icon

Tehotenstvo v 17. rokoch - materská

katie_kate
21. nov 2022

dobry den.. mam 17 a cakame chlapceka velmi sa tesime.. chcela som sa opytat ako to je s materskou a podobnymi financiami.. pretoze pokial viem na matersku nemam narok pretoze niesom dobrovolne nemocensky poistena.. alebo teda neodvadzal za mna zamestnavatel kedze som nepracovala ale studovala.. prosim vas poradte mi pretoze kazdy ma niekam posiela a kazdy mi hovori nieco ine a uz skoro na konci tehotenstva to nieje 3krat pohodlne.. dakujem krasne

Strana
z2
katie_kate
autor
21. nov 2022

@lienka.7 myslim ze sobasom

katie_kate
autor
21. nov 2022

@klarissa25 ma dva danove roky a je zivnostnik

9lf9
21. nov 2022

@katie_kate musi si sudom poziadat o priznanie rodicovskych prav a povinnosti nakolko nie si plnoleta aby si mohla ziadat o prispevky po narodeni dietata- pridavok, rodicovsky a mohla si dostat porodne. Na tehotenske musi byt plnoleta, aby ho mohla poberat, takze narok nemala. Vsetko vybavis po porode dietata- smer sud potom potom mozes ist na urad prace.

klarissa25
21. nov 2022

@katie_kate ak si platí odvody do sociálnej poisťovne dostatočne dlho tak ma

katie_kate
autor
21. nov 2022

@klarissa25 ano plati si odvody skoro 3roky

zmrzlinka2021
21. nov 2022

@katie_kate drzim palce, aby si to nejako zvladla...

queen_mary
21. nov 2022

Och boze.

katie_kate
autor
21. nov 2022

@zmrzlinka2021 dakujem krasne

katie_kate
autor
21. nov 2022

@queen_mary niaky problem ?

klarissa25
21. nov 2022

@katie_kate niaky určite nie... 🙂

lilope
21. nov 2022

@katie_kate už ti tu odpovedali na všetky tvoje otázky. Ani nám rodičia nepovedali na aké dávky a kedy máme nárok. Buď si to človek nájde na internete alebo keď nie je zdatný/nevie hľadať užitočné informácie na internete, je možné sa ísť osobne opýtať na pobočky Úradu práce a Sociálnej poisťovne, kde pracovník odpovie na všetky tvoje otázky aj poradí. Často sa tam ľudia chodia pýtať či už ohľadom dávok, dlhu na poistení alebo výpočtu renty, nie je to nič neobvyklé ani hanba.

katie_kate
autor
21. nov 2022

@vevesh da sa teda po narodeni este pockat kym budem mat 18?

zelenakobyla123
21. nov 2022

@katie_kate prečo si niekto takto dobrovoľne v 17tich pokazí život? To sa neviete chrániť?😀

9lf9
21. nov 2022

@katie_kate da ale spatne ti narok bez uplatnenia na sude nepriznaju len od plnoletosti. Uz si dostala odpovede ako postupovat, tak sa zariad ako ti/vam vyhovuje.

katie_kate
autor
22. nov 2022

@zelenakobyla123 neviem preco by to malo byt skazenim zivota.. kazdy ma na to iny nazor .. a hlavne je to moj zivot a zijem si ho ja takze keby som si ho isla nicit podla teba tak to je uz len a len moja vec 🙂)

Strana
z2