icon

Škrty rodičovských prídavkov

16. apr 2025

Rodiny s deťmi čaká ďalšie peklo, vláda sa chystá drasticky zoškrtať rodičom rodinné prídavky!

❗️Vládna koalícia a minister Kamenický sa snažia utajiť, ako a na kom plánujú šetriť pri treťom konsolidačnom balíčku. Máme však k dispozícii dokumenty ministerstva financií, kde minister Kamenický navrhuje 3 alternatívy ako výrazne zoškrtať, či rovno zobrať rodinné prídavky rodičom. Rodinám už zobrali daňový bonus, teraz plánujú siahnuť aj na rodinné prídavky, a to takým drastickým spôsobom, aký nemá obdobu!

❗️V prvom prípade chcú znížiť rodinné prídavky na polovicu, zo 60 na 30 eur pre všetky rodiny, s výnimkou rodín v hmotnej núdzi. Pri takejto alternatíve vláda oberie rodiny až o 405 miliónov každý rok!

❗️Druhá alternatíva ráta s rovnakým znížením rodinných prídavkov na polovicu, ale zoberú ich všetkým rodinám okrem rodín v hmotnej núdzi, rodín s troma a viac deťmi, prípdne osamelým rodičom. Takto plánujú zobrať rodinám 372 miliónov!

❗️Pri poslednej alternatíve chcú rodinné prídavky úplne zrušiť pre pre všetky deti, ktoré dosiahli 18 rokov. Rodičia namiesto 60 eur, ktoré teraz môžu poberať až do 25. roku života dieťaťa ak navštevuje strednú alebo vysokú školu, dostanú 0 eur!

❌️Ficovej vláde nestačilo, že v druhej vlne konsolidácie už okradli rodičov a znížili im daňový bonus, dokonca rodičom 18-ročných detí ho vzali úplne. Teraz im chcú siahnuť aj na rodinné prídavky. Prečo chcú brať práve pracujúcim rodičom, ktorý sa svojimi daňami skladajú na dvojnásobné platy ministrov, ich luxusné limuzíny a na doživotné renty?

❌️Táto vládna koalícia považuje za najväčšieho nepriateľa práve rodinu, kde rodičia tvrdo pracujú, vychovávajú deti, platia dane a očakávajú od štátu aspoň trochu vďaky. Deti sú budúcnosťou krajiny. Počet narodených detí za minulý rok klesol na najnižšiu úroveň za posledných 100 rokov. Ak to takto pôjde ďalej, nebude tu nik, kto bude pracovať na dôchodky!

Strana
z3
petamich
16. apr 2025

@kavasmliekom no ved nemam 🙂 preto ma to serie (s prepacenim), nie preto, ze moja existencia zavisi na 60€ mesacne ale preto, ze len dane odvadzam a nic - infrastruktura sa nebuduje, skolstvo v dezolatnom stave, zdravotnictvo tiez a mozem pokracovat...pravdu mas

petamich
16. apr 2025

@lenkasarka presne si to napisala, co ma hneva :( asi sa chapeme, to nie je, ze potrebujem alebo zavidim alebo nedoprajem, len teda nejako nevidim, kam tie moje dane idu a vlastne sa mi v ziadnej forme nevracaju

lilope
16. apr 2025

Keď to tvrdí Remišová, tak to bude zaručená pravda. 👍
Minister to dementoval, takže autor príspevku šíri nepravdivú informáciu, ktorej sa tu prispievatelia, neschopní používať googlu, vždy radi veselo chytia. 👏

lenkasarka
16. apr 2025

@lilope takze všetci klamu ? Len minister nie?

zuzinabila
16. apr 2025

@zalka jj ,Romovia vseobecne nie su volicmi Smeru. Ja som praveze niekedy soknuta kto v mojom okoli je volic Smeru, niekedy sa mi potvrdzuje ze byt vzdelany neznamena byt mudry🙂

kvietok1233
16. apr 2025

V tomto štáte sa neoplatí žiť slušne, štát nás za to len trestá. Treba dať výpoveď, postaviť si dom kde sa nám zapáči a cucat peniaze. Nie žeby potrestali tých, čo do štátu nič neprinášajú len berú, oni opačne. Chodíš do roboty? Potrestame ta! Nech majú aj rómovia, ale takí, čo slušne pracujú. Ostatnych dotovať netreba!

lilope
16. apr 2025

@lenkasarka Remišová, Matovič, to sú klamári non plus ultra. Minister, ktorý o týchto veciach rozhoduje, má snáď väčšie slovo, či väčšie slovo majú títo ukričanci? Mňa len prekvapuje koľko ľudí verí politikom bez toho, aby si overili informácie, ktoré stačí len vygoogliť. Netýka sa to len tejto témy, všeobecne je to hrôza, hlavne, že na internete trávia hodiny a hodiny času, ale nevedia ho správne využiť.

zuzinabila
16. apr 2025

@lilope mna zas prekvapuje tvoja naivita

lilope
16. apr 2025

@zuzinabila moja naivita? Naivní sú tí, ktorí veria už spomínaným osobám, ktoré už dokázali, že sú okrem klamárov navyše totálne nekompetentní.

viestta
16. apr 2025

@lenkasarka TEN minister nie je politik, to len ti ostatni politici klamu. Ale ked klamu politici, vsetci, tak klame aj nas laskavy, starostlivy a dobrotivy sudruh uz stvrty krat premier. Klame aj Cicero z Revudćej, klame aj Matusko Nastrel Vlasok, klame Martinka z Kitsse, slovutny pan Jamkaty z Grassalkovicovho palaca... Nevymenovala som vsetkych, ale ked vsetci politici, tak vsetci. Vsak @lilope ?
Len tak mimochodom, pan pravdovravny minister teraz moze napisat hocico, o statnom rozpocte rozhoduje ten sympos financminister, a ked ten neda šušune, tak sa pan Tomas postavit aj na hlavu, spravi sa tak ako poslanci odhlasuju. A o statnom rozpocte a aj o zakonoch rozhoduju poslanci, pan minister ich moze len predkladat na prerokovanie. A kedze mame este v cerstvej pamati ako koalicia kupci s hlasmi a funkciami, ked pride na lamanie chleba mozno ani Tomas uz nebude mat o com rozhodovat, lebo bude vymeneny za poslusnejsieho. Takze ty sa rychlo preber zo svojej naivity, lebo ako klasik napisal "Hin sa ukaze"

lenkasarka
16. apr 2025

@lilope áno pravda ,slovo ministra toho ministra má takú váhu ako slovo ministra športu,ministerky kultúry atd a v neposlednom rade slovo premiéra. Ale vidím,že my dve sa nezhodneme v názoroch a preto nebudem mrhať časom.

gov
Odpoveď bola odstránená
gov
Odpoveď bola odstránená
gov
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
16. apr 2025

@gov aj svojej starej mame,dedovi,otcovi či mame vravíš dúfam že nepodochnete? Toto už je naozaj cez čiaru

gov
Odpoveď bola odstránená
lenkasarka
16. apr 2025

@gov tvoj druhý koment nespochybňujem ja som sa pýtala na úplne niečo iné. Ľudia nedochnu,zomierajú.

tairyx
17. apr 2025

Žasnem nad niektorými príspevkami.
To, že je to svinstvo, nepopieram, každá rodina s deťmi by mala mať nárok na slušné prídavky na deti, ani jedna alternatíva by podľa mňa nemala byť schválená. Nedá mi ale nezareagovať na niektoré príspevky namierené proti rómskym rodinám. Uvedomte si už konečne, že im nie je čo závidieť. Hmotná núdza je žalostne malý peniaz, ktorý nepokryje ani základné životné potreby jednotlivca, či rodiny. Aj keď má rodina 10 detí, a dostane prídavky 600eur, tak je to jednoducho málo. Hmotnú núdzu dostanú len ako rodina so 4 deťmi. Tie časy, keď sa to každým jedným dieťaťom zvyšovalo, sú už dávno preč, je tomu aj 20 rokov. Je to s nimi začarovaný kruh. Vy si myslíte, že oni tak chcú žiť? V chatrčiach bez vody, elektriny, v špine? Alebo aj tí, ktorí žijú normálne, myslíte že ich to baví, byť stále na okraji spoločnosti? Tu píšu veľakrát ženy s vysokými školami ako si nevedia nájsť zamestnanie, a oháňate sa tu tým, že majú všetci rómovia pracovať. Nemáte ani predstavu, aké to majú rómovia v našej spoločnosti ťažké. Žena s vysokou školou má problém nájsť si zamestnanie, tak si uvedomte že róm/rómka má veľmi malú šancu dostať slušné zamestnanie. Ja ich neobhajujem, ale je to komplexný problém a ako som napísala začarovaný kruh, z ktorého je veľmi ťažké sa vymotať.
Vy by ste zamestnali radšej róma alebo radšej bieleho ak by prišli na pohovor obaja? Bavme sa o slušných vzdelaných rómoch, dajme tomu obaja s maturitou- rovnaké vzdelanie. Tak už prestaňte útočiť a závidieť im ten úbohý život, ktorý majú.

zuzinabila
17. apr 2025

@tairyx tiez sa cudujem, a suhlasim s tebou. Ak by sa s nimi pracovalo , predbehli by v mnohom nas bielych. U nas v dedine uz niektori maju svoje firmy,podnikaju a ich domy su tip top novostavby.tiez som presvedcena,ze ak to vidia ostatni Romovia, su motivovani na zmenu a urcite nie su spokojni so svojim chudobnejsim domom ..nevidim tu ani Romky "ovesane detmi", mozno tak max. 3 deti,ak vobec. ked mi niekedy zavola klientka Romka(odhadom 20 za rok),tak velka vacsina z nich na zaciatok povie:Viete,ale ja som Romka..akoby sa ospravedlnovali za svoj povod ,aj ked to nie je potrebne
..neobhajujem ich naivne ,ale mnohi bieli si tu uz zvykli na rovnaky postoj ako mali v minulosti v USA k cernochom.

gov
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3