Vzniká za vymedzené obdobie materskej nárok na dovolenku?

exupery
2. dec 2011

Potrebujem poradit,na matersku dovolenku som nastupovala 27.decembra 2009,s tym,ze do konca roka som si vsetku dovolenku vycerpala,MD mi trvala do 16.juna 2010-zhruba,neviem konkretny datum.Vzniklo mi za toto obdobie narok na dovolenku.Potrebujem aj poradit podla akeho paragrafu a podobne,nakolko teraz po Novom roku chcem nastupit spat do prace a uplatnit si pisomne tento nanrok,a odvolat sa na konkretny paragraf-zakon.

sisaha
2. dec 2011

a nemozes si jednoducho zavolat na ludske zdroje a priamo sa spytat pracovnicky? resp, jej napisat mail? ja som sa takisto takto informovala a do pol hodiny som vedela kolko dovolenky mam.

stanka77777
10. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

gapa
11. feb 2012

ak ide o dovolenku za rok 2010, tak musíš postupovať aj podla Zákonníka práce účinného v tom čase (teraz sú totiž práve v tom už zmeny a nie je to tak vididetelné, ako predtým, že md je doba výkonu práce)

je to § 144 ods. 4 vtedajšieho Zákonníka práce, kde bolo uvedené, že doba čerpania md sa považuje za výkon práce= za odpracovanú dobu.

mmmarta
11. feb 2012

Mas narok, ale cislo paragrafu si uz nepametam, myslim ze v zakonniku prace to nenajdes ale skor v zakone o socialnom poisteni. Kedysi som to hladala aj som to nasla, ale uz to bolo davnejsie tak dufam ze sa nemylim s tym zakonom o socialnom poisteni.