Vraj nemám nárok na tehotenský
Ahojte ženy.Od vlaňajšieho roku,konkrétne od 28.10.som PN.Bohuzial,zradila má chrbtica.Som 12 rokov zamestnaná nepretržite v jednej firme.Toto je moja najdlhšia PN.
Do toho dom otehotnela a som v 13 týždni.Dnes som si pýtala od svojej gynekologicky to tlačivo na tehotenský príspevok.Sestricka na má prekvapene pozerala a trochu neprijemne má odbila s tým,že ja na to nemám nárok,ak takto dlho som už PN a poberám maródku.Pi týchto slovách som ostala zaskočená ja,ale aj tak som si to tlačivo vypýtala.S kopou rečí okolo toho a nevôľou mi ho teda dala.Odnuesla som si to na sociálnu,tam však nebola konkrétne pracovníčka,ktorá sa s tým zaoberá ,iba nejaká zastupujúca a povedala iba to,že ona nevie a príde mi o Tom písomne vyjadrenie či áno,alebo nie.Tak teraz neviem...Vie mi niekto v tomto poradiť?
Podla mna mas narok, ak si stale zamestnana a si len na pn, podmienky splnas
@evica17 áno som zamestnaná a už dlhé roky mám dobu neurčitú,pracovný pomer naďalej trvá.Tehotenstvo som riadne oznámila aj v práci,i keď som PN.Mam doklad aj o prevzatí a s pečiatkou zamestnávateľa.
A su tu aj starsie diskusie a zeny pisali ze mali narok na tehotenske picas pn, ak mali stale aktivnu pracovnu zmluvu
Tak sa nebpj, tehotenske a aj matersku mat budes.
@evica17 ďakujem 🙂🙂🙂
Pani sestrička asi je veľmi "kompetentná" vyjadrovať sa k dávkam 😁, nárok budeš mat ci už tehotenské a samozrejme aj materskú 🙂
@tryinka1234 asi tak a ktovie koľko mamičiek takto odradila, že ani nežiadali
@tryinka1234 veď práve ....nechcem byť domyslava,ale mala som normálne pocit,že sa až hnevá,že by som mala poberať počas rizikovej PN maródku aj to tehotenské....fakt bola nepríjemna
Jasne, ze mas narok, tiez som bola PN a dostavala som aj tehotenske 🙂
Tak niektoré sestričky už ako pozerám nepreberali len kompetencie za Pána Boha a doktora, ale už aj socialku 👌🏻 Dobre si urobila, že si to riešila s úradom a nenechala sa len tak odbiť.
Jasne že máš nárok. Ja som bola PN celé tehotenstvo a tehotensky som poberala. Aj rozhodnutie o materskej už mám doma 🤷♀️
Ja som na PN od začiatku tehotenstva a tehotenské poberam
Sestrička nech sa so toho nemieša, potvrdí ti papier a daj ho na sociálku. Samozrejme že nárok máš
@kate_cs ďakujem.Veru máš pravdu.
Autorka, mne este tak napadlo, že ked pojdes nabuduce na poradnu, skus spomenut priamo doktorke/doktorovi, co ti naposledy sestricka povedala a ze mas obavu, aby kvoli jej nekompetentnym vyjadreniam neprisli ine zeny o davku, na ktoru maju zo zakona narok. Lebo tych 200€ (ak sa nemylim v sume) nie je malo penazi...
Mas narok,tehotenska davka sa nevylucuje s inymi prijmami-teda ani s nemocenskym,cize PN. Podla popisu splnas vsetky podmienky…ked ti pride rozhodnutie,zamavaj s nim sestricke pred ocami
Ja som sa tiež presne takto natahovala so, sestričkou o papier... Som na rodičku a ze nemám nárok lebo reálne niesom v práci musela som si obvolat sociálku až potom mi papier dala 🤷♀️🤦♀️keby mi tu na koňovi ženy neproadili tak som o 200 éčok "ľahšia "..
@petrra12 dufam, ze si sa jej bola podakovat
@elizabet173 no povedala som jej ale som si pripadala ako sociálny prípad keď som asi až na 4ty krát papier dostala...
Sestricka sa tvari, akoby zo svojich tie € davala....🤦♀️
Myslim si, ze narok mat budes. Si predsta stale zamestnana a zamestnavatel za teba vsetko odvadza, tak v tom nejak nevidim problem
@tatianaba spomeniem to,máš pravdu.Nebudem nepríjemná,ale v rámci slušnosti jej to poviem.
@petrra12 takže ako vidím,takých sestričiek je asi viac.🙈🙈🙈
@ertlovik18 ďakujem 🥰
Máš na sto percent nárok. Ja som od septembra na PN, sedem rokov v jednej firme zamestnaná a v pohode. To je zas jedna milá pani sestrička. Pani zlatá. Takú mám aj ja😂🤦
Ja mám super zážitok z minulej poradne..vypisovala mi lístok na peniaze a dvakrát ho zle vypísala. Chodím tam k dr už dlhé roky a sestrička si nevie zapamätať moje nové priezvisko. A vyletela po mne že to je moja chýba že dva lístky zle vypísala,že som jej to mala pripomenúť 🤦Hlavne že rok mám nové priezvisko. A ďalší bonus..však zdravotné poisťovne už nedávajú papierový preukaz poistenca,ale musíš si stiahnuť appku. Pýtala si od mňa asi 3(!)x na jednotlivých vyšetreniach preukaz,zakaždým jej hovorím že mám ho v mobile. No to boli zazeracky a kecy. Tak jej hovorím že ja som to nevymyslela choďte sa sťažovať do poisťovne. A na to mi odvrkla že to je môj problém. Ako nechápem...asi zakomplexovana pani.
@edien tak toto je tiež des,táto " milá" sestrička ako čítam...
@edien to je radosť taká sestra 🙈

Ďakujem samozrejme za vaše rady a skúsenosti.