Som tehotná a som na rodičovskej. Koľko dostanem?
Ahojte maminky.Prosím o rada mám doma Skoro 2 ročneho synčeka a som tehotná.Poberám rodičovsky príspevok...Pred prvým dieťatko som bola riadne zamestnana a vlastne som aj teraz ako to je s vyplácaním materskej ked rodiť mám v novembri a to moj synček bude mať nejakých 2roky a 7 m.Budem dostávať len tých čo doteraz 190eur alebo ako matersku čo vypočítavaju s platu tých 65%?Dakujem za radu
ahojte, aj ja budem rodiť skôr, ako bude mať dcérka 3roky. Chcem sa spýtať, ako je to s držaním prac. miesta? Zamestnávateľ musí podľa zákona držať miesto 3 roky alebo v takomto prípade dlhšie?
na druhe dieta dostanes matersku a na prve iba priplatok k prispevku na dieta, ci ako sa tomu nadava, teda tych cca 22€.
danielle , podla mna stale plati, ze pokial si tehotna a na materskej, ci rodicovskej, tak by ta zamestnavatel nemal prepustit, jedine, ze by sa z organizacnych dovodov tvoje miesto zrusilo...

budes mat matersku tych 65% z platu 😉 ako pred prvym dietatom budes musiet ist k zamestnavatelovi po povrdenie 😉
ja som to tak mala a budem mat aj teraz....vola sa to retazovy porod ci ako....