Škôlka a predĺžená rodičovská dovolenka
ahojte,
chcem poprosit o radu,ci mate skusenost s predlzenou materskou s poberaním rodicovskeho prispevku, a chodením dietata do skolky??? je nieco take mozne??? moze matka pracovat alebo ake su pravidla???? dakujem
@nika83k podla toho co mi povedali na UPSVaR tak v pripade, ze si na predlzenej rodicovskej dovolenke z Tvojho rozhodnutia (neplatena, si doma zadarmo, iba za odovody) - teda nie zo zdravotnych dovodov t.j.nemas schvalenu predlzenu RD posudkovym lekarom, dieta moze predskolske zariadenie navstevovat najviac v rozsahu 4 hod. denne. V pripade ak si na predlzenej rodicovskej dovolenke zo zdravotnych dovodov (platena RD) a mas rozhodnutie od posudkoveho lekara z UPSVaR moze dieta riadne navstevovat predskolske zariadenie na cely den a Ty mozes normalne pracovat.
dobry den,ja mam predlzenu matersku do 6 rokov kvoli nepriazdnivemu stavu,cize poberam rodic.prispevok.chcem sa opytat ci mozem dat dieta do skolky len na 4 hodiny alebo na cely den.lebo ma v tom troska chaoz.dakujem.
ja stale nechapem pokial ma dieta dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav ako je mozne ze moze chodit do skolky 8h denne a maminka si veselo pracuje a este dostava rodicak,vsak ten rodicak je nato ze ked do prace nbemoze lebo dieta je chore nie????nie je to tak trosku zneuzivanie?
@maminka412 mozes na 8h
Baby, práve som volala s pani zo sociálnej poisťovni a ona mi potvrdila, že ak ste na neplatenej rodičovskej dovolenke tak môže dieťatko chodiť na 8 hodín do škôlky 🙂 Čo sa týka práce tak z hľadiska soc. poisťovne môže matka aj pracovať ale vtedy sa treba odhlásiť zo soc.poisťovne lebo vtedy platí soc.odvody zamestnávateľ.
@kiwi82 ano pre socialnu poistovnu to plati tak ale pre zdravotnu nie ... takze si zajdi tam a zistis ze ked chces aby stat za teba platil zdravotne poistenie moze tvoje dieta chodit do skolky len na 4 hodiny.... /toto plati ak si na neplatenej predlzenej dovolenke/
inak si musis platit zdravotne poistenie /nieco nad 50 EUR mesacne/ sama
@maznacik007 ano, maš pravdu, volala som tam, takže z ich hľadiska len na 4 hodiny. dakujem
ahojte chcem sa spytat ze som pocula ze sa da predlzit rodicovsku dovolenku do 5rokov platenu a ze dieta nemusi mat ziadnu diagnozu ze od lekara netreba papier?som slobodna matka a ze my sa da platenu dovolenku predlzit?vie my niekto poradit vopred dakujem
@margi2 nie to sa neda .. mylne ta informovali 😉
dakujem
Mamičky aha - kuk na S DEŤMI DO MESTA : https://www.facebook.com/pages/S-DEŤMI-do-mesta...
Dievcata, neviem, ci sem pisem spravne, ale nikde som to nenasla...Tie, ktorym schvalili predlzenu rodicovsku dovolenku zo zdravotnych dovodov, k akemu datumu vam to schvalili? K datumu, ked ste podali ziadost alebo k datumu, ked to dostal do ruky posudkovy lekar alebo k dovrseniu troch rokov (myslim ale pripad, ak ste si davali ziadost skor, pred dovrsenim 3 rokov, aby ste vedeli dat napr. zamestnavatelovi vediet, ci nastupite do prace). Vdaka! Mam dojem, ze v kazdom meste su ine pravidla...
@zuzkagu Dobrý deň ja som sa vás chcela spýtat nám teraz prišli výsledky a nesmie kravské mlieko a nič s mliečnych výrobkou ja som to vedela už skor ale az teraz to máme potvrdené mám teda aj ja nárok na predlženie rodičovského príspevku plateného ? a ešte sme sledovaný na nefrologii kardiologii ale tam to je ozaj len na sledovaní niako sa nelieči a potom na urologii teraz ho čaká aj operácia A ak mám nárok mohla by som sa vás opýtat aké papiere potrebujem a kde o to mám požiadat dakujem velmi pekne za odpoved
Ahojte maminy, prosim vas viete mi poradit. Mam 3 rocne dvojicky, ktore nastupili do skolky, ale kvoli castym chorobam a odporucaniu lekarov by som si chcela poziadat o predlzenie materskej resp. rodicovskej dovolenky. Ja ale pracujem a chcem aj ostat pracovat, doma by boli s opatrovatelkou. Mala by som narok na poberanie prispevku aj ked som zamestnana? Dakujem pekne
@1nika170 treba mat potvrdenie od odborneho lekara tj kto vam stanovil alergiu na kravske mlieko, tj alergologička alebo na gastroenterologii, ja mam napr. od alergologičky napisne v papieri že neodporuča matersku školku kôli stravovaniu kedže mi mame toho viacej od laktozovej into. cez potravinove alergie až po histamin. intoleranciu a kedže tomaško sa mi nemôže v školke stravovat tak ho beriem pred obedom domov.
no a vlastne s týmto papierom od odborneho lekara + žiadosť z uradu prace treba podať na úrade prace a čakt na vyjadrenie ich posudkoveho lekara.
Ahojte, mozete mi, prosim, poradit? Ak tomu dobre rozumiem, po 3.roku dietata je mozne poziadat bud o platenu predlzenu RD (zo zdravotnych dovodov) alebo o neplatenu, vtedy stat plati zdravotne poistenie (pripadne este aj nieco ine?). Mozem o predlzenu RD poziadat, aj ked sme poslednych 2.5 roka nezili na SR a neplatili ziadne poistenie? Mladsi syn mal nedavno 4 roky, v zahranici (DE) som nepoberala ziadny prispevok, len pridavky na deti (ale tie boli vlastne na manzela). Pred par tyzdnami som sa s detmi vratila na SR, zamestnana nie som, syn je zdravotne vporiadku, ale ma iste problemy (naruseny vyvin reci, tzv vyvinova dysfazia + dyspraxia, ale ktovie, ci sa to este neposunie smerom k autizmu). Je mozne, aby som poziadala o predlzenu RD neplatenu? A neskor pripadne o platenu RD (neviem, ci s jeho diagnozou mozem)? A ak mozem, kde to mam nahlasit?
baby neviete ci sa neaky zakon nezmenil ohladom predlzenej platenej rod.jedna moja znama mi tvrdi ze cez tyzden bola v UPSVR a tam jej trdili ze nemozu uz deti chodit na cely den do skolky iba na4hod.pri platenej rod.
hmm?
@zuzkagu Dakujem ti za odpoved Pre ujasnenie Najskor si mám od lekára dat napísat že nemože íst do školky lebo sa tam nemože stravovat a potom íst na úrad vypísat žiadost a na úrade odovzdat? A kde presne si mám pýtat to potvrdenie ?
A ešte sa chcem opýtat že ak mi potvrdia tú platenú RD aj tak ho možem dat do školky a pred obedom ho vyzdvyhnút ?
@1nika170 ako som pisala najprv treba mat potvrdenie od odborneho lekara o zdravotnom stave, potom treba si ist vypýtat na urad prace žiadosť o predlženie RD, treba to vypisat, dat vypisat aj pediatričke kde aj ona dava potvrdenie resp. pečiatku a potom to zaniesť opäť na urad prace, mesiac sa čaka na odpoved. a ked ti pride kladna odpoved s datum od kedy ste na predlženej RD treba ist na zdravotnu poistovnu nahlasit sa že sa starate o dieta
Na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov- platenej, moze ist dieta do skolky na 4 hodiny, nie viac, tak to bolo aj predtym aj teraz.

Ahojte maminy,ako to tu tak studujem som z toho jelen 😨 Som na neplatenej rodicovskej ,dcera chodila do skolky minuly rok len na 4 hodky,lebo mi to takto odobrili na zdravotnej,ze len na 4 hod.moze chodit.Teraz citam prispevok vyssie a ze moze ist dieta na 8 hodin...Kedze o tyzden zacina skolka,tak ma teda zaujima ci taketo deti mozu ist len na tie 4 h.alebo normalne na 8 h..Dakujem 😉