Výpočet materskej a nárok na materskú
Prosím Vás, vie mi niektorá vysvetliť ako sa vypočítava materská a kedy mám na ňu nárok? Najprv sa poberá materská a potom rodičovský? Chceli by sme totiž bábo, ale bojím sa, či to vôbec z minimálnych miezd budeme schopní utiahnuť...
to som čerpala, ale mám slúbenú pracovnú zmluvu od 07/2014 aspoň aby som mala nárok na MD a skúsím sa pred nástupom na MD prihlásiť na DNP tak ako si mi už raz poradila a uvidím či mi priznajú aj MD z DNP.
@zalka Dakujem velmi pekne lebo ma šupli na nižšiu pozíciu síce nenáročnú ale je tam prach a smrad a o 300 eur menší plat preto uvažujem na PN alebo rizikové na čo ma chcela dať lekárka už dávno niesom si totižto istá či ked so zdravotných dôvodov nemôžem vykonávať prácu a preradia ma inde či mi môžu šiahnuť aj na plat ked je to tehotenstvo :( vieš mi aj v tomto poradiť pokladík? :D

@gabi25 nie nárok na nemocenské z DNP ti nevznikne .. ak chceš nemocenské tak sa musíš zamestnať a tak ísť na PN ..
na MD ti vznikne nárok za predpokladu, že si odpracovala aspon 1 den po skončení RD a prihlásiš sa na DNP alebo bude to zamestnanie ... mimochodom ako nemáš nárok na podporu? už si ju vyčerpala tak to myslíš?