyka ziadatela. Ziadatel moze vymahat KG spätne len 6 mesiacov. Podla stareho zakona to boli 4 roky. Urad nema zo zakona lehotu ako dlho mozu nieco "nechat lezat". Tu sa jedna o medzistatne veci a tie trvaju dlho, kedze prvotne si vyriesia vlastnych ludi, cize rodiny, co v DE ziju. My zijeme v DE a od podania ziadosti po prichod Bescheidu a penazi na konte prebehlo nieco vyse tyzdna. Dieta sa mi anrodilo koncom decembra 2018.

zuzkahalbava
12. sep 2019

@yanni práveže neviem preto som sa pýtala lebo som to nikdy nevybavovala.. Tak neviem ako to funguje keď každy inak povie.. Napíše a potom som z toho Maďar....