Z rodičovskej dovolenky na podporu
RD mi koncila 29.12.2012, vypoved dohodou s 2 mesacnym odstupnym som dostala k 31.12.2012. Z coho mi vlastne vypocitaju podporu ak sa rataju zarobky za posledne 2 roky? A rata sa do toho aj odstupne? Chcela by som si to cca vypocitat. A keby som po podpore nahodou otehotnela, mam vobec narok na materske ak som predtym nebola zamestnana, iba na RD a potom podpora? Vopred vam vsetkym dakujem za rady a odpovede... 😉
@brmbolcek
@sisaha
@evita68 Nobaby takze na com vlastne som? Vypoved k 31.12 a evidencia na urade prace od 2.1.2013. Dovolenku mi nepreplatili a odstupne trapne 2 mesacne cca 600 €. K tomu preco to tak je sa radsej aninebudem vyjadrovat... Viete mi niektora cca vpocitat kolko mi priznaju? A aka je vlastne po novom najvyssia podpora? Lebo silne pochybujem ze taku dostanem ked som mala na papieri cca 350 €...
@evita68 no a je to tu ďalší zamestnávateľ, ktorý nechce preplatiť dovolenku a to si sa čudovala Antoniah, že prečo ju radšej čerpá 😒
@livila žiaľ niektorý zamestnávatelia si robia čo chcú, určite treba písomne vyzvať, že na základe zákonníka práce a §116 bod 3 máš nárok na preplatenie dovolenky, ktorú si nemôžeš vyčerpať s dôvodu skončenia pracovného pomeru.
daj si pozor aj na počet dní, ktoré ti uznali, nakoľko aj počas MD vzniká nárok na dovolenku 😉
ešte si skontroluj tú pásku, lebo ak si mala 600,- v hrubom tak 350,- na výplatu je málo, nejako to nesedí??? alebo nebolo všetko uznané na pásku a časť išla na ruku?
@zuzana909
@evita68
@sisaha No baby poslednu vyplatnu pasku som mala este v skk 10000 v hrubom minus odvody. Z tych dvoch mesiacov odstupneho platila 180 €odvody tak mozno preto vam to nesedi. Normalne ste ma nastartovali, dnes jej zavolam ze zabudla na dovolenku a myslim baby ze jej riadne pokazim vikend... Dakujem ze ste a ze mi radite cmukyyyyyyy
@livila netelefonuj, pisomne ju vyzvy...aby si mala o tom doklad.. Alebo zavolaj a ked ti to sama dobrovolne nepreplati, tak jej povedz, ze das podnet na inspektorat prace a ze este len potom budu sklonovat tvoje meno.. a tiez suhlasim s nazorom vyssie. Aj pocas materskej dovolenky ti vznikal narok na dovolenku...cca 10 dni..
@livila
@sisaha tých 10 dní - to nie, to sa nedá takto povedať, treba presné údaje.. ak zadáš livila tieto údaje, vypočítame nárok, ktorý ti má firma preplatiť
1. odkedy trvá prac.pomer
2.presné dátumy odkedy dokedy materská dovolenka, rodičovská dovolenka
3.čo sa dialo v roku nástupu na MD /či a koľko bola PN, koľko si vyčerpala dovolenky do nástupu na MD..
4. tvoj ročný nárok na dovolenku
@zuzana909 Zuzi, nie na paske posledny dodatok k pracovnej zmluve co mi akoze "zvysili" plat bol na 10000 sk. A bolo to riadne davno, preto to je este v skk. Presne odstupne 534... 2 mesacne
@evita68
@sisaha
1. pracovny pomer trval od 1.11.2002 - do 31.12.2012
2. materska bola od 30.112009 do 30.5.2010 materska vo vyske 17,714 za den, rodicovska dovolenka od 1.6.2010 a dcerka mala teraz 29. 12.2012 3 roky, takze teraz v januari mi pride zrejme posledna.
3. pred nastupom na MD som od 7.9.2009 bola na marodke prve tri dni 5,44 za den a dalsich 7 dni 11,98 €.
4. dovolenka ktora sa mi zvysila, ked som este pracovala a ktoru som nestihla vycerpat mi preplatili ked som sla na marodku a nasledne na matersku. Narok na dovolenku na rok mam 20 dni... diky baby ste poklady 🙂
@livila v prvom rade - máš nárok na 3-mesačné ostupné, nie 2-mesačné
tá podpora sa bude rátať z dvoch dní, pretože aj nedeľa sa ráta
výpočet dovolenky - za rok 2010 máš nárok na ročnú výmeru dovolenky, ktorá sa bude krátiť za rodičovskú dovolenku za prvých 100 pracovných dní o 1/12 a za každých ďalších 21 dní o ďalšiu dvanástinu, čiže:
rodičovská dovolenka trvala spolu 154 prac. dní, čo znamená, že dovolenka sa kráti o 3/12, čiže 20:12x3=o 5 dní...
to znamená, že za rok 2010 máš nárok na 20-5=15 dní..
ešte neviem, či si v tom roku 2009 dobre napísala, že ti nevyčerpanú dovolenku preplatili, pretože dovolenka sa prepláca len pri skončení prac. pomeru..
Ahojte ženky viete mi povedať či budem mať nárok na niečo ked som pred tehu bola szčo odvody som platila z minimálky a ešte som aj 5 mesiacov bola PN koli rizikovemu tehu? Rodičovský mi končí v juli malu chcem dať do školky ale neviem ako budem fungovať hladať pracu, zvykať si na školku a ešte aj bez penazí? Mám z toho nočnú moru.
zrušila som celkom a nechcem to už robiť a ani nemám kde lebo ta kancelária bola zrušená
@eliska252 myslím, že nebudeš mať nárok na dávku v nezamestnanosti, keďže živnosť si zrušila a žiadne poistenie ti netrvá 😉 podmienka je byť poistená v posledných 3 rokoch minimálne 730 dní a keďže si doma tak ti to nevychádza, a PN sa neráta ako trvajúce poistenie v nezamestnanosti
keď tak sa obzeraj už teraz po nejakej práci 😉
moja malá si zvykla na škôlku úplne super, žiaden plač ráno a sem tam plakala keď som prišla pre ňu a to iba pre to, že chcela byť ešte v škôlke, neboj určite zvládnete.
nodufam moja sa teší do školky zatial uvidíme. No už sa obzerám ale je to hrozne

@evita68 ano, to je jedna vec a dalsia, ze by jej ju museli najskôr doručiť a ona prevziat..