icon

Som tehotná a som na rodičovskej. Koľko dostanem?

lienkad
20. mar 2012

Ahojte maminky.Prosím o rada mám doma Skoro 2 ročneho synčeka a som tehotná.Poberám rodičovsky príspevok...Pred prvým dieťatko som bola riadne zamestnana a vlastne som aj teraz ako to je s vyplácaním materskej ked rodiť mám v novembri a to moj synček bude mať nejakých 2roky a 7 m.Budem dostávať len tých čo doteraz 190eur alebo ako matersku čo vypočítavaju s platu tých 65%?Dakujem za radu

katren
20. mar 2012

budes mat matersku tych 65% z platu 😉 ako pred prvym dietatom budes musiet ist k zamestnavatelovi po povrdenie 😉
ja som to tak mala a budem mat aj teraz....vola sa to retazovy porod ci ako....

annie13
21. mar 2012

@lienkad ano bude sa ty ratat z predpokladaneho prijmu ak mas dobreho zamestnavatela da ti tam najvyssiu moznu sumu, moji boli taki zlati, tak mi pri dcerke vysla ovela lepsia materska ako pri synovi spoj sa so svojou mzdarkou

danielle
17. apr 2012

ahojte, aj ja budem rodiť skôr, ako bude mať dcérka 3roky. Chcem sa spýtať, ako je to s držaním prac. miesta? Zamestnávateľ musí podľa zákona držať miesto 3 roky alebo v takomto prípade dlhšie?

ponyxx
17. apr 2012

na druhe dieta dostanes matersku a na prve iba priplatok k prispevku na dieta, ci ako sa tomu nadava, teda tych cca 22€.

danielle , podla mna stale plati, ze pokial si tehotna a na materskej, ci rodicovskej, tak by ta zamestnavatel nemal prepustit, jedine, ze by sa z organizacnych dovodov tvoje miesto zrusilo...