Starostlivosť o dieťa do 6 rokov
Dobrý deň, mam otazočku… Skončil mi rodičák, v práci som sa dohodla a čerpem 2tyzdne dovolenky a zvyšok mi bude preplatena.K 31.7. mam výpoveď.Chcela by som ist na UP a brať podporu(mam odrobenych necelych 11r.) -na ktoru by som mala mat narok pol roka.A tak zasa po pol roku na starostlivost o dieta do 6r.Dá sa to takto??(starostlivost o dieta do 6r.,ale nie zo zdravot.dovodov)Je možné to takto urobiť?Samozrejme ak si najdem prácu skôr,riešiť to nebudem… no,ak by nahodou.
Ďakujem za odpoveď.
@janulik270 dcérka mala 18.7. tri rôčky, vyčerpala som si 2tyzdne dovolenky(zvysok mi preplatia) a k poslednemu som dala vypoved. Hlasila som sa na UP len z dôvodu podpory.Mne zas bolo povedane,že ak by som isla na starost.o dieťa a tak žiadala o podporu,nemala by som nárok. Tak ja uz neviem..
@19janka82 dobre si to spravila. Teraz si mala ziadat o podporu - inak si ju mohla mat aj maximalnu, keby si nevycerpala tie 2t. Mala by si okolo 1100€ mesacne
@veronikaszabova preeesne tak to chcem urobiť 🙂
@19janka82 ja som pracovala 4r v jednej praci tak som bola tehotna a po case firma v mojom.okrese skoncila.Dali mi vypoved Dcerka dovrsila 3r tak som sa evidovala na urad kvoli podpore a s dcerkou som do 6r chcela byt doma na predlzenej po skonceni podpory lebo bola casto chora ale do skolky chodila na 4hod.Ked som.cerpala podporu na 2 mes ma nasrali lebo mi nasli pracu a ja na nich ze som na podpore a oni a co vam ju mozeme stopnut a vycerpete ju potom.Tak som.povedala ze po podpore planujem ist na predlzenu tak este ma zdrbali ze som mala po 3r dovrsenia ist na neplatenu a ne evidovat sa.Mohlo sa to zmenit ze si uz urcili ze podpora sa musi vycerpat do 2r.
Ked si sa uz evidovala a mas podporu nevadi vycerpes ju a pojdes na neplatenu ;)
Ďakujem Vam dievčata… niekedy mám pocit, ze na aku úradníčku natrafiš, tak sa aj zariadiš🙈
Držte palce, aby som si našla dobrú prácu a neriešila veci po úradoch(najhoršia vec-neznášam to)
A inak čerpala som 2t dovolenky len z toho dôvodu,že by mi mala vyjsť lepšia podpora… ja už ničomu nechapem.😂
Majte krásny deň.A ďakujem za prijemnú konverzáciu
@19janka82 vycerpat si mala 1-2 dni dovolenky a zbytok si si mala dat preplatit
@veronikaszabova vyčerpala som 10dni a 15mi bude preplat.

@janulik270 a kolko rokov ma dieta vieme - skoncil jej RP